Verslagje Rotterdam, 14 april 2013
Geschreven door Erik   
Ook tot de 25km ging het nog wel, al vernam ik dat het zwaar zou gaan worden! Op dit punt kreeg ik van mijn liefje banaan en drinken aangereikt. Vanaf hier kon ik het treintje niet meer bijbenen.
De tweede marathon in mijn carriere, de eerste bij loopgroep bedum.Had me al op tijd opgegeven, met de hoop dat er meerdere zouden volgen,helaas dit bleef uit, ook nog een loopmaat Peter H gevraagd waarmee ik vorig jaar de marathon van Enschede heb gelopen, alleen bleek hij iets te geblesseerd te zijn, dus dan maar alleen op de Coolsingel met Monique als support.
De voorbereiding was alles behalve vlekkeloos, al voor de halve van Haren had ik wat knieklachten, toch die loop tot een prima eindresultaat gebracht 1u28 en een beetje, 'n prima haas die Edward.
Het tweede pijntje kwam wat later tijdens de dinsdagtraining toen ik met Peter M probeerde binnenfietsbanden wat uit te rekken, helaas gingen de verkeerde banden namelijk mijn hamstrings, die tijdens de 2*12min interval behoorlijk pijn te doen, waarna ik uit de training ben gestapt. Ook op aanraden van Eppe (hoofdleverancier binnenbanden) die benadrukte dat Rotterdam mijn Doel moest zijn en dat wel zou moeten halen(wijze les).
Na nog een buikgriep, kan er ook nog wel bij was ik er wel klaar voor .
Prima laatste training en alle lange duurlopen RtR+ Garrelsweer gedaan.
De weersvoorspelling leek ook niet echt in mijn voordeel, na alleen nog met handschoenen + muts hebben gelopen.
Voor de organisatie des te beter natuurlijk.
Zaterdag met Monique al even over de expo gewandeld en de startnummers bemachtigd, mijn nieuwe NB loopbroekje laten bedrukken om vervolgens de stad te bezichtigen en wat te gaan eten.
Pasta§ natuurlijk+ de helft van Monique pizza en een mierzoet gebakje hmm.
Lekker snel reizen met de metro naar het hotel, om alles voor te bereiden voor de volgende dag en dan op tijd slapen gaan dacht ik, geen last van het verkeer (Terbrechtseplein), maar wel van een kussen die bestond uit een grote zak met veren, 'n drama, toch nog een paar uurtjes geslapen.
De wedstrijddag zag er eerst wat regenachtig uit wat al snel omsloeg toen ik het 15km punt passeerde, waar ik nog prima op schema 3u15 lag.
Ook tot de 25km ging het nog wel, al vernam ik dat het zwaar zou gaan worden! Op dit punt kreeg ik van mijn liefje banaan en drinken aangereikt. Vanaf hier kon ik het treintje niet meer bijbenen. Ik stond er nu alleen voor met nog 15 km te gaan, de temperatuur oplopend ging het tempo omlaag.
Na twee tot drie keer kramp hebben gehad moest ik nog 7km afleggen, maar met zo veel mensen aan beide kanten moest dit lukken, ondertussen in het treintje van 3.30 gestapt tot eindelijk de finish 3.29.24, een kleine pr om te verbeteren!

Erik

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2020  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst