Op het strand hadden we gelukkig wind mee. En het parcours was namelijk 250 meter langer.....
Terug op het vaste land bleek die gauwigheid niet zo handig. Ger had zijn parkeerkaart aan de buschauffeur gegeven....


Verslagjes van Sander en Dick

Sander:
De dag begin mooi met wat zon, maar het werd al gauw regenachtig en het waaide hard.
Maar ik liep bijna een PR op de 10 km. Dat had een PR kunnen zijn op de 10 km maar ik had last van mijn rechter enkel.
Op het strand hadden we gelukkig wind mee. En het parcours was namelijk 250 meter langer.
Op de 10 km had ik een tijd van 57:10 minuten.
 
Mijn vader ging van start op de 10 EM maar naar de eerste drinkpost ongeveer 5 km moest hij opgeven en is hij terug gewandeld te veel last van zijn knij. En daarom dus ook geen finishtijd voor hem op de 10 EM.

Groetjes,

Sander

Dick:
Samen met Ger Coster naar Schier voor de Monnikenloop. We kozen voor de boot van 10 uur ondanks de vele mailtjes van de organisatie om de boot van 8 uur te nemen. Het viel reuze mee met de drukte alleen was parkeerplaats 1 al wel vol. De sfeer op de boot was erg leuk. Bij het omkleden natuurlijk altijd de vraag, regenjack aan of niet. Toch maar zonder regenjack en het bleef gelukkig droog.
De loop viel me tegen met de heuvels en het stuk vals plat. Mijn voorgenomen tijd van 1.10 moest ik al snel bijstellen maar met 1.12 ben ik ook niet ontevreden. Bij de finish even op Ger gewacht want die moest na zijn blessure wat rustiger aan doen. Na het douchen en omkleden een lekkere kop warme chocomelk gehad met natuurlijk slagroom. De uitslagen hingen aan het raam en tot mijn verbazing staat mijn naam bij de 10 km lopers maar ik heb toch echt 10 mijl gelopen. Dat natuurlijk even ter plekke laten corrigeren. Ger had een mooie 8e plaats en was dik tevreden. De bus terug genomen om 15.30 uur en die was overvol en wilde al wegrijden. Iemand riep "Mijn vrouw zit in deze bus, mag ik nog mee?" Terwijl hij instapt gingen er gauw nog een stuk of twaalf de bus in waaronder wij ook!
Terug op het vaste land bleek die gauwigheid niet zo handig. Ger had zijn parkeerkaart aan de buschauffeur gegeven....Gelukkig kon er via de intercom een uitrijkaart worden geregeld. Eind goed, al goed. Maar of ik volgend jaar weer de Monnikenloop ga doen? Wie weet!

Groet,
Dick

Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers