19e Halve Marathon, Lauwersoog - Ulrum, 26 juli 2008

01-Ulrum2008.jpgOp 26 juli liepen 15 LB-ers in de sidderende hitte (28) van Lauwersoog naar Ulrum, 21.1 km.
't Was te warm en zeer drukkend en benauwdvoor goede tijden. De gebroeders Meijer liepen na lange tijd weer 'n halve marathon en Tineke liep voor het eerst deze loop. Klasse !
Lees ook over de bevindingen van Eppe, Tineke en Henk Damminga en Jacob.

Foto: van Artemis

Meer foto's van Artemis en Ida Mulder

Peter Meijer 1.29.33
Wout Meijer 1.34.18
Menno Fritsma 1.40.31
Henk Schuitema 1.40.42
Jan-Hendrik Wolfis 1.41.32
Jan Reiffers 1.44.27
Jan Schipper 1.52.22
Henk Meijer 1.54.11
Fre Bronsema 1.57.44
Gerard Halsema 1.59.22
Henk Damminga, zie onder 2.01.03
Evelyn Schipper 2.06.06
Joop Werkman 2.09.39
Tineke Heres, zie onder 2.21.32
Eppe Wolfis, zie onder (2.22.41)
Jacob Stollenga, zie onder DNFEppe:
Het was een ware afmatting in de loop naar Ulrum. De tijden geven een aardig beeld van de situatie. Voor een aantal lopers werd de hitte zelfs teveel. Sommige stapten uit, anderen vielen letterlijk om. Dit gebeurde ook voor mij met een hardloper. Omdat veel LG'ers mij zagen zitten bij de gestrande hardloper wil ik toch maar even melden dat de bewuste loper na een half uur(via 112 !!!) door een ambulance is opgehaald. Hij maakte het op dat moment redelijk goed. Bij de finish nog even de ambulance ingekeken en daar constateerde ik dat dit alles waarschijnlijk met een sisser af is gelopen. (Voor wat het waard is... het heeft mij 32 minuten gekost).

Tineke:
Het was afzien op de weg van Lauwersoog naar Ulrum. Hartslag goed in de gaten houden. De eerste 10 km ging lekker en eigenlijk liep ik toch weer te snel, maar het voelde 'nog' zo goed. Maar na 12 km kwam toch die man met de hamer langs en hij had er ook nog een paar achter de hand, een paar??? zeg maar gerust een heel stel.
Bij het 19 km punt zie je opeens iemand aan de kant van de weg liggen en word je erop gewezen om het vooral toch rustig aan te doen. Ik had allang een stapje terug gedaan. Tijd was op dat moment niet meer belangrijk. Heel rustig aan, af en toe nog even gewandeld, en zorgen dat je heelhuids over de eindstreep komt. Ik heb hem uitgelopen en dat is voor mij het allerbelangrijkste.
Ff het lijf rust geven en ff 4 dagen wandelen en dan pakken we de hardloopdraad gewoon weer op.

Henk D:
Lauwersoog-Ulrum zoas (bijna)altijd warm,
eerste 11 km op tempo gelopen (net beneden de 5 min/km),maar de laatste 2 km hiervan ging m'n hartslag veel te snel en te veel omhoog,dit was te verwachten,maar zo extreem ,had ik het nog niet meegemaakt.Zoekend naar verkoeling (dank je Arend,sorry voor de spons,maar er lagen nog een paar op de grond)besloten om te gaan wandelen en m'n hartslag naar de 110 te brengen en er daarna een duurloop van te maken,moest daarna nog wel 2 x vaker wandelen vanwege oplopende hartslag.
Ulrum-Lauwersoog..... I'l be back

Jacob S:
In de uitslagenlijst is terecht voor DNF opgenomen. Omdat onze vakantie dit jaar laat is was dit voor mij de uitgelezen kans eens Lauwersoog-Ulrum te lopen. Volgens velen een mooie route maar altijd "heet". Dit laatste klopte. Ik ben vol goede moed gestart, conditie op peil, en vanwege het warme weer toch maar rustig. Binnen de kilometer kreeg ik gezelschap van Fre Brontsema en vervolgens liepen we gezamenlijk op met een ruime 5 minuten per kilometer. Plotseling bij de 5 a 6 kilometer kreeg ik last van de achillespees maar ook zodanig dat ik (helaas) heb besloten te stoppen. Gelijktijdig stopte er op dat punt ook een politiewagen. Op mijn vraag of de agenten "toevallig" onderweg waren naar Ulrum en of ik een lift kon krijgen werden beide bevestigend beantwoord. Het resultaat was dat ik ruim voor de winnaar binnen was maar het voelde naast de teleurstelling van het niet kunnen uitlopen als een op doping betrapte wielrenner die is gearresteerd. Overigens met de achillespees lijkt goed te gaan oftewel uitstappen is daarom verstandig geweest.

Uitslag, foto's


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2019  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst