Edward is (als eerste) klaar voor het front!

Op 23 mei j.l. was het 450 jaar geleden dat de slag om Heiligerlee heeft plaats gevonden. Om dit feit te herdenken zullen er tal van activiteiten plaats vinden in en rond Heiligerlee.
De Slag is een eenmalige gebeurtenis in de stilte van Oost Groningen. Edward nam aan deze 44km lange hardlooptocht deel.
Lees hieronder zijn verslag en dan weet je precies watr het wel (en niet) inhoudt.


Hier zit ik dan met negen mede-opstandelingen in 't Oal Kroegie in Bourtange. We zijn opgevangen door een barones die ons op de hoogte brengt van het laatste nieuws. Het voetvolk is al vroeg vertrokken en heeft het zwaar. Ze hoopt dat wij ze zullen inhalen om ze te ondersteunen. We drinken ons wat moed in. Dat zal nodig zijn want we worden aan het front in Heiligerlee verwacht. Vandaag zijn het niet de Spanjaarden maar is de hitte de grootste vijand. Om half tien vertrekken we. Als snel besef ik dat ik het vandaag alleen zal moeten doen. Mijn mede-opstandelingen kiezen voor een rustigere aanpak.

De eerste 20 kilometer is genieten. De stilte van Oost Groningen. Lange rechte, meest onverharde, schaduwrijke paden leiden via een stukje Duitsland naar de bewoonde wereld: Bellingwolde. Even wat eten en drinken. Vanaf nu gaat de route vooral door de bewoonde wereld. Via Vriescheloo naar Wedde, waar nog een rondje burcht gelopen dient te worden, voordat ik na Weddeveer in Blijham aankom.  Ook hier is een verzorgingspost. Ik laat het mij goed smaken en gebruik de sponzen om mijn hele lijf kletsnat te maken. De weg naar Winschoten is vol in de zon en de temperatuur is inmiddels richting 27 graden gekropen. Nog even wat sportdrank, banaan en ontbijtkoek en ik ben klaar voor het front. Nog een dikke 5 kilometer.

Na 44 kilometer en 3 uur en 27 minuten arriveer ik aan het front. Gelukkig hoeft er niet gevochten te worden en staat er een heerlijke kop soep klaar. Even lekker uitlopen over het gigantische festivalterrein waar allerlei middeleeuws geklede mensen zich prima vermaken.

Een fijne tocht was het. Met dank aan AV Aquilo.


44km
zelf geklokt
Edward Pechler 3u27
Link naar de website

Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers