Erik's officiële marathondebuut!


Foto's: Strava van Erik
Erik moest er even op wachten maar vandaag was het eindelijk zijn officiële marathondebuut. Oorspronkelijk was het gepland in april '20 (Rotterdam) of ook in Winterswijk (okt '20). Op 18 oktober '20 liep hij zijn hijn eerste marathonafstand (lees 't HIER) in 4:52:39 in de provincie. Nu plotseling alle marathons in Nederland (gelukkig) weer door kunnen gaan heeft hij een strakke planning. Naast deze loop staat ook Rotterdam nog op zijn lijstje. Vandaag was het qua weer de natste dag van de afgelopen weken. In een landschapsmarathon wordt het dan al gauw: veel plassen, blubberig en glibberen. Daardoor kreeg hij ook nog last van krampverschijnselen. Het werd voor hem dus geen gemakkelijk debuut.Des te trotser kun je zijn op je prestatie! De medaille is binnen. Gefeliciteerd!
Ook Edward was present in Winterswijk. Voor hem is een marathon inmiddels 'routine'. Ondanks dat hij beter trailschoenen aan had kunnen doen liep hij met een puik gemiddelde van 4.39/km. Echter: hij miste waarschijnlijk een lusje (in de eerste helft) en kwam reeds na 38km over de meet. Daardoor kwam hij welliswaar als eerste over de meet, maar een echte overwinning was het niet. Volgende keer beter Edward!

42.2km (+420m)
netto
Erik Stam, officieel debuut 5:02:42 PR!
Edward Pechler (38 km) (2:56:22)

LandschapsmarathonWinterswijk2021 2

Link naar de website

Eén reaktie op “Landschapsmarathon Winterswijk, 42.2km, 3 oktober 2021"

  1. dinsdag 05 oktober 2021 09:06
    30 km liepen we samen op Erik. Opeens was ik je Kwijt. Kramp was dus de oorzaak lees ik. Toch goed gefinisht . Het was een zware marathon. Gefeliciteerd en heel veel succes in Rotterdam. Groet Anne Molenberg
Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers