Verslag Borkumer Meilenlauf, 7 september 2013
Geschreven door Carla   
Al na een km of 4 voelden mijn benen zwaar, een week paracetamol, ibuprofen en keeltabletten is toch niet de juiste voorbereiding maar goed, er het beste maar van maken.........

Zaterdag 7 september vertrokken we (Rieka, Erna. Rian, Lysbert,Piety, Joop,Eddie ,en ik) om 9 uur vanaf het versplein richting Eemshaven.
De zon scheen, we hadden er allemaal zin in, aangekomen in de Eemshaven gingen we kaartjes kopen,  en Sander en zijn vader opzoeken die daar al op ons wachtten.
We konden al snel op de boot waar we heerlijk in de zon bovenop het dek zaten. Heerlijk, we kregen er haast weer een vakantiegevoel van.
Toen we op Borkum aankwamen stond het treintje al klaar om ons naar het dorp te brengen. Eenmaal in het dorp stond een gospelkoor oh happy day te zingen, gezellig, wij wilden er ook met elkaar een happy day van maken.
We haalden de startnummers op,kleedden ons om , nog even de wc,s opzoeken en  richting startgebeuren. Nog even wat inlopen, rekken , strekken, groepsfoto en naar de start.
Om 13.00 uur mochten we los, helaas was de zon inmiddels verdwenen en door de hoge luchtvochtigheid voelde het benauwd aan.
Al na een km of 4 voelden mijn benen zwaar, een week paracetamol, ibuprofen en keeltabletten is toch niet de juiste voorbereiding maar goed, er het beste maar van maken.
Het was een prachtig parcours, heuvel op ,heuvel af erg pittig maar daar heb ik dan ook al een aantal zondag hard voor getraind met de heuveltrainingen. Eddie, Joop en ik deden de halve halve marathon maar omdat we in zeemijlen lopen is de afstand iets langer,  21,56 km, 2 ronden, Sander, Rieka , Erna ,Piety, Rian en Lysbert  deden de kwart marathon wat op Borkum neerkomt op 10,80 km , 1 ronde.
Toen ik na 21,56 km over de finish kwam zaten Sander en zijn vader al in het zwembad, en stonden de andere dames al onder de douche.
Samen met de Jan, de man van Lysbert en Diny, de vrouw van Joop wachtte ik op Joop en Eddie.
Joop werd met luid applaus binnengehaald, eerste in zijn catagorie (heren70), wat een super prestatie op die leeftijd nog een halve marathon te lopen, laten we hem dat maar eens nadoen !!
Geweldig!
Joop kreeg een bokaal en een certificaat, Sander werd 2de in zijn catagorie en kreeg eveneens een certificaat.
Eddie en ik gingen ons even douchen en Joop wilde nog even zwemmen. Toen maar even de rest opzoeken, die zaten al een een drankje, pinda's en tucjes. We hebben nog even gezellig wat gedronken, voor we weer op de boot naar het vaste land gingen.
We sloten onze dag af met een heerlijk buffet bij de chinees in Roodeschool. Het was een hele leuke gezellige dag met elkaar en zeker voor herhalig vatbaar.

Carla

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst