Harmen kwam, zag en overwon!

Schier2016-1


Foto: Harm Jan Kors, meer foto's van Harm Jan staan HIER
Een zestal LBers ging voor een dagje 'Schier' en ze waren op alle drie afstanden vertegenwoordigd. Harmen had 'snode plannen'. De 'coming man' van LB steekt in een blakende vorm en is op de training nauwelijks bij te houden. Omdat de 10EM het hoofdnummer is op Schier, krijgt de 10km niet de aandacht die het verdient. Juist daar had Harmen zijn pijlen opgericht. Met overmacht snelde hij op die afstand naar zijn eerste overwinning. Helaas had de organisatie dat niet in de gaten en vergat zelfs Harmen te huldigen voor zijn topprestatie. De aanwezige LBers namen het voor hem op en hij werd alsnog gehuldigd voor zijn bijzondere prestatie: eerste van 201 deelnemers. Klasse Harmen, gefeliciteerd! We zijn trots op je!
Uiteraard ook Piet gefeliciteerd met nu zijn echte PR op de 10EM (de afstand was in Tzum duidelijk te kort).
Hieronder staat het FB-verslag van Harm Jan. De webredactie heeft hier niets mee aan toe te voegen.


Vandaag een dagje Schiermonnikoog. Supporteren en als fotograaf fungeren bij de deelnemers aan de Monnikenloop 2016. Met de boot van 8:30 samen met Harmen, Danielle en Sabina naar het eiland. Daar waren Erik Stam met zijn vrouw Heleen al aanwezig. Als eerste werden door de deelnemers de bestelde shirtjes opgehaald en toen bleek er nog wel tijd voor een kopje koffie. Onder het genot van koffie en chocolademelk werd er nog even gedicussieerd wat nu wel en wat niet verstandig was om te drinken voor een wedstrijd. Maar concluderend dat het voor een ieder verschillend is werd er opgebroken om zich om te gaan kleden voor de wedstrijd. Harmen, Erik en Sabina gingen voor de 10km om 12 uur van start en Daniëlle om 12:10 voor haar 5 km. Harmen had plannen, gezien de tijden die vorig jaar gelopen waren moest een podiumplek erin zitten, dus dat moest het maar worden vandaag. Een podiumplek! Na zo'n 40 minuten kwam hij als eerste mannelijke deelnemer over de finish en was de doelstelling zelfs meer dan gehaald. Een eerste eerste plek! Het koste nog enige tijd om de wedstrijdleiding van dit overtuigende resultaat te overtuigen, maar uiteindelijk mocht hij zijn welverdiende beker in ontvangst nemen. Tijd: 40:47, hiermee eerste van de 201 deelnemende mannen. Erik finishte in een tijd van 1:01:05 en werd hiermee 32e in zijn leeftijdscategorie waar in totaal 58 deelnemers waren. Sabina liep netjes in 59:38, een 24e plaats van de 108 deelneemsters in haar leeftijdscategorie.
Daniëlle beëindigde de 5km in 32:21 en zou hiermee 17e bij de vrouwen senioren zijn geweest. Ze liep echter onder een andere naam en is derhalve in de uitslagenlijst onder haar eigen naam niet te vinden. Al met al een zeer geslaagde Schier.

Krantenartikel
10EM = 16,1km
netto
Piet Kempenaar, -52 sec, 5e M40+ 1:09:36 PR!
Janny Klarus 1:38:04
10km
Harmen Stam, overall winnaar! 40:47
Sabina Oudman 58:38
Erik Stam 1:01:05
5km
Daniëlle Kors 32:21
Link naar de website


Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers