Geen afkortingen te bekennen

Haarlerberg2019
Foto: website Haarlerbergtrail (niet de meest spannende finish...)
Edward en Vanessa zijn verknocht aan Salland. En dat is niet voor niets. Helaas valt deze prachtige loop een week na de Berenloop en tegelijk met Schiermonnikoog. Anders zouden er vast meer LBers heen gaan. Volgend jaar?

Edward: Vandaag lekker 'œuitgelopen' in het mooie Salland. De route was dit jaar aangepast met de start bij een heuse sporthal/evenementenhal. We waren wat aan de late kant, omdat we de reistijd een beetje verkeerd hadden ingeschat. Nog niet gewend dat bijna alles vanuit Bierum een stukje verder is. Gelukkig was de start omstreeks 12:00 uur. Door de drukte bij de startnummers werd het 10 minuten later. We waren net op tijd om achteraan te sluiten.

Het was prachtig loopweer. Het duurde even voordat ik me uit de drukte kon losmaken. Het is toch meer genieten met niet een hele meute lopers om je heen. Elk jaar probeer ik via een chatbericht op de loopgroep Bedum site, mensen te strikken voor deze trail. Volgend jaar maar weer een nieuwe poging. De klimmetjes zijn goed te doen en de beloning als je boven bent is prachtig. Weidse uitzichten. Veel hoger wordt het niet in Nederland, met uitzondering van Limburg, maar Limburg is natuurlijk gewoon het buitenland.

Ik liep telkens in de buurt van een Peter uit Groningen, die net als ik al wat ouder is en dus ook een paar keer de heuvelrug water moest geven. Zo wisselden we van positie. In de laatste kilometers had ik hem ingehaald. Maar hij liet het er niet bij zitten en motiverende mij zo om me nog even goed in te spannen de laatste kilometers. Al sprintend kwamen we dan ook precies gelijktijdig over de finish.  Vanessa had van te voren alle afsnij (....)-paadjes verkend, maar er geen gebruik van gemaakt en de 30 km met een klein dipje uitgelopen.Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers