Edward voltooit de eerste editie met 50 EM (80km)!

Salland2019
Foto: van de organisatie met dank!
Vorige jaar liepen Edward en Petra hier de 75 kilometer. Dit jaar had Bertus er een heuse 50 EM: 80 kilometer van gemaakt. 80 kilometer genieten in het 'Nationaal Park Sallandse Heuvelrug'! Lees het allemaal in het verslagje van Edward.  Hier heeft een webredactie niet veel meer aan te voegen behalve dat het weer zo'n geweldige prestatie is!

50EM (80 km)
 netto
Edward Pechler
8:23:26

Link naar de website

Edward:
Ik ren al heel wat uurtjes door de bossen, over de heuvels en heide van het Sallandse landschap. De beloofde regen en wind is nog nergens te bekennen. Bertus heeft bedacht dat het deze keer een route van 50 mijl (80,5 km) ipv 75 km uitgezet. Behalve de extra 5,5 km, is de route verder ook nog een beetje aangepast. We lopen nu eerst de zuidelijke lus voordat we de noordelijke 50 km lus lopen. Stoppen bij de doorkomst op 50 km is er nu niet meer bij, omdat we nu eerst de 30 km lus lopen, en om bij 30 al te stoppen is wel heel sneu.


Vandaag wil ik gebruiken om te proberen, de gebruikelijke gedachtes zoals: “ik heb geen zin meer” of “ik wou dat het voorbij was” of “nog minstens 4 uur lopen ga ik echt niet redden”, te proberen te vervangen door alleen bezig zijn met lopen in een prachtige omgeving. De borden die Bertus geplaatst heeft helpen hierbij. Borden met teksten zoals: “Sta even stil en luister” of “Kijk ook eens achterom”. Natuurlijk komen de negatieve gedachtes zo nu en dan weer even voorbij, maar ik ga er niet meer in mee. Ik ren in een gestaag tempo door en gun mij soms een wandeling heuvel op. Het meeste loop ik alleen, maar zo nu en dan loop ik een stukje met iemand mee, soms een gesprekje soms niks.

Na de 50 km is daar dan toch de beloofde regen, hagel en harde wind. Het is een hele belevenis in het bos. Het bos schudt, takken vallen links en rechts en de harde wind maakt, vooral op de open heide, de regen en hagel ijskoud. Ik heb wel een regenjas bij me maar aantrekken heeft geen zin meer. Ik ben al doorweekt. De laatste verzorgingspost is 6 km voor de finish. Er is net weer een behoorlijk bui losgebarsten. Gelukkig is deze verzorgingspost binnen. Ik wacht hier lekker droog en warm het ergste af en ga dan met enkele lopers weer op pad. Als de stramme benen eenmaal weer op gang zijn loop ik de laatste kilometers best weer lekker. Maak nog een beetje tempo en finish minder kapot dan ik normaal ben na zo’n afstand, al doen vooral mijn kleine tenen echt ontzettend pijn. Mijn eindtijd van 8:23:26, laat ook wel zien dat ik het rustig aan gedaan heb.

De Sallandtrail blijft één van de mooiste in Nederland. Ik heb gehoord dat er Nederlanders zijn die nog nooit in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug zijn geweest. Onbegrijpelijk.

Groet,
Edward

 


Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers