Trainings(foto)verslagen 2016/17
LB-cross in Appelscha, 3 augustus 2017
Geschreven door Peter   

LB-cross rondom Appelscha

Appelscha3aug17 klein
Foto: Peter, meer foto's staan HIER
Bijna traditioneel (voor het tweede jaar) organiseert trainer Peter Pettinga vanaf camping Alkenhaer (8426 EP) een paar trainingen/cross/ duurloopjes in de zomermaanden.
Een filmpje staat HIER
Meer foto's van Peter en Erna staan HIER
En de route van Peter staat HIER

Lees meer...
 
4e baantraining in Delfzijl
Geschreven door Peter   

Kaas, worst en snelle tijden bij de 4e LB-baantraining

Donderdag 24 november: de 4e baantraining in Delfzijl. Op het schema van Fivelstreek staat een testloop van 5km. Dat is dus duidelijk voor als je er heen gaat: niet een paar sprintjes of een tempo-interval, maar een serieuze TESTloop.

In de 2e editie hielden Remko en PeterH zich bij de testloop nog enigszins in, maar zouden de LBers dit nu ook op kunnen brengen? Gezien de sterke LB-delegatie - maar liefst 8 LBers, geweldig! - zouden we wel eens met de eer kunnen gaan strijken, maar dan zouden de heren Gerard Vos en Maurice Smit er niet moeten zijn. Ze waren er wel, dus nu konden de LBers ongegeneerd vol gas geven. En dat werd ook gedaan! Prima tijden! Carla ging waarschijnlijk met 't oog op Norg niet tot het naadje. De heren PeterP en Harmen zijn aan elkaar gewaagd en Ger en Petra passeerden gelijktijdig de meet. Petra was de snelste dame!
De LBers  kwamen dit keer niet met lege handen en o.a. door de meegenomen worst en kaas werd het een gezelllige nazit.

5km tijd
PeterP 17:54
Harmen 18:53
ErikD 19:13
Ger & Petra 21:19
Carla 24:35
Anton 27:50
Eddie
27:55We bedanken AV Fivelstreek opnieuw voor de gastvrijheid.

 
2e baantraining in Delfzijl
Geschreven door Peter   
donderdag 29 september 2016 00:00

De tweede LB-'baan'training

Donderdag 29 september: de 2e baantraining in Delfzijl. Het stond niet aangekondigd in het trainingschema, maar Nico had de belangstellenden via de mail op de hoogte gebracht en de webredactie had een oproepje bij de chat gezet. Na even overleg stond de LB-sectie Zuidwolde (Remko en Peter) op de afgesproken tijd klaar op de carpoolplaats.

Toen er zich om 18:45u nog niemand anders gemeld had (bang voor de regen?) vertrokken zij op weg naar Delfzijl. Inmiddels werd het ook daar droger. We kwamen het clubgebouw van AV Fivelstreek binnen en hadden daar (uiteraard) nog andere LBers verwacht. Nee dus. Nu bleek deze 'baantraining' dit keer een clubwedstrijd te zijn over 5km in de omgeving van de atletiekbaan. Oei, daar hadden we niet helemaal op gerekend. Snel kregen we beiden een startnummer, Remko ook een hesje, en gaan met die banaan. Na kleine 2km inlopen kwamen we op de startlokatie. Het is een grote groep en het parcours was zelfs voorzien met een voorfietser, bepijld en een finishklok (op een tablet). Trainer Jan Krans waarschuwde de andere atleten, dat er een snelle 'gast uit Bedum' bij was en daarbij wees hij gelukkig niet op de auteur van dit stukje. Remko ging er redelijk snel vandoor, maar achteraf dacht hij dat we toch nog een kilometer of wat gingen inlopen, zoals we dat bij LB ook altijd doen. Nee Remko: het was gelijk 'volle bak'. Ondergetekende had dat wel door en ging natuurlijk veel te hard van start. Het was een prima ronde, nog bij daglicht goed te doen. Natuurlijk hielden we ons enigszins in, want als 'gast' konden we uiteraard niet met de eer gaan strijken.

5km tijd
Remko v.d. Sluis, 3e 21:03
Peter v.d. Hulst, 7e 22:10Na de 5km lopen we nog even een rondje, wachten tot de laatste lopers binnen zijn en gaan terug naar het clubgebouw, waar we nog een kop koffie krijgen, een gezellig onderonsje hebben. Het was een bijzondere baantraining in Delfzijl en we bedanken AV Fivelstreek opnieuw voor de gastvrijheid.
Uiteraard zijn we een volgende keer opnieuw welkom voor een baantraining - ze hebben prima nieuwe verlichting - maar dan zou 't toch leuker zijn als we met een grotere groep LBers komen.

De 5km testloop van Peter staat HIER

 
Verslagjes heuveltraining: 4 sept - 27 augustus 2016
Geschreven door Nico, PeterH   
Van heuveltrainingen word je nog sterker, 't is goed voor je looptechniek en -coördinatie, kortom eigenlijk zijn de heuveltrainingen voor alle LB'ers goed voor welk nivo dan ook!

2e heuveltraining, 4 september, Kardinge

Heuvels4sept2016
Foto's: PeterH (die hier zeker niet oplet!), meer foto's staan HIER

Op weg naar de heuveltraining werden de LBers getrakteerd op enkele pittige regenbuien. Als dat de opkomst maar niet zo verstoren. Gelukkig waren er 10 LBers bij Kardinge.


Helaas ontbrak Bert Bolhuis met zijn snoeischaar, waardoor we vandaag extra voorzichtig moesten zijn bij de bramenstruiken. Ook ontbraken Petra en Erik, die bij PeterP in het water/op de fiets en te voet hun skills voor een triatlon aan het oefenen zijn. Om 9:35 werd het zowaar helemaal droog. Trainer HenkS had er weer zijn in. Na de warming, met versnellingen tegen het viadukt op, gaan we op naar onze eigen 'Kill the Hill'. Dit keer maakte een man het parcours blikjesvrij met zijn speciale blikjesknijper. Er volgde enige pittige oefeningen, waarbij de twee persoonsloop de heuvel op de pittigste was. Dit keer geen steile wand omhoog, want dat was vorige week al aan de orde geweest. Na dik 8 km is de tijd om en hebben we 't helemaal droog gehouden. In Ger zijn auto staat een tas die Petra (van Ger) keurig met allerlei lekkers en koffie(bekers) gevuld heeft. TOP Ger en bedankt: dat gaat er altijd in om die tijd.

HenkS bedankt voor de training en de volgende editie is op 18 september in het Noorderplantsoen om 9:30u.

Groet, PeterH
1e heuveltraining, 27 augustus, Kardinge
Kardinge27augustus2016
Foto: Peter Pettinga, alle foto's staan HIER; en een filmpje staat HIER
De eerste heuveltraining zit erop. Er kwamen maar liefst 14 personen opdagen: Bert Bolhuis, Petra (net een zware wedstrijd gewonnen) Ger, Erik, Janny, Johan Oosterhof, PeterP (die de training gaf), David, Jan en Evelyn (die vandaag de catering verzorgden), HenkS, Thom, Nico en Vanessa.

{moshide hidden Lees verder >>>|verberg... >>>}
Peter had na de inleiding een stevige training in petto door de jungle van Kardinge. Hoewel Bert Bolhuis vooraf nog stevig met de snoeischaar bezig was geweest, waren er toch flink wat paden bijna dichtgegroeid.
We gingen eerst in een soort climaxloop op en neer en daarna twee keer een ronde over de trappen naar de top. Dat was al best pittig bij 20°C. Daarna gingen we twee keer de steile kant omhoog naar de top, een oefening die meestal voor de laatste training werd bewaard. Erik, Petra en Thom gingen zelfs drie keer.
Tenslotte gingen we voor de groepsfoto nog een keer helemaal naar boven. Om kwart voor elf gingen we genieten van koffie, thee en koeken.
Vandaag was de training op zaterdag, de volgende keren op zondag.
Jan en Evelyn worden uiteraard bedankt voor de catering en PeterP voor de prima training!

Groet, Nico


De verslaggeving van 2015 staat HIER, 2014 staat HIER en van 2013 HIER.
 
Reitdiephaven try-out 1/8 Triatlon, 4 september2016
Geschreven door Peter   

Succesvolle try-out in Reitdiephaven!

ReitdiepHavenRunTriatlon2016 klein
Foto: Eddie Frankruijter, meer foto's staan HIER
en HIER
'In mijn achtertuin moet je een 1/8 triatlon kunnen organiseren', zo moet PeterSport (Peter Pettinga) gedacht hebben. Hij trommelde wat liefhebbers op waaronder de LBers Carla, Petra, Erik en hijzelf van de loopgroep en ging op zaterdag op pad voor de laatste stukjes van het parcours. Deze liefhebbers lieten zich door het slechte weer op de zondagochtend niet van de wijs brengen en doken in het haventje in de 'plomp', voor de 500m zwemmen. Gezien de foto's zijn er nog wel wat verbeteringen mogelijk in het materiaal van de (sommige aspirant) triatlondeelnemers, maar je ziet ook alleen maar lachende gezichten (ondanks dat er ook wel eens een afslagje gemist werden er 7km meer gefietst werd haha).
Erik van Dijken wist als eerste de finish te bereiken in deze try-out, die PeterSport kennende zeker een vervolg gaat krijgen!
Zie het verslagje van PeterP bij de reakties

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 04 september 2016 22:03
Peter Pet
Het was op het juiste moment weer droog geworden deze zondagochtend. Toch moesten we met het zwemmen beginnen en werd het dus toch gelijk een nat pak. Chris(Reitdiep) en Carla blonken met dit onderdeel bij de start al uit met hun materiaal.Ik had deze zomer alleen nog maar wat gedobberd op mijn matje en had dit voor dit onderdeel gekozen voor een lang strak hardloopbroekje, bij het betreden van het water kwam ik erachter dat het touwtje ontbrak. Volgens de overige deelnemers zou dit toch niet uitmaken gezien mijn trage snelheid in het water, de messen waren dus geslepen!
Ondanks dat ik had vermeld dat het geen wedstrijd was, gingen alle 6 de deelnemers toch voor hun eigen tijd. Na 50 meter zwemmen van mij zelf, lag ik denk ik al zo'n 200m achter op de eerste (Chris). Na heet eerste rondje (ik dacht zelf ca. 500m gemeten te hebben over de totale lengte van het zwemmen) had ik al vermoeide benen. Hier valt nog wel wat te verbeteren dacht ik bij mezelf.
Als 5e uit het water van de 6, dat kon een stuk minder. Maar mijn achterstand op de eerste 4 moet denk ik al wel tot rond de 5 minuten zijn opgelopen.
Lekker wisselen, mijn broekje hou ik aan. De buurvrouwen hoeven niet alles te zien, ik trek mijn wielerbroekje over mijn "zwembroek" heen en trek nog een mooi 'good old' Rabo shirt aan. Echte wielerschoenen (met klik) en dan ga ik voor mijn 20,6km fietsen.
Het is nog steeds droog, de weg is wel nat, de pijlen die ik heb gekalkt met graffiti op zaterdag zie je daardoor wat minder, als dat maar goed gaat. Ik had de route bij het verlaten van huis (start voor ons huis) nog eens verteld, niemand had vragen meer, dus dat zou moeten goed komen.
Het fietsen (Petra en Ingrid op hun sportieve fiets ipv een racefiets) ging redelijk, al hadden we de wind pal tegen vanaf Dorkwerd richting Friesestraatweg. Maar waar je de wind tegen hebt, heb je hem ook ergens mee. Het parcours kwam gedeeltelijk over de route van de ReitdiephavenRun.
Met een gemiddeld van ruim 28 was het aardig, ik had toch wel op 30km gehoopt op dit korte stukje. Het zwemmen had me geen goed gedaan en de wind was te hard tegen.
Ik ben de eerste 4 (Chris, Erik, Carla en Petra) niet tegen gekomen onderweg. Ik had toch in de verte wel iemand moeten zien, dacht ik bij mezelf. Wel had ik nummer 6 (Ingrid) nog een rondje ingehaald. Het rondje is precies(!)6km en moest zo'n 3 1/2 keer gedaan worden. Op zich wel een mooi fiets parcours en eigenlijk kom je geen verkeer tegen.
Ik was weer bij de Reitdiephaven aangekomen.Ik zag Chris lopen. "Hoeveel rondjes moet je nog?" vroeg ik. "Nog 4" zei hij. Ohw dacht ik, dan lig ik dus maar zo'n 5 minuten achter, dat viel me erg mee. Ook zag ik al snel Erik en Carla lopen, maar geen Petra.
De 5km bestond uit precies 5 x een rondje van 1km. Ook hier kwamen we weer bij ons huis langs, waar zich nog wat meer buurtjes hadden verzameld.
"Hup Peter, je bent 4e, pak ze nog". 4e? Waar is Petra dan gebleven? Ik vraag Carla, waarbij ik kom te lopen. Ze denkt dat dat Petra verdwaald is.......
Na mijn 2e ronde zie ik ineens de lachende Petra SMILEYS_SMILE. De verhalen zullen we straks wel horen, maar dat er iets mis is gegaan is wel duidelijk.
Erik was inmiddels met fietsen Chris voorbij gegaan is mij inmiddels duidelijk, Chris ligt 2e en Carla 3e. Het begint op dat moment heel hard te regenen. Als ik met mijn laatste rondje begin, komt Ingrid er ook aan fietsen. Erik is inmiddels al gefinished.
Chris haal ik net niet meer in, op de valreep haal ik Carla nog in, maar Carla en Chris moesten nog een stukje omfietsen omdat de brug omhoog stond.
Ook tijdens het lopen, ging de brug nog een keertje omhoog, dat was ook de charme van deze try-out. Ik had ze er al voor gewaarschuwd dat dit kon gebeuren. Maar ik vond dit rondje het leukst en het was precies een kilometer. Als het ooit nog eens wat grootser wordt (wat tot nu toe nog niet de bedoeling is, max 20-25 is prima) zou ik een andere keuze maken. Uiteindelijk liepen we wel de exacte afstand.
Ingrid moest nog even door, we hebben haar met z'n allen binnengehaald. Buiten was het weer opgeknapt, Annemiek zorgde voor de catering en Erik had al gedouched.
Al met al een geslaagde 1e editie. Zolang het kleinschalig blijft hoef je (bijna) niets te regelen. Behalve dan deugdelijke route....... Petra had door het natte wegdek inderdaad een pijl gemist bij Dorkwerd en was rechtdoor gefietst (zo'n 6km om gefietst)
Omgerekend zal dit ongeveer de uitslag zijn geweest:
1. Erik 1.18,11, 2. Chris ca. 1.20,00, 3. Carla en Petra ca 1.25,00, 5. Peter 1.27,00, 6 Ingrid 1.51,00.
(tijd Erik is officieel incl wissels, volgens Carla hadden we 720m gezwommen)
Volgend jaar zeker weer, in het voorjaar van 2017 een run-bike-run.
 
Baantraining in Delfzijl
Geschreven door Nico   
donderdag 28 juli 2016 00:00

De eerste LB-baantraining

Delfzijl2016 1
Allereerste LB-baantraining in Delfzijl bij Fivelstraak. Bedankt Dirk en Jan Krans voor de organisatie en training en AV Fivelstreek voor de gastvrijheid. Meer foto's staan HIER. Ook zin in? Deze 11 LBers hebben er in ieder geval van genoten. De volgende editie is op donderdag 25 augustus a.s.

Zie ook de berichtjes


Donderdag 28 juli was het zover. We konden de baan op, in Delfzijl, als gast van AV Fivelstreek.
Trainer Dirk Schipper heeft de afspraak gemaakt met AV Fivelstreek dat we in principe de laatste donderdag van de maand meetrainen op hun 400m baan. Op die laatste donderdag is er een gezellige nazit met hapjes en drankjes, waarvoor een vrijwillige donatie wordt gevraagd.
We waren er met 11 LB-ers, inclusief 3 trainers.

Trainer Jan Krans van AV Fivelstreek nam ons mee voor een warming up en voor loopscholing, maar we gingen ook nog de tribune op. Daar mochten we op de banken met tweetallen buikspier­oefeningen doen, die menigeen de volgende dag nog goed voelde.
Het kernprogramma was intensief-extensief: 200m op 110% (T4) dan 400m op 100% (T3) en daarna 200m rust. Maar dan wel 6 keer en dat was zwaar met zo’n hoge relatieve luchtvochtigheid, vanwege een net voorbij getrokken zware regenbui. En toch ging het nog best wel hard.
Zowel tijdens de loopscholing als tijdens de kern kregen we adviezen van Fivelstrekers die gewend zijn op een tartanbaan te lopen.
Na afloop was er koffie, thee, bier, wijn en lekkere hapjes. Deze keer gratis, als beloning van de organisatie van de Zeemijlenloop voor het vrijwilligerswerk dat AV Fivelstreek had gedaan.
Die nazit was heel gezellig met leuke gesprekjes tussen de leden van beide verenigingen.
Dit smaakte bij iedereen naar meer!

Nico

 


© 2000-2017  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst