Mission failed and mission accomplished

Gelukkig stond er veel publiek zodat uitstappen niet mogelijk was.
Beetje mediteren, vogels kijken en cadans houden.

Vanmorgen leek het een echte Blaauwbekmarathon te worden. Door de sneeuw naar Oostwold, waar we met oude Gado-bussen naar de boerderij van een bekende RTV-Noord verslaggever werden gebracht waar we vanuit een schuur starten.

Mijn doel was om weer eens onder de drie uur te lopen en Vanessa wilde eindelijk haar oude PR verbeteren. Hiervoor heeft ze haar oude versleten schoenen uit de kast gehaald.

BlaauwbekMarathon2018-2

Het weer viel uiteindelijk mee maar het lopen niet. Ik voelde me na 10 km al behoorlijk slecht. Maar het tempo zakte niet erg in dus toch maar doorgelopen. Jan Venhuizen liep een paar minuten voor me en achter me was niemand te bekennen. Dat betekent drie uur lang alleen door de leegte lopen. Halverwege keren we in de sporthal waar ook de finish is. Gelukkig stond er veel publiek zodat uitstappen niet mogelijk was. Aangemoedigd begin ik met frisse tegenzin aan het rondje meer. Beetje mediteren, vogels kijken en cadans houden. Gemiddeld zit ik nog op tempo 4:14. Dat is ruim voldoende om onder de drie uur te finishen. Tenminste als de route echt 42,195 km is. Als ik de finish in zicht heb realiseer ik me dat ik het niet ga halen. Ik sprint zo snel als ik kan. Maar tevergeefs. Over de finish na 3:00:36 seconden staat Henri Thunissen me op te wachten. Als ik hem vertel dat ik graag onder de drie uur had gelopen, stelt hij me gerust. De route was 300 meter te lang.
(redactie: op de correcte marathonafstand was de tijd: 2:59:19 geweest!)

Dan wachten op Vanessa. Als Petra, die het nu wel heeft kunnen vinden, is gefinisht, ga ik bij de finish kijken. Ze is al in aantocht. Ze loopt een dikke PR op dit te lange parkoers: 3:50:57. Tevreden maar toch ook wel een beetje balen. Ze dacht dat ze wel onder de 3:50 zou finishen. Maar ze had er ook geen rekening mee gehouden dat het ietsie langer was. Eindelijk haar oude PR verpulverd, dat smaakt naar meer.

Groetjes,
Edward

Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers