Peter en Bert hebben niks teveel gezegd: de eerste 5 km zijn best wel pittig in het bos dan het strand op... Nu moet er achterin bij het dak even wat uitgedeukt worden want.......
s Ochtends er vroeg uit om 6.15 eerst ontbijten en moet om 7.30 bij Peter zijn; Sabina komt ook naar Peter toe. en daarna halen we Erik en Bert op. Met zijn 5-en engaan we richting de boot. Peter rijdt en weet goed de weg. Bij de boot aangekomen gaan we gelijk de boot op. Op de boot ontmoeten we Johan van de loopgroep Bert Bolhuis.
En ook Sander en zijn vader. De LB-groep wordt steeds grote. Aangekomen op Ameland staan Carla en haar dochter Lianne er ook.
Ze zwaaien even naar ons en na een fotosessie gaan we richting Nes.
Nooit ben ik eerder op dit eiland geweest; vind het erg gezellig.
Het eiland is overspoeld met hardlopers. Na wat winkels bekeken te hebben en koffie gedronken te hebben loopt het al richting 12.30. Ook Jan hebben we inmiddels ontmoet. Om 13.25 is de start van de 10 km.
Om 13.45 is de halve marathon aan de beurt. Alles is uitverkocht. En zoals de speaker (Harm Noor) zegt: de loopsport leeft als nooit te voren met 1600 lopers op de 10km.
Peter probeert nog een paar LBers te spotten voor de foto; helaas hij heeft ze niet gezien bij de 10 km.
Om 13.45 is het zo ver: mijn eerste Adventurerun gaat beginnen. Ik word op het hart gedruk: doe de eerste 10 km niet te gek. Zit in het wedstrijdvak, en dat zonder licentie, hoe kan 't. Na de Bruggenloop van vorige week hebt ik er veel zin in. Peter en Bert hebben niks teveel gezegd: de eerste 5 km zijn best wel pittig in het bos dan het strand op.
Eenmaal op strand aan gekomen zie ik tot mijn verbazing dat Peter op paar honderd meter voor mijn loopt. Llaat mij niet gek maken om het gat dicht te lopen en blijft in mijn eigen tempo lopen.
De eerste keer gaan we het strand af en moeten klimmen dan gaan we de duinen in ook best wel pittig.
Dan weer het strand op. Ja het is soms even afzien. Na paar km gaan we weer het strand af en dat is even klimmen gelijk de duinen in. Het is een schitterende loop geniet volop.
Na een km of 11 komen we op het asvalt terecht het tempo gooi ik wat harder erop.
Probeer het 2e gedeelte wat harder te gaan. We gaan richting de dijk. Bij de dijk aangekomen weet ik al dat we een groot stuk tegenwind krijgen.
Er komt iemand die mijn voorbij loopt die maar net een stapje harder loopt. Ik probeer aan te haken en ja dat lukt. Voorzichtig loopt ik het gat dicht naar Peter. Bij km 16 ga ik hem voor bij. Hij moedig mij aan en zegt: wat loopt jij goed vandaag!
Het gaat ook goed vandaag. We lopen richting Nes waar de finish is. Ik probeer nog aan te zetten de laatste 4 km om onder de 1uur 45 te komen. Maar het lukt niet. Ik kom binnen in een tijd 1uur 45 min en 31 sec binnen. En ben heel erg blij en tevreden.
Erik en Jan liepen erg goed ook Bert was tevreden, ook Peter en Sabina ook. Volgens mij was Johan ook tevreden.
Janny gefeliciteerd met je clubrecord en Lianne met je debuut-pr.
Op de terugweg naar het restaurant toe zag Peter een drempel te laat.
Nu moet er achterin bij het dak even wat uitgedeukt worden want hij reed een beetje (veel) te hard over die drempel heen.
Daarna nog lekker gegeten was om 22.15 thuis. Was een lange dag maar erg leuk.
Wil iedeen bedanken voor deze gezellige dag. Denkt dat ik nog wel uur door kan typen, zo leuk vond ik het. En bedankt voor de snoep, cake noem maar op.
Echt een toffe dag!

Groetjes
Michel

Recente foto's op LB-instagram

LB-Chat

webredactie : Dankje Ger!
3 weken geleden
Ger : Fraaie verbetering Peter!
3 weken geleden 1
webredactie : Welkom op de vernieuwde website per 11 juni!
1 maand geleden 1

Herstel

Het Weer

LB-TwitterMeld je hier aan!

Inloggen voor LBers