Een snelle blik op de klok laat zien dat zowaar een tijd van onder de 1:42 haalbaar lijkt.

Nog net horen we Jan Kooistra roepen: "Waar is Petra Bus?".
Wat toch een fraai plaatsje, Dokkum, de geboorteplaats van snelle Edward. En wat een sfeer rond start en finish!
Na de "snelle bezichtiging" verlaten we de bebouwing en rennen richting Ee. We hebben de wind eerst mee en dat valt tegen. Waarom? Omdat we in de gaten hebben dat we dus op de terugweg er zwaar tegen in moeten. Ik besluit dat we het tempo dan maar onder de 4:50 per km. moeten leggen. Maar we lopen wel in Friesland. Dus dijkje op en af, brug op en af... Maar we voelen dat dit tempo best te doen is. Als we voorbij 10 km. echter van richting veranderen, wordt het al zwaarder. Zelfs ondanks het prachtige landschap.
Zodra we vol in de wind draaien gaat het tempo toch onderuit. "Ga maar Ger", hoor ik van een paar meter achter me. Pardon? Samen uit, samen thuis toch? Vind het niet vervelend een beetje in te houden. Weet dat Petra ondanks haar twijfel toch wel kort achter me blijft.
Zodra we Dokkum weer bereikt hebben en dus weer een beetje beschutting, pikken we het streeftempo, dat Petra door mij heeft laten bepalen, weer op. Als we een bocht om gaan zien we de finish, die hier via een rondje om de vijver en tussen veel publiek door bereikt moet worden. Een snelle blik op de klok laat zien dat zowaar een tijd van onder de 1:42 haalbaar lijkt. Ik roep naar Petra dat we sprinten moeten. Dat levert in elk geval een mooie foto op. Ik klok zelf 1:41:59 maar dat zal dus wel weer net 1:42 worden, verwacht ik.
Tevredenheid alom dus. Gauw de jasjes halen uit de kapel en richting auto.
Nog net horen we Jan Kooistra roepen: "Waar is Petra Bus?". Dus toch; 2 prijzen en 2 x een envelop met inhoud en een boeketje.
De foto van het podium moet ik van een vriendelijke toeschouwster vragen.


Foto: Willy Bouma, met dank!

Blij dat we gegaan zijn, tevreden over de gelopen tijden bij deze harde wind! (En toch wederom goed ingeschat wat haalbaar was gezien de omstandigheden)

Ger

Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers