Zwaar Salland!

Salland2016
Foto van Jeffrey Mooibroek, met dank!
Vorig jaar startte Edward niet i.v.m. ziekte, maar dit jaar was hij opnieuw van plan om de 75km vol te gaan maken. Het werden er 50. Lees hieronder waarom. Vanessa liep beter dan vorig jaar. Klasse!

50 km (i.p.v. 75 km)
 netto
Edward Pechler
4u 54
25 km
Vanessa Wuijster, eigen parcoursrecord 2:41:35

Link naar de website

Verslagje van Edward

Vijfenzeventig kilometer. De route gaat niet alleen door het Nationaal park Salland, maar we pakken in het noorden ook nog twee “bergen” mee. De Archemerberg en de Lemelerberg.

Na een koude nacht wordt het mooi zonnig winterweer. De vogels zingen er luidruchtig op los. De eerste tien kilometer is genieten zo vroeg in het bos. Het lekkere gevoel om hier een uurtje of zeven rond te kunnen rennen maakt al snel plaats voor: hoe ver nog? Ik heb mijn dag niet. Mijn benen hebben er na ruim twintig kilometer echt geen zin meer in. Alleen heuvelaf voel ik nog iets van souplesse maar voor de rest is het zwaar k*t. Ik vervloek de klimmetjes en wat ik ook probeer, echt lekker lopen is er niet meer bij.
Ik voel me licht in mijn hoofd en slinger als een zombie over een MTB parkoers door het bos. Opeens doemt er een mountainbiker voor me op. Ik probeer me nog te verontschuldigen maar de mountainbiker is me voor en maakt geërgerd een opmerking dat ik aan de kant moet. Sommige mensen zijn gewoon niet vriendelijk en kunnen zich niet voorstellen dat de ander misschien even niet oplet. Gelukkig maken de vriendelijke vrijwilligers en andere mensen die je onderweg tegenkomt alles weer goed.
Ik wandel regelmatig en neem de tijd bij de verzorgingsposten. Vijfenzeventig kilometer is vandaag wat teveel gevraagd. Na vijftig kilometer kom ik 4 uur en 54 minuten later meer dood dan levend langs start en finish. Het is de bedoeling dat de vijfenzeventig kilometerlopers nog een lus maken door het Nationale Park. Ik niet, ik kap ermee. Bertus, de organisator, probeert me nog te motiveren om die laatste mooie lus nog te maken, maar ik ga niet nog vijfentwintig kilometer strompelen. Ik lever mijn startnummer in en ga lekker zwemmen. Voor de lopers is het zwembad gratis.
Vanessa heeft haar vijfentwintig kilometer wel volbracht in een snellere tijd dan vorig jaar. 2 uur en 41 minuten.

Groet,
Edward.


Maak je eigen LB-account!

Inloggen voor LBers