Clubrecord M75 voor Henk in verraderlijke editie!


Foto: Jeroen Doornbos;  alle foto's van Jan, Jeroen en Peter staan HIER

Na drie jaren, kon de 29e editie van Lauwersoog-Ulrum weer doorgang vinden. De organisatie had met creatieve ideeën ('Vrienden van..') de financiën veilig weten te stellen. Klasse! Het beloofde een warme, maar niet de warmste editie te worden. Met lichte bewolking, een gunstige wind, leken toptijden mogelijk. Maar de omstandigheden waren verraderlijk. Liep de eerste 15km voor de meesten redelijk soepel, na Zoutkamp kreeg de 'man met de hamer' de meesten wel te pakken. Van de 11 LBers op de halve hadden enkele LBers (Cor, Alex) daar maling aan en liepen gestaag door. Na de start in Lauwersoog liepen we gezamenlijk met een leuke groep. We wilden natuurlijk allemaal ons steentje bijdragen aan het eerste clubrecord van Henk in de M75 klasse. Maar uiteindelijk doet de man uit Zuidwolde het helemaal solo: de een na de andere tempomaker schudde hij van zich af. Tot even na Zoutkamp ('Henk: 'die 2 uur loop ik wel in Thesinge') was Peter nog in de buurt, maar daarna was het solo naar de prachtige finish in Ulrum: 2:03:13. De verrassing was daar: 'hier komt Nienke aan'; bleek dat Henk 't startnr van Nienke (18) opgesteld had, haha. Voor hem waren Edwin, Alex en Cor al binnen. Cor was de enige die van 't tempogroepje de 2uur wist te slechten, met zijn laatste kilometer als snelste. De LBers die na Henk binnen kwamen (Robert: 'dit was zwaarder dan de marathon Rotterdam') hadden stuk voor stuk stevige dips onderweg en moeten met enige regelmaat wandelen. Respect voor Wim, die dit jaar al weer zijn tweede halve weet te lopen. Zowel Ger ('pijn aan de voorvoet, na 11km gejogd, bij Niekerk afgestoken') als Nienke ('haas werd slak, duizelig onderweg') wisten op karakter in Ulrum te komen volgens een iets andere route. Johan liep nog met Miranda, maar van ca 14 kilometer is hij gestopt ('nieuwe ronde, nieuwe kanzen'). Ebelien (nieuw lid) liep de 10km met start/finish in Ulrum.
Na de finish kregen de lopers op de halve een mooi functioneel geel shirt; de 10km bling-bling. Lekker opvallend geel en goede reklame voor de sponsor.
De organisatie, de supporters onderweg (Jan en Evelyn, Marieke, Aafje e.a.) bedankt! De schitterende foto's zijn gemaakt door Jan, Jeroen (partner van Miranda) en Peter.

Alle foto's van Jan, Jeroen en Peter staan HIER 

De foto's van Herman Rinket staan HIER; bedankt!


Foto: Jan; Henk heeft zijn tempomakers afgeschut

21.1 km netto
Edwin Kok 1:38:09
Alex Oskam 1:45:59
Cor Klomp 1:59:17
Henk Schuitema 2:03:13 CR!
Peter v.d. Hulst 2:10:05
Miranda v.d. Molen 2:20:43
Robert van Dijken 2:21:21
Wim Havinga 2:31:22
DNF:  
Ger Coster, 20,47 km in 2:01:48  
Nienke Heijs, 21.02 km in 2:15:12  
Johan Koster liep ca 14 kilometer  
10.0km  
Ebelien Nieboer, nieuw lid
1:01:28


Foto: Jan; genoeg tempomakers

Link naar de website

Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers