Wat zeggen de roze hemdjes?? GROTE KLASSE, MET RESPECT!!........

Marathon Utrecht 9 april 2012

Zondag 8 april met Henk in de trein op weg naar Utrecht. Daar aangekomen hotel opzoeken, deze was dichtbij de Jaarbeurs. Daarna startnummers halen en nog even rondsnuffelen op de beurs en uiteraard ook wat gekocht. Omdat we al twee dagen niet hadden ‘hard’gelopen, besloten we om toch nog maar even ‘los te lopen’ en Utrecht even verkennen. ’s Avonds nog de laatste pastamaaltijd weggewerkt, kleren klaar gelegd, tja, wat doen we nu aan, twee shirtjes met lange mouw en lange tight en handschoenen, bleek achteraf een goede keus te zijn.

De volgende dag is het dan zover en mogen we eindelijk los. Omdat het hotel dichtbij de Jaarbeurs is, kunnen we rustig (is dat zo??) naar de start lopen. We staan nog maar amper in het startvak, omdat ik nog naar de wc moest, en het startschot klinkt ook al. En daar gaan we, ieder op zijn eigen manier. En we zullen zien of al die gelopen kilometers ook vruchten zal afwerpen. Het weer is niet echt geweldig, (mot)regen, wind en koud.

Ik ga de eerste 500 meter gelijk veel te snel van start en trap gelijk op de rem. Ik was gewaarschuwd, maar helaas, dan voelt alles nog zo goed en de opgebouwde spanning wil eruit. Ga gelijk een stapje langzamer, laat iedereen maar lopen, ik loop mijn eigen plan. Ze snellen mij aan alle kanten voorbij, maar ik trek mij er niks meer van aan.

Het parcours is niet echt stimulerend. Op een geven moment zie ik voor mij niemand meer lopen en achter mij ook niet. Ik begin mij even af te vragen ‘loop ik hier een marathon?’. Op het 21.1 km punt is mijn tijd 2.15.51 en dat is voor mij een teken dat het goed zit. Af en toe ga ik iemand voorbij die er eigenlijk al helemaal doorheen zit. Dan word ik ingehaald door twee dames in een roze hemdje (brrrrrrrrr). Even een praatje hoe het gaat en ze lopen door.

De benen gaan lekker en na 30 km besluit ik om mijn tempo langzaam te verhogen. Het gaat steeds beter en de kilometers gaan in rap tempo voorbij. Bij 32 kilometer kijk ik mijn horloge 3.22?? Klopt dat wel. Nu nog 10 kilometer, dat is iets meer als een uur in de marathon. Tenminste als ik dit tempo vol kan houden. Na 36 kilometer laat ik mijn hartslag oplopen en zeg tegen mijzelf dat ik nu met een tempoduurloop bezig ben van 6 km en dat moet gewoon lukken. Tot mijn verbazing zie ik opeens in de verte twee roze hemdjes lopen en ik loop ze steeds verder in. Zij stom verbaasd dat ik weer naast hun loop. En wat zeggen de roze hemdjes?? GROTE KLASSE, MET RESPECT!! Ik loop ze voorbij en zal ervoor zorgen dat ik niet weer ingehaald word. Ik mis wel eens een kilometeraanduiding en dan gaat het soms opeens snel. Onder de Dom door (oh ja??) en op naar de finish. Yes, een PR – 10 minuten!! Kan het haast niet geloven. Hier heb ik voor getraind, maar dat ik 10 minuten sneller zou finishen dan in Amsterdam had ik nooit durven dromen.

Nu op zoek naar Henk in de Jaarbeurshal, maar Henk komt er al aan lopen. Ziet natuurlijk gelijk al aan mij dat het wel goed zit. Henk was zelf ook tevreden over zijn tijd. Natuurlijk in je vijftigste marathon in de 65+ klasse ook nog eerste worden is klasse!! Maar opdat moment wisten wij nog niet dat we eerste waren geworden. In de trein kregen we een smsje van Peter dat we allebei eerste waren geworden. Ho stop, we moeten terug om onze bekers op te halen, maar helaas de trein reed gewoon door. Die bekers worden vast nog wel bezorgd in Bedum en Zuidwolde.

We hebben een leuk weekend gehad en kunnen terug kijken op een goed verlopen marathon.

Groetjes,
Tineke


Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers