Verslagje maandelijkse LB-zondagduurloopjes

De volgende LB-zondagduurloop is op zondag 26 maart 2023. HIER kun je de foto's vinden van de zondagduurlopen. 

Zondag 26 februari '23


Foto's: Peter
Ondanks de krokusvakantie verzamelden er 9 LBers op de carpoolplaats. Het oproepje van Irene in de app-groep heeft zeker geholpen. Eppe gooide nog een balletje op voor de 20 kilometer, maar helaas: daar was geen animo voor. Die mooie route blijft gewoon staan tot maart. De route van 11 kilometer is dezelfde als september, maar toen hadden we 't zeker niet droog. Nu was het heerlijk zonnig. Stond op de heenweg de wind nog iets wat schuin van voren, op de terugweg was het heerlijk met windje in de rug. Daardoor vlogen de kilometers voorbij. Onderweg hadden we tijd genoeg om elkaar bij te praten over de plannetjes voor de komende maanden. We hebben er zin in! Op zaterdag waren er ook al diverse LBers actief bij de Road2Rotterdam 30km. HIER staan foto's daarvan van Herman Rinket. Ook Harmen en Chis (op Terschelling: het beertje hangt er gelukkig nog) waren dit weekend heerlijk de kilometers aan het verslinden voor de VAM/1  en de marathon Enschede. Goed bezig allemaal!

HIER kun je de foto's vinden van de zondag duurlopen.

 

Zondag 29 januari '23


Foto: Robert

Er namen 5 LBers deel aan de eerste zondagduurloop van 2023. Voor Geert was het zijn primeur. Zij liepen de 10km route en vaak extra kilometers van en naar huis. Er was helaas geen animo voor de prachtige 20km route. Verder werd er ook druk gewandeld door een groepje ipv de duurloop. En op de zaterdag namen er diverse deel aan de 25 kilometer van de Road2Rotterdam/Eschede/Utrecht. Goede alternatieven!

HIER kun je de foto's vinden van de zondag duurlopen.

Zondag 18 december '22


Foto: Johanna
In de laatste zondagduurloop van 2022 (de 9e) was slechts een duo present op de carpoolplaats: Johanna en Renneke. Bikkels! Ze liepen een fijne ronde van 10km. De anderen waren natuurlijk aan het schaatsen, liepen bij een evenement, vonden het te koud (mietjes) of deden een wandeling.
In 2023 gaan we op 29 januari weer van start, maar dan met hopelijk weer 10+ deelnemers en nieuwe winterse routes.


HIER kun je de foto's vinden van de zondag duurlopen. 

Zondag 27 november '22


Foto: Peter
De weersvoorspellingen zagen er niet al te best uit voor vandaag. Dus ik (Peter) had zo'n flauw vermoeden, dat ik wellicht de enige zou zijn. Maar Anneke en Rosalie hadden ge├»nformeerd wie er de 21 kilometer route zou gaan doen. Die wilde ik niet, want zaterdag al gedaan en wilde nu uitsluitend een herstelrondje. Wat schetst mijn verbazing: maar liefst 10 LBers (waaronder ook weer een aantal nieuwe gezichten: welkom Piet) waren niet bang voor een beetje nattigheid en dat viel achteraf uiteraard weer heel erg mee.  De beide eerst genoemde dames gingen gezellig mee op de 11 kilometer. Deze (bekende) route heeft een tweetal lekkere viaducten, dus dat is ook al fijn voor de Amelanders (o.a. Peter). Piet attendeerde ons onderweg nog op een zestal reetjes (mooi!), sommigen namen af en toe een voorsprongetje, maar sloten daarna weer achteraan. Ook waren er nog wat gratis extra kilometers als voorgerecht en toetje (Henk zelfs 2x 4,5 km!). Om 11u15 waren we bij de carpoolplek terug en niet veel later stonden de meesten al onder de douche, of lagen in de jacuzzi, genoten van een heerlijke kop koffie of een brunch. Toppie gedaan allemaal!

Zondag 30 oktober '22


Foto's Peter
De 7 LBers van deze zondagduurloop genoten van een zonnige, warme en benauwde oktoberdag. Er vertrokken 4 LBers op de 20km route. Speciaal voor de Berenloop waren er maar liefst 3 viadukten in opgenomen om de duinen mee te simuleren. Het ging hen goed af, ook al ging de warmte na 16km zijn tol eisen en werd er af en toe gas terug genomen. Na 20 goedgetrainde kilometers zijn we weer terug op de carpoolplaats. De 3 lopers op de 10 kilometer route liepen dezelfde route als in april, maar Anita kwam met heen/terug op ruim 15km. Toppie gedaan allemaal!


Alle foto's staan op:

HIER kun je de foto's vinden van de zondag duurlopen. 

Zondag 18 september '22Foto's Peter
De 9 LBers van de zondagduurloop genoten opnieuw van de gezamenlijke kilometers. Het was uiteraard niet droog, maar de tweede helft met windje mee klaarde t op. Met 11 gezamenlijke kilometers waren we weer terug op de CP-plaats. Thom ging daarna nog even de 20km route met drie bruggen rondje doen op weg naar marathon 020. Bikkel!
De 20km route blijkt opnieuw niet heel erg populair te zijn.

Alle foto's staan op:

HIER kun je de foto's vinden van de zondag duurlopen. 

Zondag 21 augustus '22

 


Foto's Peter
Ondanks de vakantie waren er toch een tiental LBers op de carpoolplaats aanwezig. Een duo liep de ruime 20km over Peertil (het werd zelfs een halve marathon). De anderen liepen gezelig met Henk de ruime 10 kilometer.
De dag er voor had Anita al een groot gedeelte van het 20km parcours gebruikt om haar eerste (trainings) halve matahon te voltooien. Toppie Anita!
Peter (herstellende van een blessure) kwam even langs om deze foto's te knippen.
Henk en Mara liepen extra meters in de voorbereiding voor Eindhoven marathon.

Alle foto's staan op:

HIER kun je de foto's vinden van de zondag duurlopen. 

Zondag 24 juli '22


Foto's Peter
De 10km liep over de nieuwe Melkweg. Het was een hete en benauwde editie. Gelukkig konden we bij Elly gebruik maken van een heerlijke verfrissende glas water. Bedankt Elly!
Henk en Peter hadden zoals altijd een kilometertoetje.

Zondag 26 juni '22

Henk liep gezellig met Miranda, Corrie en Johanna 10 kilometer. Geen deelnemers voor 20km.

Zondag 29 mei '22


Foto's: Peter 
Vandaag (zondag 29 mei) was de tweede LB-zondag duurloop met routes 21.1 en 10.6km. Petra had een retourtje O'dam erbij (31.4km) en Henk/Peter Z'wolde (21.1km). Na enkele minuten toch n paar spetters, maar t stelde niet veel voor. Al babbelend vliegen de kilometers voorbij. Renneke liep vrolijk mee op de langste afstand en Chris laste enkele tempoblokken in. Deze 12 LBers hadden in ieder geval n sportieve start van de laatste zondag van mei. De begeleiding was dit keer door Ger en Peter. Leuk om weer diverse nieuwe gezichten te zien bij deze duurloopjes. Er kunnen nog veel meer mee!

Wees van harte welkom en zorg liefst voor een zonnig humeur!

HIER kun je de foto's vinden van de zondag duurlopen.

Zondag 24 april '22

 

Foto's: Peter
Als nieuwe (hernieuwde) LB-activiteit gaan we maandelijks op de laatste zondag van de maand een gezamenlijke duurloop organiseren. De afstanden zullen (in het begin) ca 10 en 20km zijn. Het is altijd: samen uit, samen thuis. Er zijn vooralsnog geen tempogroepen, er is geen drankvoorziening onderweg en aanmelden is niet nodig. Twee (ervaren) LBers zullen de groepen begeleiden. De eerste editie was zondag 24 april en er was al een leuke opkomst met 12 enthousiastelingen (Thom en Remko waren er ook, maar staan nu even niet op de gepubliceerde foto). Thom en Peter deden dit keer de begeleiding.
Gezamenlijke duurloopjes stimuleren enorm en je leert wennen aan langszaam lopen (soms langszamer dan je normaal solo zou doen).

Wees van harte welkom en zorg liefst voor een zonnig humeur!

HIER kun je de foto's vinden van de zondag duurlopen.


Geef je reactie

Als reactie op Some User
Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers