Steinfurter Marathon, Steinfurt, Duitsland, 21 maart 2009
Jaap had n doel voor zijn voorjaarsmarathon: onder de 3:26:42. Alle LB-ers die de Kerstclubkrant gelezen hebben weten wel waarom. Het valt niet mee om dat dan ook waar te maken in uitgerekend zijn 13e(!) marathon, maar onze langste marathonloper maakte het WEL waar!
Klasse Jaap, erg sterke tijd, staat als een huis en zal anderen aanzetten om ook iets te laten zien dit voorjaar ... Gefeliciteerd!
Je bent 8e bij M45 en de tweede finishende Nederlander in Steinfurt.
42.2 km netto
Jaap Kiers, 3 min er af! 3:24:27 PR!

Link: Steinfurt en hier is Jaap zijn oorkonde!

Verslagje van Jaap!
Mission accomplished! Ik kreeg zaterdagmiddag een lief, uiterst sportief, sms'je van Petra: "Klasse! Geniet ervan." En hoewel ........ Verslagje van Jaap

Mission accomplished! Ik kreeg zaterdagmiddag een lief, uiterst sportief, sms'je van Petra: "Klasse! Geniet ervan." En hoewel op dit moment vooral het traplopen helse pijnen oplevert, doe ik dat. Ik heb me de laatste dagen regelmatig afgevraagd of het wel verstandig was zo nadrukkelijk de druk bij mezelf te leggen, met de ogen van de hele club op me gericht, hoewel het allemaal wel met een knipoog was natuurlijk. Kennelijk heeft het gewerkt.
Over de race kan ik kort zijn: die was, geholpen door de prima omstandigheden, perfect. Twee identieke ronden over een niet zo eenvoudig parcours. Direct aan het begin, tussen 1-3 km (en dus 22-24 km nog eens) een lange klim, later in het stadje Borgholz nog een kortere, maar veel steilere helling en lullige kuitenbrekende duikertjes en kasseien.
Kwam de eerste ronde door in 1.43 en was op dat moment meer bezig met wat ik eventueel mocht verliezen (niet veel dus) dan met wat er nog te winnen zou zijn. Maar gesteund door wat rugwind kwam ik de eerste helft van die tweede ronde zo lekker door, dat ik de moraal vond om de laatste 12 kilometer vol door te beuken. Gesteund door mijn vriend Rob Libbers die de tweede ronde meefietste en verheugende kilometertijden doorgaf: "Alweer 4.38!" Een niet voor mogelijk gehouden 1.41.30 voor de tweede helft was het resultaat. Opnieuw een negative split. Ik zou werkelijk niet weten waar nu nog winst te boeken is. Mijn marathoneindstation is - in de wetenschap dat ik over een maand of vier 47 jaar en dus hoogbejaard dreig te worden - bereikt.
Natuurlijk is de marathon waar je je pr loopt altijd omgeven door warme rozige gedachten. Maar toch: Jongens (en meisjes) sla deze niet over! Steinfurt is een prachtig gemuetliches stadje in een fraaie omgeving waar je binnen twee uur bent (dankzij de A31) en het evenement is goed - met Deutsche Gruendlichkeit - georganiseerd. Ook iets voor de nordic walkers! Zij kunnen er de halve marathon met stokken absolvieren. Er waren er veel die dat deden.
Ik vond het weer top om met de marathongroep te trainen! Ik zal er niet meer zijn de komende weken, nu eerst een weekje rust, dan een weekje skien. Jullie allemaal - ja, allemaal! - succes in je marathons de komende tijd.

Jaap

Reacties (3) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 22 maart 2009 13:48
Peter
SMILEYS_SURPRISED Hoe zo Jaap: marathoneindstation... niet zo pessimistisch Jaap! Er zijn er meerderen in de club die nog later hun beste marathon liepen.
Ik noem b.v.: Nico Salomons en ondergetekende, die op zijn 48e zijn beste marathon liep. De ruimte zit in je snelheid, je duurvermogen is meer dan in orde.
SMILEYS_IDEA Kortom: je moet je nu nog wat meer op de halve marathon concentreren (rond de 1:34-1:35u), dan komt een nog sneller marathon ook nog wel. De 3:20 grens is dichterbij dan je denkt...

Maar geniet eerst van deze topprestatie!

gr Peter
2 zondag 22 maart 2009 20:49
Sabina
Mooi verslag Jaap,
het voelt vast super,
maar ik ben niet echt verbaasd,het leek er gewoon aan te komen.
Vastberaden en sterk, dat is wat je uitstraalde,
oh ja..VAN HARTE GEFELICITEERD natuurlijk,
geniet ervan, en over 2 weken zullen wij WEER aan je denken, en jij aan ons ..Rotterdam ..Utrecht,
De marathongroep..we gaan nog heel even door,
het was leuk trainen samen,
Sabina
3 maandag 23 maart 2009 12:32
Bert Bos
Goed gedaan, Jaap. We wisten dat er weer wat aan zat te komen, je was tijdens de trainingen al in bloedvorm. Maar dit is natuurlijk geweldig wat je gepresteerd hebt. Ik neen m'n petje voor je af, KLASSE!!!!

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2020  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst