Edwin's Roparun

Roparun2019-1
Foto: via Edwin

Voor iedereen was dit een fantastische en onvergetelijke ervaring. Daarnaast hebben we een mooi bedrag van dik €19.000,- opgehaald voor het goede doel, palliatieve zorg voor kankerpatiënten.
Zondagavond werd ik positief verast door het berichtje op de Facebookpagina van de Loopgroep, super leuk! Hierbij even een verslag van mijn ervaring het afgelopen weekend. Ik deed mee met het team van PRA Health Sciences, waar ik ook werk. Het was de 1e keer dat we mee deden met dit evenement. Uiteraard hadden we wel een aantal keer getraind, maar voor iedereen was het super spannend. Zijn we op tijd vertrokken naar Hamburg, hebben we alles bij ons, hebben we genoeg eten en drinken mee, hoe pakt de bedachte loopplanning uit, is iedereen fit, zal er niemand geblesseerd raken en ga zo maar door.
Zaterdagmiddag om 12.00 uur stonden we aan de start in Hamburg. We hadden 2 loopteams van elk 4 lopers, 2 fietsers, een chauffeur en een navigator. Daarnaast hadden we 4 collega’s en 2 masseurs mee die op het basiskamp (dat ook steeds moet verplaatsen) waren voor de verzorging van de beide teams. De loopteams wisselden elkaar om de 60km af. De lopers liepen steeds stukjes van 2/1,5 km. Kortom, een hele logistieke operatie.
Uiteindelijk liep alles voor een 1e keer heel erg goed, het weer was goed, het opgegeven tempo over de hele route (11km/u) konden we halen, daardoor klopte de loop-/logistieke planning ook weer, geen ernstige blessures, geen pech met de auto’s fietsen etc. In Duitsland leeft het evenement nog niet zo, de doorkomsten in de meeste plaatsen waren vrij sober. In Nederland daarentegen leeft het wel veel meer. Plaatsen als Sleen, Coevorden, Almelo, Zutphen en Ede maken er echt een feestje van. Dit kwam op momenten dat je er doorheen zat wel even goed uit en gaf een extra boost.

Roparun2019-2

Want rust/slapen is er haast niet bij. Na een teamwissel hadden we 5,5 uur om naar het kamp te rijden, iets te eten, douchen, masseren en moesten we op tijd weer rijden naar het volgende wisselpunt. Als ik voor mezelf spreek heb ik denk ik max. 3 uurtjes geslapen in het weekend. Het slaaptekort is voor iedereen van toepassing waardoor de sfeer af en toe ook niet leuk is binnen de groep. Als er echter weer een blok van 60 km om was, was iedereen gelukkig weer erg positief. Uiteindelijk lopen we allemaal voor het goede doel en willen we Rotterdam natuurlijk halen.
En dat is gelukkig gelukt! Maandagmiddag rond 15:40 uur (slechts 15 min later dan we vooraf hadden gedacht) kwamen we met het hele team over de finish. Voor iedereen was dit een fantastische en onvergetelijke ervaring. Daarnaast hebben we een mooi bedrag van dik €19.000,- opgehaald voor het goede doel, palliatieve zorg voor kankerpatiënten.
Zelf heb ik 67 km gelopen en nog wel wat pijntjes in de kuiten, dus het hardlopen sla ik deze week nog maar even over. Hopelijk weer tot snel bij de Loopgroep.

Groetjes,
Edwin

Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers