Maar nu kwamen onze trainingen van groep 1 goed van pas en op dit stuk was ik alleen maar aan het inhalen.....

Een aantal weken geleden kreeg ik via mijn loopmaatjes in Hoogkerk te horen dat zij nog een startnummer over hadden voor de halve marathon van Berlijn. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken om deze over te nemen. Dit alles resulteerde dat ik afgelopen zondag onder de schuilnaam “Tinus” aan de start stond in de mooie stad Berlijn.
Wij waren al op de donderdagmiddag aangekomen en tot zondag de nodige voetstappen naar diverse plekken gemaakt. Maar dat maakte me niets uit, lopen in Berlijn is gewoon een groot feest. Ook al moet ik daarna nog 21,1 km hard lopen.
We moesten al om 8.45 uur in het lopers gebied aanwezig zijn, terwijl de start pas om 10 uur zou plaats vinden. Er heerste al een enorme sfeer toen we aankwamen. Er werd in groepen gestart en dat hield in dat wij toch wel een stuk later zouden starten.
Om 10.35 uur konden we dan ook echt van start gaan. Ik had besloten om de hele weg te gaan genieten van alles wat ik tegen zou komen. Na 1,5 km kwamen we langs de Berliner Dom om vervolgens na 3 km onder de Branderburger Tor door te lopen. Daarna gingen we de straat van 17 juni op, om richting de Groses Stern te lopen. Daar namen we de rotonde half om naar het Ernst Reuter Platz te rennen.
Ik liep op mijn hartslag en dat ging erg voortvarend. Maar de kilometers van de afgelopen dagen telden toch wel een beetje mee. Op bijna 9 km kwamen we bij Schloss Charlottenburg langs, een indrukwekkend gebouw. Na 11 km draaiden we linksaf, de Kurfurstendam op. Daar was ook het hotel waar Yvonne en ik onze slaapplekken hadden.
Als ik nu uit zou stappen kon ik lekker gaan douchen. De verleiding was groot maar straks bij de finish wachtte een heerlijk glas bier op mij en die wilde ik niet laten staan. Dus lekker door buffelen maar. Iets voorbij de 13 km passeerden we de Gedachtnis Kirche, een kerk met veel historie. Op km 17 passeerden we de Potsdammer Platz en een km verder kwamen we langs de jongens van Checkpoint Charlie.
Op dit punt passeer je 4 keer de muurgrens van oost en west. Zo langzamerhand begonnen er veel lopers het erg moeilijk te krijgen, aangezien dit stuk parcours behoorlijk glooiend verliep. Maar nu kwamen onze trainingen van groep 1 goed van pas en op dit stuk was ik alleen maar aan het inhalen. De 19, 20 en 21 km was flink doorstampen om, na rechtsaf te hebben geslagen bij de Karl Marx Allee, richting de finish te rennen. Ik heb het weer gehaald en nu op naar mijn halve liter bier. Terugkijkend op mijn horloge, zag ik dat ik uitkwam op 21.4 km. Het zal toch niet zo zijn dat de afstand iets te lang was? Maar het zal mij niet deren…ik heb een geweldige halve gelopen en het zal zeker voor herhaling vatbaar zijn.

Foto's staan HIER

Groet,
Bert.

Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers