R2R 9febr2013 klein
Foto: Peter bij Hoornseplas ( 9 febr 2013). KLIK voor vergroting

De LBers die gekozen hebben voor een voorjaar(ultra)marathon gaan zich vanaf nu serieus voorbereiden. Eén van de mogelijkheden is om deel te nemen aan de georganiseerde trainingslopen. Op de website staat een overzicht.

Verslagjes van , Bart en Peter (23 maart), Bart (16 maart), Peter (2 maart), Peter (24 febr), Michel (16 febr) Sabina en Peter (9 febr), Bart (19 jan).
Foto's: 9 februari, 24 februari , 2 maart, 16 maart (Peter, Bart)
Foto's: 23 maart (Peter, Stoffer)
De foto's van Herman Rinket van 16 maart staan HIER en van 16 febr staan HIER.
Artikel in het DvhN, 18 maart en de Eemsmondbode, website


Verslagje laatste RTR 35 km vanaf Zuidlaren, 23 maart

Bart:
De laatste lange duurloop naar aanloop voor de marathon van o.a. Rotterdam en Enschede werd op zaterdag de 23e gelopen. Vanuit Zuidlaren werd door Groningen Atletiek een rondje Zuidlaardermeer voorgeschoteld. Volgens de weersverwachtingen zou het zeer koud en guur worden. Met een gevoelstemperatuur van -15 door de harde wind was een extra laagje kleding geen overbodige luxe. Met zes die hards van de LB (Henk S., Erik, Peter H., Michel, Thom en Bart) werd de strijd met de weerselementen aangegaan. Het eerste gedeelte blies de wind van opzij wat weliswaar niet aangenaam was maar wel te doen. Daarna een stukje bos, weer een stukje open vlakte en met de wind in de rug richting Waterhuizen. Hier was de derde drinkpost wat betekende dat we al 17 km gedraafd hadden. Tot nu toe viel het met de kou  wel mee, al was het wel stiller onderweg. Vol goede moet richting Haren waar een stuk van de halve marathon opgepikt werd waar ook de spoorbrug niet ontbrak. Verder richting 50 bunder, een stukje Appelbergen, via Noordlaren met een kleine omweg weer terug richting het scoutingsgebouw in Zuidlaren. Met name de laatste kilometers waren zwaar want hier kregen we toch nog een pittig stuk de wind van voren. Voor een aantal werd het daardoor toch nog afzien. Een aantal moest toch nog afhaken zo vlak voor het einde. Echter niemand van LB.  Bij terugkomst was bij een ieder van ons de lach nog op het gezicht te lezen, sterker nog er werd door M nog even oh oh Den Haag ingezet. In het clubgebouw werden we verwarmd door een warme zaal maar ook een lekker bakkie soep. Voor iedereen waren er tevens 2 lekkere bolletjes met ham of kaas.   Nadat iedereen zijn buikje weer aangevuld had ging een ieder zijn eigen weg  met elkaar succes te wensen met zijn of haar marathon.
Sluit ik af met Groningen Atletiek, pacers en de andere vrijwilligers te bedanken voor weer 4 PERFECT georganiseerde RTR.
Zonder jullie gaat het niet.
Bedankt.

Groeten,
Bart

Peter:
Ik kan 't niet laten om ook nog even en verslagje te maken.
Vooraf waren de voorspellingen niet al te best, nou ja, ronduit onheilspellend. Toch was er geen haar op mijn hoofd (er zit toch al niet veel op, haha) die dacht niet te gaan. Dit zou echt een uitdaging worden. Erik ff gebeld en samen op pad. Natuurlijk ging ik weer iets te snel (lees ongeorganiseerd) van huis. Volgende keer toch maar de spullen op vrijdag inpakken. Het resultaat was dat ik zonder rijbewijs op pad ging - maar daar kom je wel overheen, erger was: mijn Garmin vergeten! Volgens mij was dat nog nooit gebeurd. Gelukkig wel mijn Polar om, zodat ik mijn hartslag nog wel kon monitoren.
De LBers liepen in twee groepen: die van 6min/km (Erik en ik) en 6:15 (de anderen) Alle bewondering voor HenkS, die zomaar even zijn duurloop van 22 naar 35km uitbreidt. Hoezo rustige opbouw. Maar zoals Bart al zei: we weten niet wat hij allemaal door de weeks doet...
Groep 6min was nog maar net onderweg toen er al een fixe tak van de boom afbrak en in het water plonsde.... Oei, oei, dat belooft wat. Gelukkig hadden we twee stoere dames als pacer, die bij de 18km werden afgelost door de man van een. Wellicht daardoor konden ze er goed 't tempo inhouden. Ik liep naast hun, en toen ze mij eenmaal in het goede tempo hadden gedrukt, kon ik als windvanger dienen. Door de harde wind was de lucht heel helder en vol met zuurstof. Dat loopt wel heel prettig, vooral voor een loper zoals ik, die toch al wat problemen heeft met de luchtwegen. De route was mij al bekend, maar daarom niet minder mooi.
Een hoogtepunt was ongetwijfeld het verschijnen van een viertal reeën, die eerst rechts en daarnaa recht voor ons overstaken. Zo dichtbij zie je ze zelden en ze waren zelfs te snel voor deze snelle fotograaf. Als dat gelukt was had ik weer een mooi plaatje voor "Weekend in beeld" gehad.
Gelukkig hadden we in de Westerpolder de wind grotendeels mee. Bij Waterhuizen stond de 'koudste' verzorgingspost. De bekers waren daar niet meer te organiseren en de flesjes waaiden van de tafel. Echt heel heftig. Daar werden ook de pacers gewisseld.
We hadden nu een groep met alleen maar mannen. Die mannen hadden nu niet veel praatjes meer, want na 20km storm wil 't toch wel wat stiller worden in het groepje. Erik danste rustig mee in het groepje en 't gaat hem gemakkelijk af. Als we het hunnebed bij Midlaren gepasseerd zijn, krijgen we 'groen licht' van de pacer om ons eigen tempo in te zetten. Erik en ik hadden besloten om de gok te wagen naar de voorste 6min groep te lopen.
Dat viel niet mee. Eerst pal tegen de wind in; dat schoot niet echt op. Op het stuk met de wind in de rug ging 't sneller. Al gauw kon ik Erik niet meer bijhouden. Wel lekker om even voluit te gaan en de hartslag wat op te jagen. Uiteindelijk vlak voor de scouting slaagde Erik er in het groepje in te halen. Ik kon slechts een achterblijver passeren. Na 35.2 km (brutotijd 3u38min) waren we weer terug bij de basis, waar we met soep, broodjes en AA-drink werden verwelkomd. De anderen druppelde ook binnen. Bij sommigen was 't goed van het gezicht af te lezen, dat ze een behoorlijke inspanning geleverd hadden, anderen huppelden er nog vrolijk op los.
't Was weer een puike trainigsloop, team Groningen Atletiek bedankt voor de prachtige serie, en Ans van RunPloug Garrelsweer nog bedankt voor het meenemen van mijn speciale NY-handschoenen, die ik vorige week vergeten was... dom hè.

Groeten,
Peter


Verslagje trainingsloop Runploug Garrelsweer

Zes lopers van LB die in voorbereiding voor een marathon of 60 van Texel zijn waren in Garrelsweer waar de plaatselijke loopgroep een trainingsloop organiseerde van 30 km, en waarvan de gehele opbrengst naar Artsen Zonder Grenzen gaat. Aan het aantal deelnemers te zien konden ze zeer tevreden zijn.
Meerdere pacers voor verschillende km tijden. PeterH, Ger en Erik in de 6 min. groep, en Tom, Michel en Bart in de 6.15 min. groep. Er waren nog meer groepen dus voor elk wat wils.
Na buiten een kleine speech te hebben gekregen dat het hier een daar op sommige stukjes wel wat drassig en glad kon zijn ging groep voor groep vol goede moed op weg.
Op sommige stukjes was het inderdaad een beetje drassig en gladjes. Voor grote problemen heeft dit echter niet gezorgd. De omgeving en uitzichten waren fantastisch en voor je het weet ben je een aantal drinkposten voorbij. Het was allemaal goed geregeld met de koek, banaan, sportdrank en thee. Enthousiaste vrijwilligers hadden alles onder controle. Ook de fotograaf (Jan) schoot er weer lustig op los.
Bij terugkomst in het dorpshuis werden we in de watten gelegd met grootmoeders groentesoep, {zie DEZE foto} belegde broodjes en melk of karnemelk. Mocht je er door zitten dan knapte je hier van op.
Uiteindelijk liep iedereen zijn nodige kilometers, zowel voor of na de training wat extra voor sommigen, en konden we voldaan weer naar huis.
A.s. zaterdag de laatste RTR (32km of 35km) vanuit Zuidlaren, georganiseerd door Groningen Atletiek. Ook altijd leuk en goed geregeld.

Groeten Bart.

De Garmin-route van Peter staat HIER. Foto's van Peter en Herman Rinket.


Prachtig rondje Leek!

Dit wordt mijn tweede Road to Rotterdam in de editie 2013. De afstand is inmiddels opgelopen tot ruim 30 km. Ook het aantal deelnemers is flink opgelopen. Elke keer komen er weer meer. Het aantal LBers is ongeveer gelijk aan vorige keer. Bart, Tom, Michel, Erik, Edward, Vanessa en ondergetekende. De sneeuw is inmiddels gesmolten, maar wie weet wat we nu weer tegen gaan komen. Vol verwachting (klopt ons hart) gaan we op weg.
Het is zo druk dat enkele tijdsgroepen gesplitst waren. Edward en Erik gingen als eerste van start met de 5min/km groep. Vanessa koos voor de 6.30. De andere sloten bij de 6.15 groep aan. Het doel van deze loop: Leek zien te halen en als het kan ook weer te voet terug. Sommigen hadden ook nog een ander doel voor ogen, daarover laten meer (..). 't Weer is heerlijk. Weinig wind, heel klein beetje frisjes, maar toch gaan al gauw de handschoenen uit. Uiteraard onderweg gezellig keuvelen over 't wel en wee van LB (rijmt toevallig), de komende wedstrijden, tempo's, herstelloopjes, nieuwe schoenen, zware benen, en uiteraard vergeten we niet te genieten van de natuur om on heen.
Mij valt het op dat sinds vorige keer de boel hier goed is aangepakt. Veel mooie fietspaden, prachtige bruggetjes, zie de foto's. Uiteraard onderweg weer de bekende en smaakvolle verzorging, dit keer speciaal op Michel's verzoek ook winegums (bij de 25km), thee, bouillion, sportdrank, water etc. Alleen daarom zou je al mee gaan. Het keerpunt is na 15km bij de haven in Leek. Op het tweede gedeelte komt Michel pas goed los. Als super-diesel is hij alle sores van de afgelopen week pas na 15km kwijt en hij danst weer vrolijk over 't asfalt. Als we het viadukt gepasseerd zijn en we niet linksaf, maar rechtdoor gaan is hij toch wat teleurgesteld, want hij had echt gedacht dat we langs 'De Woeste Hoeve'zouden lopen. De route ging echter niet langs de voorkant, maar we moesten genoegen nemen met de achterkant. Kortom, we zagen er niet veel van. Uiteraard was dit een tegenvaller, dat maar deels werd goedgemaakt door 'de trekker' die ons achterop - en bijna van de weg - reed. Op de daarop volgende catering werden we ter compensatie 'extra flink in de watten gelegd', en dat was ook wel nodig, want het meest blubberige pad moesten we nog krijgen. Dit pad was echter een van de fraaiste stukken in het parcours. Inmiddels was 'de Gasunie' al weer in beeld, en had een LBer het tempo-maken inmiddels overgenomen. Toen we (eindelijk) 'groen licht' kregen mochten we nog even los op weg naar de atletiekbaan. Daar wachtte ons na 30.5km nog een heerlijke kop soep, een flesje sportdrank, en voor Edward en Bart een stuk rennen naar de thuisbasis, waardoor hun totaal op 50km kwam voor een gewone zaterdag.
Groningen Atletiek: bedankt voor de organisatie en de prachtige route
Mijn Garmin route staat HIER.

Groet,
Peter


Winderig en koud zondagduurloopje, 24 febr

Op vrijdag kwam er een mailtje van een "lber in oranje" die zin had in een duurloopje op zondag op het onwaarschijnlijk vroege tijdstip van 9 uur. "Leuk !!" dacht ik, "lang geleden vanaf de carpoolplaats".
Dus maar snel even geplaatst op de site en al gauw verschenen er enkele lbers bij de chat die zeker kwamen, waaronder ook 007, James. Geen idee wie dat zou kunnen zijn.
Mooi op tijd, dan kon ik zaterdag een tempoduurloopje doen en zondag een langzame. 't Was zaterdag erg koud. Gelukkig met pittig tempo tegen de wind in, om te constateren dat na de eerste helft "de koek op was" en ik 't geplande doel (15km in 1u17) niet kon halen.Geen probleem.
Zondag extra vroeg op, want ik wilde te voet naar Bedum. Veel kleding aan, weer koud en nu ook sneeuwvlokken. Bij de CP totaal 7 LBers, met o.a. Piet die net van de Oosterrijkse latten af was, een shirtje te weinig aan had en onderweg nog duidelijk naweeën had van 'de après ski', althans hij had zeker 3x een pit stop nodig. Geen probleem voor Piet, want met zijn snelheid loopt ie zo 't gaatje weer dicht.
Eerst tegen de wind, de brede rug van HenkS voorop, haha. Lekker bikkelen richting Stedum via 't viadukt.
Onderweg uiteraard de actualiteit bespreken en wat er morgen op de ALV aan de orde komt. Ook de komende wedstrijdplanning doorgenomen, waarbij o.a. de Cascaderun in Hoogeveen deze LBers wel wat lijkt (21 april). Uiteraard passeerden er nog veel meer zaken de revue, en 't wel en wee van iedereen. Af en toe werd 't ook wel wat rustiger in de groep, maar toen we Stedum achter ons hadden gelaten, attendeerde Bert ons op zijn 'nieuw optrekje', waar we tzt een LB-clubgebouw van kunnen maken. We gaan de naam dan wel veranderen in LS (Loopgroep Stedum) haha. In de schuur van die boerderij schijnen volgens Bert allerlei spannende dingen plaats te kunnen vinden, maar ik laat 't aan de lezer over om daar over te fantaseren.
Uiteraard kwamen we nog overal buizerds en reigers tegen. Bij Boerdam, ging de grootste helft rechtdoor (Petra, Piet, HenkS, Bertje) maar uiteindelijk kreeg de kleinste helft (Sabina, Mente en 007) zijn zin en die route is toch uiteindelijk veeeel mooier nl door de weilanden, met een 'koek-stop' (waar de koek plotseling vandaan getoverd werd weet ik niet meer); daarna weer terug naar de CP.
Op goed geluk was 't toch precies 20km, niet op mijn Garmin, want die had ik onderweg te lang stopgezet.
Voor mij restte  nog een laatste etappe naar huis.
't Was een heerlijke duurloop, met weer een berg wasgoed, en de tijd vliegt voorbij zo met zijn allen.
Tot volgende keer! 't Was weer super gezellig!

Groetjes,
Peter (007)Duurloop vanaf Haren voor Artsen Zonder Grenzen georganiseerd door Runploug Garrelsweer, 16 febr

Vandaag hadden Thom en ik een duurloop van 27 km op het program.
Nou was er ook een 25 km loop van de Runploug Garrelsweer voor Artsen Zonder Grenzen. Wij er ook heen met Bart en Ger.
Peter was er ook dus waren er 5 man van de Loopgroep Bedum.
De start was vanaf het Beatrixoord in Haren. Bart was naar het Beatrixoord gelopen om zo aan zijn km te komen.
Tom zag ook nog een bekende, maar volgens mij kent iedereen Thom uit Bedum.
De Runploug had het goed voor elkaar en om 10 uur vertrokken we.
Bar, Ger en Peter in de 6 min groep als ik het goed heb (5:45 dus).
Tom en ik in de 6:15 groep. Via waterhuizen, Engelbert, Middelbert, via het Winschotendiep terug naar Haren, dat was de route vandaag.
Nadat we vertrokken zijn zien we de wijnstruiken van Haren. De eerste stop na 5 km is ook gelijk de mooiste.
Links de waterpost aan de overkant de parenclub. De posten zijn goed ingedeeld van allerlei drinken koek en banaan.
Het is mooie route en de dames lopen mooi op tempo, rond de 6:14. Het is zeker ontspannen en de km lopen we zo weg.
Het is ook gezellig in onze groep en we praten wat met elkaar. We waren met 8 collega lopers, 2 pacers van de Runploug.
Na 25 km zijn wij er maar Thom en ik besluiten om er nog 2 km bij te doen dus hebben we dat gedaan.
Daarna een lekker bakje soep en heerlijke broodjes.Ik denk namens ons allemaal: Runploug Garrelsweer had het heel goed voor elkaar.
Bij deze wil ik iedereen bedanken van de Runploug want het was heel goed verzorgd.
16 maart is de volgende ook weer voor Artsen zonder grenzen.
Dan in Garrelsweer en je kan dan 25 of 30 km lopen.
 
Michel

HIER staat de route en HIER de foto's.
De foto's van Herman Rinket van 16 febr staan HIER.Hoornseplas, Glimmen, Eelde, Paterswolde en 'n lekke schoen..9 febr.

Verslagjes van Sabina en Peter

Sabina:
Ik begrijp dat Peter zijn verslag onderweg is, die van mij danst al op papier. Ik was even vergeten hoe super leuk het is om mee te mogen doen met die trainingslopen.
De eerste keer sinds” 19oo..langgeleden?”
Het weer was Utopia , sneeuw bedekte paden en in de loop van de rollende kilometers de zon. Geweldig.
Stiekem zag ik er erg tegen op, gezien de afstand..20 was ook wel genoeg.
Maar je weet gewoon dat je mee gaat. Ontzettend veel lopers, oude bekenden ..kopje koffie vooraf.
En dan ingedeeld op snelheid je weg vervolgen.
Het was groots, en na 5 km al de eerste stop ..voelt al een verwennerij.
Mensen die er speciaal voor ons staan met bouillon, sportdank, thee ,ontbijtkoek en banaan.
Verder vooruit zie je de iets snellere groep gaan ,Tom en Michel hobbelen daarmee.
En een hele snelle duurloop voor Eric.
Bert, Peter en ik voor de 6.30, mooi tempo.
Wat is het genieten, babbeltje hier, babbeltje daar .Zo loop er een man die voor zijn eerste marathon gaat, en een loophistorie van anderhalf jaar!!
Hij krijgt het zwaar, ik ook trouwens.
Ontspannen, en vanaf de 15 km voor in de groep lopen. Dat is beter voor “tussen mijn oren”,
En dan een onverwachte rustpauze ..haha ..moet er wel om lachen ..glas halfvol.. heb een spijkertje rechtop in mijn schoen.

Acuut stop ik, met mij 2 tempomakers en mijn loopmaatjes.
Allemaal een beetje geschrokken en bezorgd, het loopt goed af.. zo beleef je nog eens wat toch?
Het kleine groepje legt de laatste dik 2 km’s af, we komen blij binnen .. een soepje, fles sportdrank een kop koffie..
Het was top, organisatie bedankt.
Een echte aanrader voor de meeste lopers denk ik.

Mooi man..
Sabina

Peter:
Ach ja, ik had ook beloofd een verslagje te maken, maar om 11:34u danste het verslagje van Sabina al in mijn mailbox. Deze Road to Rotterdam was eindelijk weer eens DE gelegenheid om een keer weer eens een langere afstand te trainen. Laatste training van meer dan 24km was de laatste lange duurloop voor de Berenloop, 20 okt.... Daarna niet zo veel zin meer in lange duurlopen, maximaal 15 à 16km en dat is voor degenen die mij 'n beetje kennen weten dat dat niet zo heel veel is. Maar vorig jaar ook wel erg veel gelopen, dus ff wat gas terug is ook niet verkeerd.
Van te voren de route alvast in mijn Garmin geladen, prima service van de organsatie. Die organisatie heeft 't trouwens prima voor elkaar. Met 138 deelnemers en 1000 pacers, haha, een mooi clubgebouw, met prima catering - koffie, soep, AA-drink, weer koffie en onderweg: thee, bouilllion, banaan, koek, sportdrank en ook gewoon water lijkt 't wel een feestje i.p.v. een duurloop.
Zo willen we elke week wel een duurloop doen!
De kilometervreters van de laatste weken zijn er allemaal: Erik (5min/km), Bart, Michel, Thom (6.15min/km), Sabina, Bert en deze auteur (6.30min/km). 't Ging mij om de duur en wilde ook voldoende tijd hebben om na 't maken van een foto 't gat weer dicht te kunnen lopen.
Want 't was vandaag erg fotogeniek weer - met prachtiig sneeuw op sommige paden, soms wat glad, meer we hebben in onze groep gelukkig geen valpartijen mee gemaakt. We moest er op 22 km even een bandenwipper gebruikt worden om de Asics van Sabina te ontdoen van een spijker van 2 cm... een lekke schoen dus! Super dat die EHBO-ploeg in de buurt was!
De rest staat al in het verslagje van Sabina. Je moet 't voor de rest maar met de foto's doen om te zien wat je mist als je op zo'n mooie zaterdag niet met zo'n georganiseerde duurloop mee gaat.

O ja, volgende week zaterdag 16 febr kun je 10u een 25km doen met start bij BEA sportcomplex in Haren, georganiseerd door Runploug Garrelweer t.b.v. Artsen zonder Grenzen. Zie HIER voor meer info. Op 16 maart trouwens een 25 of 30km.

Mijn Garmin route incl de stop na 22km staat HIER.
En ja, ik sta ook op de foto!

Groetjes, Peter


Madijk en door de polder richting Peizermaden 19 jan.

Zaterdag 19 januari was de eerste trainingsloop van 20km georganiseerd door Groningen Atletiek.
Iedereen die in voorbereiding is voor een marathon of een ander loopje kan hieraan deelnemen.
Niet de  toppers maar juist de recreatieve lopers kunnen hier georganiseerd met hulp van tempomakers  het juiste tempo lopen.
Of je nu gaat voor een tijd van onder de drie uur of boven de vier uur,  ervaren lopers geven het juiste trainingstempo aan.  Ook als je niet traint voor een marathon zijn deze duurloopjes een goede aanvulling voor je conditie.
Vandaag gaven Vanessa, Edward, Eric, Ger, Tom, Philip, Heino en Bart acte de préséance.  
Om tien uur begon de snelste groep(5min/km) aan de 20 km. lange duurloop. Hierna de volgende groep van 5.15min/km oplopende tot 6.30m/km.
Via de atletiekbaan werd een kleinstukje stadspark meegenomen en werd richting Peize gelopen. Dat het koud was  werd duidelijk doordat het AA-drankje dat we kregen zo koud was dat er een beetje ijs in zat.
Gelukkig was er ook warme bouillon en thee. Ook was er koek en waren er stukjes banaan. Elke 5 km. was er een drinkpost waardoor we niets te kort kwamen.  Via de Peizermaden liepen we weer terug richting kantine van Groningen Atletiek. Voordat je het weet ben je weer terug omdat er veel gepraat wordt en ervaringen worden uitgewisseld. Bij terugkomst is er voor iedereen een bakkie soep en een flesje AA drank. Hierna nog even douchen en weer richting huis. Rest mij nog Groningen atletiek, tempomakers en de andere vrijwilligers te bedanken voor weer een lekker duurloopje, en wat mij betreft graag tot de volgende keer. Dan gaan we naar de 25 km.

P.S. Heino, ik ben blij dat je er weer bij bent.

Groeten Bart.
 

Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers