Twee PR's en prima tijden!

LLL2019-1
Foto: FB van Alex
De Leekster Lente Loop is opnieuw onderdeel uit van het Loopcircuit Noord-Nederland. Was het weer aanvankelijk nog wat miezerig, al gauw brak de zon door en was het prima lopen in Leek. Tradioneel wordt er prima gelopen in Leek: een echt parcours om PR's te lopen!  Ook dit jaar weer. De 9 LBers kwamen goed voor de dag. Helaas maakt de organisatie geen klassement op in leefttijdscategoriën, waardoor de sterke prestaties van b.v. Edward, Rinze en Erika niet tot uitdrukking komen in een klassering. Dit zou de organisatie toch even moeten aanpassen (en was t/m vorig jaar ook zo). Marjan liep haar eerste wedstrijd voor LB en liep gelijk een PR op de 21km. Ook Paul liep een PR, maar op de 10km. Erika dook keurig onder de 21 minuten op de 5km. Nieuw lid (welkom!) Edwin liep een prima tijd op de 10km (pr: 43:37). PeterS liep samen met Hans Top gecontroleerd weer eens een officiele 21km.

Het klassement (10 en 21.1km) er er nu!

Foto's komen HIER te staan.

21.1km Netto
Edward Pechler, zie onder 1:22:51
Rinze Kramer 1:42:46
Alex Oskam 1:47:49
Peter Stokje 2:04:38
Marjan Huizinga, debuut voor LB en op de 21km
2:20:23 PR!
10km
Paul van Snick, proefloper 43:18 PR!
Edwin Kok, nieuw lid, welkom!
44:20 PR!
5km
Erika Broekema 20:56
Sander de Vries 31:22

Link naar de website

Edward:
Ooit was er een tijd dat je ook als ouder wordende hardloper nog wel eens een prijsje kon pakken. Niet omdat de jongere lopers zoveel langzamer waren, maar omdat er leeftijdscategorieën waren......


Leeksterlenteloop,

Ooit was er een tijd dat je ook als ouder wordende hardloper nog wel eens een prijsje kon pakken. Niet omdat de jongere lopers zoveel langzamer waren, maar omdat er leeftijdscategorieën waren. Heel logisch: een goed getrainde 60 plusser tegen een goed getrainde twintiger, is bij voorbaat kansloos. Maar bij steeds meer wedstrijdjes is dit niet langer gewoon. Zal het ooit zover komen dat ook de categorie mannen en vrouwen zal verdwijnen en alleen de drie snelsten een prijsje pakken?  

Dat het te kostbaar zou zijn is een zwak argument. Een categorieprijs hoeft geen enveloppe met geld te zijn. Een bosje bloemen van de plaatselijke bloemist is meer dan genoeg. Te weinig deelnemers is ook een zwak argument. Op de site van de Leeksterlenteloop lees ik dat het weer een succesvolle loop was dit jaar met een record aantal deelnemers.

Verder heb ik heerlijk gelopen. Heel vlak en ik ben blij met mijn tijd en de LLL-tegel, al heb ik die per ongeluk al stuk laten vallen.

Tot 2015 had de Bonifatiusloop in Dokkum ook altijd categorieprijzen. Over 2 weken zal ik ook daar kansloos zijn.  

Groet
Edward.Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers