Verslagje Dam tot Damloop (NW), 17km, 18 september 2010

Dit leek mij in januari wel een goed idee om deze toch ook toe te voegen aan mijn wandeltochten. (Ik loop graag voor mij onbekende tochten). Dam tot Dam 17 km Nordic Walking.

Ook wandelaars en Nordic Walkers zijn welkom bij de Dam tot Dam tocht. Dit leek mij in januari wel een goed idee om deze toch ook toe te voegen aan mijn wandeltochten. ( ik loop graag voor mij onbekende tochten ).
Samen met mijn vriendin uit Opmeer op tijd ingeschreven en wij dus deze datum vrijhouden. Vrijdagavond naar Noord-Holland en overnachten bij onze vrienden. Zaterdagmorgen om 6.45 uur in de auto op weg naar Amsterdam want de NW-ers starten om 7.30 uur.
Regen en nog eens regen onderweg, Ja waar beginnen we aan??
Op de Dam uitgestapt en gelukkig ook is de regen gestopt, aansluiten in de rij om onze 1e stempel te halen bij de start en dan op weg naar Zaandam.
De tocht gaat via een gedeelte van de Jordaan naar de veerpont voor de oversteek van het IJ. Via het Florapark (langs Noordhollands kanaal) komen alle km lopers samen om verder langs de authentieke houten huizen richting Zaandam te wandelen. De stempel/verzorgingsposten onderweg zijn uitstekend!
In Zaandam hangt al een gezellige sfeer bij binnenkomst en hier zie ik dan ook eindelijk clubgenoot Piet die al een massagebeurt heeft gehad als ik met mijn vriendin binnen kom. Het was lekker wandelweer en op de terugweg in de auto begon het opnieuw te regenen, hoeveel geluk kan je hebben.

Met sportieve groet,

Reina


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2019  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst