33e Rotterdam Marathon, 14 april 2013
Verradelijke wedstrijd met PR voor Erik!

De 33e editie van de Marathon Rotterdam was een verradelijke editie. De temperatuur bij de start was goed en er stond een windje uit het zuiden. De straten waren nog nat en toen het zonnetje doorkwam kregen alle lopers het erg zwaar.
Ook Erik had last van de hitte. Zijn doorkomsttijd op de halve was scherp en gewaagd (1:36:18), maar prima voor een tijd van 3u15. Echter de man met de hamer sloeg hard toe en met een tweede helft van 1:53:06 liep hij toch een prima PR onder de 3u30! Dit is 2min44 sneller dan zijn debuut in 2012 (Enschede).
Klasse Erik, je hebt echt goed doorgezet!
Verslagje van Erik en krantenartikelen staan HIER

42.2 km netto
Erik van Dijken 3:29:24 PR!
Ook leuk:  
Olfert Molenhuis 2:22:19
Erben Wennemars 2:54:09
Jogger Jo 2:54:57
en vele anderen.....


Link naar de website
Ook tot de 25km ging het nog wel, al vernam ik dat het zwaar zou gaan worden! Op dit punt kreeg ik van mijn liefje banaan en drinken aangereikt. Vanaf hier kon ik het treintje niet meer bijbenen.
Lees verslagje van Erik>>>

De tweede marathon in mijn carriere, de eerste bij loopgroep bedum.Had me al op tijd opgegeven, met de hoop dat er meerdere zouden volgen,helaas dit bleef uit, ook nog een loopmaat Peter H gevraagd waarmee ik vorig jaar de marathon van Enschede heb gelopen, alleen bleek hij iets te geblesseerd te zijn, dus dan maar alleen op de Coolsingel met Monique als support.
De voorbereiding was alles behalve vlekkeloos, al voor de halve van Haren had ik wat knieklachten, toch die loop tot een prima eindresultaat gebracht 1u28 en een beetje, 'n prima haas die Edward.
Het tweede pijntje kwam wat later tijdens de dinsdagtraining toen ik met Peter M probeerde binnenfietsbanden wat uit te rekken, helaas gingen de verkeerde banden namelijk mijn hamstrings, die tijdens de 2*12min interval behoorlijk pijn te doen, waarna ik uit de training ben gestapt. Ook op aanraden van Eppe (hoofdleverancier binnenbanden) die benadrukte dat Rotterdam mijn Doel moest zijn en dat wel zou moeten halen(wijze les).
Na nog een buikgriep, kan er ook nog wel bij was ik er wel klaar voor .
Prima laatste training en alle lange duurlopen RtR+ Garrelsweer gedaan.
De weersvoorspelling leek ook niet echt in mijn voordeel, na alleen nog met handschoenen + muts hebben gelopen.
Voor de organisatie des te beter natuurlijk.
Zaterdag met Monique al even over de expo gewandeld en de startnummers bemachtigd, mijn nieuwe NB loopbroekje laten bedrukken om vervolgens de stad te bezichtigen en wat te gaan eten.
Pasta§ natuurlijk+ de helft van Monique pizza en een mierzoet gebakje hmm.
Lekker snel reizen met de metro naar het hotel, om alles voor te bereiden voor de volgende dag en dan op tijd slapen gaan dacht ik, geen last van het verkeer (Terbrechtseplein), maar wel van een kussen die bestond uit een grote zak met veren, 'n drama, toch nog een paar uurtjes geslapen.
De wedstrijddag zag er eerst wat regenachtig uit wat al snel omsloeg toen ik het 15km punt passeerde, waar ik nog prima op schema 3u15 lag.
Ook tot de 25km ging het nog wel, al vernam ik dat het zwaar zou gaan worden! Op dit punt kreeg ik van mijn liefje banaan en drinken aangereikt. Vanaf hier kon ik het treintje niet meer bijbenen. Ik stond er nu alleen voor met nog 15 km te gaan, de temperatuur oplopend ging het tempo omlaag.
Na twee tot drie keer kramp hebben gehad moest ik nog 7km afleggen, maar met zo veel mensen aan beide kanten moest dit lukken, ondertussen in het treintje van 3.30 gestapt tot eindelijk de finish 3.29.24, een kleine pr om te verbeteren!

Erik

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 dinsdag 16 april 2013 08:48
sabina
Erik gefeliciteerd, en wat leuk dat je ons even laat meeleven met jouw marathon..wow super tijd, maar ja..je loopt als een hinde. En zo is een marathon nooit hetzelfde, de voorbereiding was niet helemaal vlekkeloos las ik, maar je hebt een prachtige tijd neergezet.TOP!! Rotterdam is een marathon met verassingen wat het weer betreft,,haha, heb ook ervaring. niet in snel lopen ..maar wel in lang lopen.Nu lekker nagenieten!! SMILEYS_WINK

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2020  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst