Halve marathon Haren, 21.1km, 9 maart 2013
Twee PRs en een clubrecord voor Joop in Haren!

Haren2013
Foto: Peter, KLIK voor 't origineel, meer foto's staan HIER.

De eerste wedstrijd voor het LB-clubklassement editie 2013 trok 16 LBers. Niet zo veel als in 2012 (toen 24), maar het weer was er ook niet echt naar. Zoals al gauw bleek werd er weer flink gehaasd onderweg. Tom had maar liefst 3 LBers bij zich en Erik werd gehaasd door Edward. De andere LBers moesten 't alleen doen of liepen stukken samen.
Die hazen deden hun werk prima: zowel Erik als Tom verpulverden hun PR. Klasse heren!
Menno die het voornemen had een clubrecord te gaan verbeteren moest verstek laten gaan i.v.m. de griep. Maar een andere LBer had wel zijn oog laten vallen op een clubrecord: Joop. En hij slaagde in zijn missie. Klasse Joop en dik verdiend. Helaas was de de LB-fotograaf door de kou al naar binnen.
Eigenlijk hadden alle LBers na afloop 't zelfde gevoel: dit was een Haren zoals we zelden mee gemaakt hebben. Wind, regen en veel modder. Kortom: genieten van en knokken tegen de elementen.
Haren clubrecordJoop2013
Foto: Joop's clubrecord!, van MijnAlbum.nl - fotograaf Toli Schanssema, met dank!

Foto's van Peter, Toli Schanssema, Martin de Jonge, Djurre Joh. van der Schaaf kun je HIER vinden en Peter's Garmin route staat HIER.
En (uiteraard) een verslagje van Edward.
Meer foto's bij Martin de Jonge.
En de eerste tussenstand in het clubklassement staat HIER
Krantenartikelen
21.1 km netto
Edward Pechler (haas), zie onder 1:28:18
Erik van Dijken, zie onder
1:28:23 PR!
Piet Kempenaar 1:37:41
Rinze Kramer 1:37:42
Peter v.d. Hulst 1:42:40
Ger Coster 1:44:52
Thom Snijder 1:48:52 PR!
Bert Bos 1:48:48
Bart de Vries 1:48:49
Henk Schuitema 1:48:50
Eppe & Jan-Hendrik Wolfis (1:55:48) 1:56:22
Henk van Til 1:57:46
Vanessa Wuijster 2:02:07
Sabina Oudman 2:04:24
Joop Werkman 2:13:37 CR!
Rieta van Heuveln, zie onder 2:21:02


Link naar de website

Erik: Bedankt voor het feliciteren van iedereen! Eindelijk maar toch de grens van 1.30 doorbroken met dank aan Edward die mij een paar weken terug op de training vroeg om mij door de 1.30 grens te hazen. Moest ik het natuurlijk nog wel zelf doen maar door de super intervaltrainingen van HenkS lag ik goed op schema. Ondanks het weer, wind regen en kou (handschoenen en muts vergeten) toch een superloop+ pr 1:28:23.
loopgroetjes Erik

Rieta: Ik voel mijn benen nog vandaag, maar ben tevreden over de tijd. Het was pittig met de wind en modderpaden, maar een mooie route...

Maar stoppen bij een verzorgingspost is eigenlijk not done, en ik probeer snel weer het tempo op te pakken.........
Lees verslagje van Edward>>>
Dit weekend, drie weken voor de Zestig van Texel, 2 wedstrijden. Vandaag de halve marathon van Haren en morgen door de weilanden en over hekjes klimmen bij de merenloop in Grou.

Erik, vers loopgroepbedum lid, wil wel een keer 1:30 lopen. Gezien zijn snelheid op de trainingen moet dat te doen zijn en ik heb hem een paar weken geleden aangeboden, dat als hij voor de 1:30 wil gaan in Haren, ik graag als haas dienst doe. Vandaag stond hij om half elf voor de deur om samen naar Haren te rijden zodat ik mijn belofte kan inlossen.

Vanessa wil ook wel weer een halve lopen. Vandaag gaat ze zich testen in Haren, zodat ik haar volgende week in Dokkum naar een tijd van rond de 1:50 kan hazen.

Gisteravond liep ik nog een rondje langs de Amstel in Amsterdam in korte broek. 12 graden was het. Vandaag is het hier in het Noorden wel wat ander weer. Het lijkt wel te vriezen en het waait en regent aardig. Stoer weer is het voor Erik om een PR te lopen. Bij het inlopen vriezen mijn tenen er bijna af. Nog snel wat opwarmen in de Formido bouwmarkt en dan het startvak in.

Zo koud als mijn tenen zijn, zo koud zijn Eriks handen. Hij heeft geen handschoenen aan. Ik probeer een steady tempo te lopen van iets onder de 4:17 per kilometer. Erik loopt makkelijk en al snel is het voor mij niet meer de vraag of hij 1:30 gaat halen maar hoeveel hij onder de 1:30 kan lopen. Een paar honderd meter voor ons loopt de eerste vrouw, met bijbehorende motorbegeleider. Bij één van de blubberige paden hoor ik Erik wat roepen. Bijna gaat het mis als hij op een grote steen stapt maar bij de 10 kilometer liggen we nog mooi op schema. Rond de 42:30. Bij de verzorgingspost hoor ik dat er banaan is. Ik heb trek en ga op zoek, maar blijkbaar heb ik het verkeerd verstaan want er is geen banaan te vinden. Erik neemt ook even de tijd om wat te drinken. Maar stoppen bij een verzorgingspost is eigenlijk not done, en ik probeer snel weer het tempo op te pakken. Het is onze langzaamste kilometer van 4:29. Er volgen nog wat leuke blubberpaden waar we het tempo goed vast kunnen houden. En ja dan die eerste vrouw. Ik zie dat we ondertussen 3 seconden per kilometer sneller zijn dan het 1:30 schema en probeer Erik nog wat extra te motiveren door te zeggen dat 1:29 laag er zeker inzit en als we beetje doorlopen ook wel een 1:28. Maar eerst moeten we die eerste vrouw inhalen. Dat is toch altijd de beste motivatie en al snel lopen wij, na de eerste vrouw ingehaald te hebben, even als winnaars achter de motorbegeleider.
Dan eindelijk het viaduct. Erik heeft er niet veel moeite mee en laat me weten dat hij voor de 1:28 hoog gaat. Ik voer het tempo een beetje op en we denderen het viaduct af en klokken een kilometer van net onder de vier minuten. 1:28 gaat lukken! In 1:28 laag komen we over de finish. Erik ziet er niet heel kapot uit al geeft hij aan wel wat last van zijn knie te hebben. Ach dat mag ook wel nadat je je PR met 5 minuten hebt verbeterd. Als zijn knie verder geen problemen geeft gaat hij in Rotterdam zijn PR op de marathon ook verpulveren.

Snel een "warme" douche. Helaas heb ik de verkeerde kleedkamer gekozen want de douche is net zou koud als de regen buiten. Erik heeft in zijn kleedkamer wel warme douches. Dan wachten op Vanessa. Als de 2 uur voorbij is maak ik me zorgen. Maar als ze na 2 uur en 2 minuten finisht blijkt dat ze lekker gelopen heeft. Ze heeft eerst samen met Sabina gelopen en bij de 15 kilometer versneld. Dat belooft wat voor de Bonifatiusloop volgende week. Ik zet mijn paceklokje alvast op 5:12 minuten per kilometer.

Groetjes,
Edward

Als zijn knie verder geen problemen geeft gaat hij in Rotterdam zijn PR op de marathon ook verpulveren.Dan eindelijk het viaduct.


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2020  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst