Robert Road 2 Rotterdam

...De race liep voorspoedig en ik dacht als ik dit kan volhouden dan ben ik het mannetje.
...Wat ik niet wilde is wandelen, want dan ga je bij het volgend moeilijk punt weer eerder opgeven. Ik wilde het koste wat kost uitlopen...

Het begon eigenlijk op Terschelling tijdens de Berenloop november 2021. Een marathon lopen.
Zelf liep ik daar de halve marathon en na afloop gingen we kijken naar de finishers van LB. Prachtige prestatie vond ik het. Terug op de boot veel over gepraat o.a. met Mara hoe het was etc. Ik dacht: “ik kan niet achterblijven, dit moet ik eens gedaan hebben”. Daarna met ErikD en Carla gesproken over hun eerste marathon en in november me opgegeven voor Rotterdam want volgens hen is dat DE MOOISTE. Carla wilde eigenlijk in Hannover gaan lopen maar heeft zich toch opgegeven voor Rotterdam. Een beetje support zou niet verkeerd zijn volgens hen, dat bleek ook wel.

Zo gezegd, zo gedaan. Henk aan de mouw getrokken. “Kun je voor mij een schema opstellen met allerlei mitsen en maren erin zodat deze exact uitkomt op de Marathon van Rotterdam. Rond eind van het jaar bij Henk op de koffie en mijn schema opgehaald. Dikke Prima!

Mijn schema begon in week 1 van het nieuwe jaar 2022 op basis van 3x per week en waarin de halve van Haren was opgenomen, weekendje weg en de trainingslopen van Groningen Atletiek. Ook prima. Van het gehele schema op basis van 3x per week heb ik denk ik 2 trainingen gemist door omstandigheden. Wanneer ik aan deze trainingsloopjes terugdenk waren dat prachtige duurlopen. Heb met Mara gelopen, alleen gelopen, met Mara en Henk en de trainingen van Groningen Atletiek. Meestal was het wel koud of regen. Whatever.

Ik schrijf dit stukje daags na mijn eerste marathon. Ik heb eigenlijk niet veel last alleen wat last van m’n rechterenkel maar daar kon ik wel de marathon mee lopen.

Gisteren, 10 april was een schitterende dag hoewel ik er ’s ochtends toch nog behoorlijk tegenop zag en zat te twijfelen over m’n dresscode. De afgelopen week had ik alleen op de dinsdag nog een duurloopje gedaan in de regen rondom Kardinge, Beijum met Mara. Het weer was sowieso niet om over naar huis te schrijven, regen, regen, regen, regen en nog eens regen. Regen dus!

Zaterdagochtend om 10 uur in de auto gestapt en samen met Carla en ErikD naar Rotterdam gereden. Vanaf woensdag al aardig wezen stapelen en vocht ingenomen. Onderweg flink stuk poffert weggewerkt en goed gestapeld gearriveerd in hotel Bastion Alexander in Capelle aan den IJssel.
Metro. O ja, de connecties in Rotterdam met de metro zijn uitstekend. Was zelf niet echt in het centrum van Rotterdam geweest buiten bezoek aan Ahoy paar keer en The Rolling Stones in de Kuip. Man, goed hoor. Met de auto naar een P+R plek, parkeren en hop de metro in gejumped. ‘s Middags het startnummer opgehaald en nog wat rondgelopen in de stad. Nog even bij Punta Pizzeria gegeten en op tijd naar bed.

Volgende dag. Marathon Day!


Zaterdag was het nog koud en tijd voor muts en sjaal, echter vandaag was het helder, scheen de zon en de wind was gaan liggen. Goed gepland!

Ik startte in wave 5, Carla in wave 3; om 10:28 van start langs Lee Towers en burgemeester Aboutaleb. Ik ging lekker van start de Erasmus brug over en liep eigenlijk prima voor het vlaggetje van de 4u30 pacers. De race liep voorspoedig en ik dacht als ik dit kan volhouden dan ben ik het mannetje.

Op een gegeven moment kom je in een bepaalde cadans en gaan er allerlei gedachten door je heen die je dan vervolgens weer op een rijtje zet. Wat ik niet wilde is wandelen, want dan ga je bij het volgend moeilijk punt weer eerder opgeven. Ik wilde het koste wat kost uitlopen. Met dat Rotterdamse publiek was dat echt heerlijk. Spontaan en ze schreeuwden je vooruit.

Megafoon 


R O B E R T - R O B E R T - Z E T ‘ M O P !!!   
Maar toch liep ik behouden om mezelf niet op te blazen. Ik had mijn flipbelt ingericht met gelletjes. 2 voor, aan beide zijkanten 1 en achterin 1 gelletje en iedere 7 km nam ik een gelletje. 7-14-21-28 en 35 km. Verder bij iedere waterstop eerst water dan de sportdrank. Ik moet zeggen dat de organisatie echt fantastisch is.

Richting het Kralingse Bos net na 30 km begon het op een of andere manier zwaarder te worden. Ik zag er ook veel uitvallers, verpakt in aluminiumfolie en ambulances. Zelf dacht ik nog: vorig jaar heb ik ook nog eens in de ambulance gelegen en nu ben ik bezig deze marathon aan te volbrengen en ga hoe dan ook niet wandelen of opgeven! Op eens werden de afstanden gerekend in 32.25 – 32.50 km en verder. Daar werd het zeker niet gemakkelijker van. Vlak voor het 35km waterpunt werd het wel aardig zwaar, zal dat de man met de hamer zijn? Ik heb daar even wat langer over de kilometers gedaan maar kon de draad weer redelijk oppakken richting de Coolsingel. De laatste kilometer had ik voldoende over om nog te sprinten.


F A N T A S T I S C H R O T T E R D A MGroeten van Robert

Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers