Verslag Dwingelderveldloop, Dwingeloo, 26 oktober 2013
Geschreven door Aaltinus   
... werd ook toen ingehaald door de eerste lopers met hun hond(en). Als de hond voor op loopt bepaald hij de route en dan valt het soms niet mee om te volgen...

In het Dagblad van het Noorden las ik zaterdag 19 okt. een artikel over canicross in Dwingeloo. Het leek mij leuk om dit te bekijken en ook mee te lopen. Vanwege de blessures die ik dit jaar heb gehad heb ik gekozen voor de 7,5 km. De 4-mijl is ook goed gegaan en die paar meter extra moet ook kunnen. In de ochtend starte de Dwingelerveldloop en 's middags de AVD-cross.
Aan de rand van het bos bij zwembad Paasbergen was de start en Finish. De 7,5km ging door het bos over de fietspaden. Het was geweldig loop weer in een mooie omgeving van herfstkleuren en paddenstoelen. In het begin viel het niet mee om in tempo te komen. Het was file op het fietspad. Het eerste stukje liepen de 15km en de halve Marathon ook mee. Nadat deze afgeslagen waren en de loop voor hun verder over de heide ging, werd het voor ons gemakkelijker. De laatste 2,5km ging iets minder. Werd ook toen ingehaald door de eerste lopers met hun hond(en). Als de hond voor op loopt bepaald hij de route en dan valt het soms niet mee om te volgen. Een hond stopte onderweg abrupt om even te snuffelen. De loper moest daarom ook volop in de remmen. Een andere hond was moe en de baas moest het aanmoedigen. Ben binnen de 3 kwartier binnen gekomen en ben daar dik tevreden mee.

groet,
Aaltinus

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst