DuurloopGarrelsweer1maart2014
Foto: duurloop 1 maart bij Eenum, Peter. KLIK voor vergroting


De LBers die gekozen hebben voor een voorjaar(ultra)marathon gaan zich vanaf nu serieus voorbereiden. Eén van de mogelijkheden is om deel te nemen aan de georganiseerde trainingslopen. Op de website staat een overzicht.

Er zijn verslagjes van 15 maart (Michel), 1 maart (PeterP en Michel), 22 februari (PeterH), 8 februari (Sabina) en 25 januari (Erik).

DvhN - Weekend in beeld:
- Eenum / Garrelsweer, 3 maart
- Road to Rotterdam, 24 februari

Noorderkrant.nl:
- Eenum / Garrelsweer

Noorderkrant:
- Garrelsweer

Foto's:
- Foto's 15 maart van Peter
- Foto's 1 maart van Herman Rinket
- Foto's 1 maart vanaf Garrelsweer van Peter
- Foto's 22 februari van Herman Rinket
- Foto's 22 februari van Peter

- Foto's 8 februari van Herman Rinket
- Foto's R2R 25 januari van Herman RinketVerslagje de trainings/duurloop naar Leek, 15 maart


5-3-14 staat op het program 32 km. Samen met Thom en Bart. Ja Bart is weer op de weg terug. Klasse Bart!
We lopen de 30 km rtr loop rondje Leekstermeer.
Er zijn deze editie ook weer wat LBers op komen dagen.
Carla, Peter, Edward en David die sinds vorige week de smaak te pakken heeft en zich waagt aan de lange duurloop van 30 km.
En natuurlijk Carla die op weg is naar Rotterdam. Ik zelf en Thom lopen alvast een paar rondjes in zodat we op de 32 komen.
Maar het ga zo lekker dus lopen we 3.6 km in.
En dan Peter die zich ineens in schreef bij de 6 min groep. Gewapend met zijn fototoestel.
O jee waar moest ik aan denken.... Bij 5 km stapt Bart in. Die wil eerst 25 km proberen.
En zo gaan we richting het Leekstermeer.
Maar eerst moet Michel op de foto met een van de bekendste boerderij van Groningen.
R2R 15maart Michel
KLIK voor vergroting
De wind is de eerst 13 km tegen maar het uitzicht vergoed een hoop.
Onderweg de verzorgingsposten om de 5 km altijd goed verzorgd.
En de pacers lopen een mooi tempo en Lucy fietst er gezellig bij.
Het is volop genieten en na bijna 3 uur komen we terug bij de Groningen Atletiek, waar een heerlijk soep en een frisje klaar staat.
Thom die heeft het goed gedaan ook Bart natuurlijk super jongens.
Peter ziet er ook nog fris uit. Maar ik voel hem een beetje in mijn bovenbenen.
Carla komt ook goed binnen en die David verlegt zijn maximale afstand zo van 22 naar 30km!! Iedereen is tevreden.
Ik zelf hebt er 34 km op zitten en het ging goed.
Groningen Atletiek bedankt voor alles: het was top verzorgd.
 
Michel

HIER is de Garmin-route van Peter

Verslagjes van de trainings/duurloop vanaf Garrelsweer, 1 maart


Verslagjes van PeterP en Michel

PeterP:
Uiteindelijk vrijdagavond besloten om de lange duurloop van Garrelsweer eens mee te pikken. Daarvoor moest er nog wel het een en ander geregeld worden. Zo had ik nogal wat afspraken staan voor deze ochtend: Kantinedienst bij de vv Grijpskerk, waar ik dan ’s middags nog wel met 4e elftal mocht mee voetballen omdat ze daar eens weer te weinig spelers hadden. Op zich help ik ze graag, maar meters maken richting de marathon van Rotterdam heeft de prioriteit.

Ook kon ik Henk Schuitema nog assisteren met de clinic op zaterdagochtend, maar na 2 weken 6 dagen werken had ik door de week weinig kilometers gemaakt en moest dan nu toch echt weer eens een rustige ronde maken van 30km. Bovendien zou het op zondag ook niet echt lukken. Een ander probleem was dat ik geen auto tot mijn beschikking had deze zaterdag, want de rest van de familie was een dagje naar Utrecht. Gelukkig kon ik wat regelen.

Ik hoopte dat ik niet weer opnieuw last zou krijgen van mijn merkwaardige teenblessure tijdens deze route. Bij langere duurlopen krijg ik op den duur last van mijn grote teen. Verder ben ik wel fit, maar ik mis toch een dikke week voorbereiding door extra rust te hebben gepakt i.v.m. die pijntjes van de teen. Ik had graag tussendoor nog wat interval mee willen pikken richting de Halve van Haren. In Haren zou ik graag mijn p.r. willen aanscherpen, maar nu durf ik er toch nog niet op weg. Ik voel dat ik nog wat snelheid mis. De echte piek moet bovendien in april zijn.

Kees Kuipers een loopmaat uit Niezijl waarmee ik ook naar de Marathon van Rotterdam ga, kon mij gelukkig oppikken van huis. Volgens mij was Kees ooit ook nog eens benaderd door de loopgroep van Garrelsweer om een groep de hazen. Ik vroeg hem een beetje uit de grap of hij de route wel goed had bestudeerd. Aangekomen in Garrelsweer zie ik Peter van der Hulst al lopen op de parkeerplaats. Als wij ons willen inschrijven worden we ook gelijk gebombardeerd tot pacers van de 5:30 groep, op zich geen probleem, maar waar moet ik langs? Gelukkig zijn er in deze groep nog 2 pacers uit de Runploug van Garrelsweer, dit kan niet fout gaan.

Ook Ger, Michel, Thom en Gerald zijn inmiddels gespot. “De Bedumers” lopen allen in de groep van 6:00 (deels 5:45 dus) minuten, net als Peter die zich al even goed had warm gelopen. We vertrekken geheel volgens schema rond 10.00 uur voor onze 30 kilometers. Kees en ik besluiten om eerst maar achterin de groep te gaan lopen, zo kunnen wij het verkeer beter in de gaten houden en de eventuele lossers opvangen. We starten. Na nog geen 3 minuten gelopen te hebben hoor ik de mooie stemmen van “De Bedumers” .”Ho ho, ho rechts rechts”. Het is ons met 4 pacers binnen 3 minuten gelukt om al verkeerd te lopen, de eerste afslag al gemist. We keren weer om en gaan het groepje “Bedumers” weer rustig na veel hilariteit voorbij.

Ik loop in een gebied waar ik eigenlijk bijna niet kom en al helemaal niet loop. Ooit heb ik wel eens meegedaan in Garrelsweer met een wedstrijd over 10,5 km. Verder ook wel eens in Loppersum gelopen met de 10 km aldaar. Maar nu kom ik vooral in plaatsjes waarvan ik mij afvraag of ik er überhaupt wel eens doorheen gereden ben. Het is een prachtige route via Loppersum, Westeremden, Stedum, opnieuw Loppersum, waar we de “Bedumers” tegemoet lopen. “De Bedumers?” Oh nee hè. Ik dacht al, wat zijn de eerste 2 pacers toch aan het overleggen voorin. We waren inderdaad opnieuw fout gelopen en krijgen deze kilometers cadeau. Zo zijn de eerste 2 groepen eventjes weer opnieuw samen gesmolten tot 1 groep. Vier pacers blijkt voor deze groep toch nog niet genoeg.

Ik geniet vooral van de route en de mooie kerkjes waar we langs lopen. Van mijn teen heb ik gelukkig de gehele route geen last. De route gaat verder langs Zeerijp, Eenum (van der Hulst heeft de krant weer gehaald met de foto van de Kerk van Eenum) en Wirdum. Prachtige oude dorpjes met kerken en kerkjes op wierden. De laatste kilometers gaan zoals gebruikelijk met deze loopjes weer iets sneller. We komen weer in Garrelsweer na 3 uur en 2 minuten en hebben er dan precies 32km op zitten. Dat hebben die andere groepen niet gehaald denk ik!

We laten ons de soep goed smaken en krijgen er zelfs ook nog melk en een broodje bij. Keurig geregeld door deze runploug! Waar een klein dorp groot in kan zijn.
Nu op naar Haren. Aan de weersomstandigheden zal het niet liggen daar. Korte broeken weer, terwijl het er vorig jaar nog zo koud was in die regen. De 2e test voor mezelf richting de hele van Rotterdam. De eerste test was ruim voldoende in Schoorl. Ik wens iedereen die mee doet in Haren of waar dan ook dit weekend veel succes. Geniet van het mooie weer.

Peter P (ik zet in op 1.25,00)

Michel:
Met een groot aantal lbers. Peter die we tegen kwamen toen we er heen reden. We staken ons hand op. Heeft Peter ons wel gezien? Gerald, Thom Ger,PeterH en PeterP die deden mee namens de loopgroep. De Runploug Garrelsweer houdt sinds een aantal jaren een goed georganiseerde duurloopje van 25 en 30 km. Een schitterende loop! Door de dorpen en omgeving van Garrelsweer: Loppersum, Westeremden, Stedum, Zeerijp, Eenum, Wirdum (ja, mijn aardrijkskunde is prima!). Om de 5 km verzorging. Ik zelf loop samen met Thom 6 min en we lopen de 30 km. Het eerste gedeelte lopen we in de regen. Maar later wordt het droog. En gelukkig geen wind vandaag. Dat was de laatste weken wel anders .voor mijn en Thom is het een aanloop naar de Diever marathon en dan loopt zo training wel lekker. Na 3 uur zijn we weer terug in het dorpshuis, waar voor ons een goed gevulde soep staat klaar en heerlijke broodjes en melk. Nadat we dat op hebben krijgen we nog een 2e kommetje soep. Het is zeer goed verzorgd door de loopgroep Garrelsweer.
Nadat we iedereen bedankt hebben gaan we voldaan naar huis.
Bij deze iedereen bedankt van de loopgroep Garrelsweer en ieder die mee geholpen hebt.
Heel veel succes allemaal.
 
Michel

Garmin Route van PeterH (om een of andere reden registreert Garmin Connect nu bruto tijden).Verslagje 2e R2R trainingsloop 22 febr

De eerste twee georganiseerde trainingslopen heb ik aan mijn neus voorbij laten gaan. Nu moest het er maar eens van komen. Deze trainingsloop gaat ten zuiden van de stad, altijd leuk, grotendeels bekend terrein, maar ook weer niet: zo vaak loop ik niet in die omgeving. Op tijd naar de atletiekbaan. Ik ben volgens mij de eerste die zich inschrijft om 9:10u.
De bedoeling is eerst een eigen rondje van 5 à 6m en dan aansluiten bij de trainingsloop, om zo op een totaal van dik 30km te komen. Ik meld me aan voor de 5:30 min/km groep, iets sneller dan de duulopen van de laatste tijd, maar in een groepje loopt altijd gemakkelijker.
Mijn eigen rondje rondom het Stadpark gaan prima. Met een extra lusje kom ik gemakkelijk op dik 6 km.
Als ik weer bij de kantine arriveer zie ik de andere LBers die vanmorgen ook zin hebben: Lianne, Harm, Anton, Carla, Erik, Janny en mijzelf. We verdelen ons over 4 groepen (5min, 5:50, 6:15 en 6:30 min/km). Dat is altijd dik voor elkaar bij groningen Atletiek. Maar liefst 132 enthousiaste deelnemers worden om 10u groepgewijs 'weggefloten'.
Het eerste gedeelte kent een pittig windje tegen. Al met al is het best fristjes, maar de eerste korte broeken zijn toch al weer gesignaleerd; brrr: mij veel te koud.....
Zoals altijd na elke ca 5km een korte stop en graaien vanaf de tafeltjes. In de 5:30 groep heel kort: max 2 min, net genoeg voor bekertje sportdrank, warme bouliion/thee, gelletje en/of stukje banaas/koek. Weer prima voor elkaar dus.
Er wordt prima doorgelopen in deze groep. Het gemiddelde tempo is 5:26 en de laatste 5km bungel ik achter in de groep. Niet dat ik daar warm of koud van word, maar 't gaat me dan net iets te hard. dat komt ongetwijfeld door die extra 6 km.
De route is mooi, heerlijke bospaden, langs het water, Hoornse meer etc. Na 2u15 zijn we terug op de atletiekbaan. Even omkleden en dan genieten van een heerlijke kom hete soep. De andere LBers komen nu ook binnen; Erik was natuurlijk al gedoucht toen ik arriveerde.

Groningen Atletiek.. bedankt voor de prima route en de organisatie!
Dat verdient wel een stukje in het DvhN!

Vervolg:
1maart: 25 of 30 km trainingsloop Garrelsweer (25 of 30km)!! Een echte aanrader

Groetjes, Peter


Trainingsloop van Runploug Garrelsweer  8 febr

Deze zaterdag was er een trainingsloop van 25 km georganiseerd door Runploug Garrelsweer.
Mijn omstandigheden zijn niet optimaal en twijfel of ik ga.
Op het laatste moment toch in actie, telefoon mee, mijn moeder is ziek.
Ik ben bereikbaar, dat voelt goed.
Ik word enthousiast begroet als ik binnenkom, de lopers van Garrelsweer zijn enthousiast, en ik hoor nog zoiets van.. het zijn altijd een aantal dezelfde mensen die komen. Ik geef kort aan wat mij weerhield en ze wensen me succes,
Ik ga met de groep van 6.30/km.
Er werd nog gezegd dat het een crossloop is, pal in de wind op door drassige velden etc etc...
Maar dat geeft toch helemaal niet? Ik heb mijn nieuwe schoenen aan, moet daar wel een beetje om lachen, mooie timing.
De route is meer dan mooi, het gebabbel, de stops.. het geeft altijd zo’n  “wij ” gevoel,
Samen sterk!!
Tenminste.. mijn benen en hoofd werken niet samen, mijn gedachten zitten in een mallemolen en ik raak achter bij de groep, kan me niet concentreren.
Jodi (Kremer) zou ook als pacer mee, en in de groep hebben we ruim voldoende pacers door wegvallen van de 6.15 groep. Na enig overleg biedt Jodi aan een kortere route te nemen en wat langzamer te lopen.
Me groot houden heeft geen zin, ik trek het niet. We slaan af, kletsen honderduit.. of ik klets honderduit?
Bemerk ineens dat we gewoon 6.19 de km lopen, al babbelend, en doodleuk 22 km.
Zie hier, lopen is niet alleen technisch lopen, trainen.. verstand op nul.
Het lopen brengt rust in de chaos, en doet je versteld staan van jezelf.
We gaan sneller dan de groep.
Kop in de wind, niks moeten en dan gaat het ineens vanzelf.
Terug bij het sportcomplex Bea staat er een heerlijke mosterdsoep met spekjes klaar, lekkere broodjes,
Ik zie Ger net met een 2e bakje lopen,het smaakt hem goed. Bert,Gerald en Thom zijn er ook.
Ik heb een voldaan gevoel, blij dat ik niet simpelweg gestopt ben bij de 13 km, Jodi vond het geen probleem en ook de  lbers glimmen en grijnzen allemaal,
Thom had best nog 10 km willen doorsjouwen, hij kijkt ook uit of hij niets gedaan heeft. Dat is wel eens anders he Thommie??
Gerald vond het ook leuk, en Bert geeft aan dat zijn knie goed voelt.
Het was gezellig, niks moeten, gewoon genieten van de omgeving, van de kleischoenen, blubber tot aan de knieholtes

Runploug Garrelsweer..complimentje voor jullie,
Heb niet de hele route gevolgd, wel gezien.
Het was prima toch, bikkelen is wat die lopers willen.En ja, soms lukt het even niet zo goed, maar ik zet wel door, en zo is dat toch?

Groetjes, Sabina


Verslagje eerste R2R 20 km langs de Madijk richting Peize

Erik:
In de aanloop naar de Marathon van Rotterdam zijn er weer 4 trainingslopen georganiseerd met afstanden oplopend van 20, 25, 30 naar 35 km.
Om te beginnen de eerst van 20 km vanaf Groningen Altletiek, Stadspark door nieuwe natuur gebieden, mooie paden, bruggetjes richting Peize.
Verdeeld over verschillende groepjes ingedeeld van 5:00 tot 6:45 min/km waar elk jaar weer veel animo voor is, waaronder ook weer een aantal LB-ers: David, Sabina, Bert, Lianne en Carla, die nog wat twijfelde in welk groepje ze zo gaan lopen,
Henk had tegen Carla gezegd om voor de 6:30 te gaan, zelf dacht ze de 6:00 min/km te pakken. Met wat overleg besloot ze voor een gulden middenweg: 6:15 min/km dus, sorry Henk,hihi.
Ook al ben je niet van plan om een marathon te lopen dit is voor elke duurloper een mooie training waar om de 5 km even wordt gestopt om een bouillon, water, sportdrank, banaan, ontbijtkoek enz, te nuttigen om vervolgens voor de volgende km's te gaan waarbij af en toe het tempo wordt verhoogd in ons groepje van 5:00 naar 4:30 min/km en dan weer terug. Het blijft toch een training die weer perfect is verzorgd met twee pacers + een fietser per groepje. Na aankomst even douchen en een lekker soepje hmm gaf deze training weer een voldaan gevoel op de weg naar Rotterdam!!

Groeten,
Erik

 

Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers