Petzl Night Trail, Bergschenhoek, 19km, 9 februari 2013

NightTrail2013
Foto: Edward
Als voorgerecht koos Edward op de avond voor Schoorl voor een trail over 19km, met 200 hoogtemeters. Volgens Edward: "in donker en de sneeuw. Twee keer verkeerd gelopen en slechts 3 keer gevallen".
Lees 't spannende verslag van Edward....
Krantenartikelen.

19 km netto
Edward Pechler 1:37:53


Link naar de website
"Maar daar zijn we al geweest" zegt hij nog. We volgen toch het bordje en inderdaad, al is het donker, ik herken dit rondje. Lees verslagje van Edward>>>

Bergschenhoek is nog best een eind rijden vanuit Schoorl (redactie: dik 100km). Vanmorgen eerst heerlijk door het winterse landschap van de Schoorlse duinen gerend. Het sneeuwt licht en de trailpaden zijn wit. Ik moet me inhouden om niet al te ver te gaan gezien de wedstrijden die deze twee dagen nog op het programma staan. Na een kilometer of negen sta ik weer bij het huisje in de duinen.

Nu in de auto naar Bergschenhoek. Het sneeuwt onderweg soms heftig. Maar ruim op tijd kom ik bij outdoor Valley aan. Buiten hangt een gezellige sfeer met standjes en veel grote vuurkorven. Een man of 300 die er allemaal klaar voor zijn. Lampje op het hoofd, trailschoenen. Sommigen gaan er denk ik heel lang over doen gezien hun uitrusting met camelbaks en gelletjes voorraad. Ik heb alleen mijn autosleutel mee. Op de helft is een verzorgingspost en het is slechts 19 kilometer.

We starten om de 30 seconden in groepjes van vijf zodat de trails niet meteen vol zijn. Ik mag in de tiende groep om 19:04:30 starten. Ik begin snel en haal al snel enkele andere groepen in. De sneeuw wordt heftiger en mijn zicht minder. Vooral in de donkere gebieden in het bos zie ik niet meer dan een meter voor me. Dat maakt snel rennen lastig. Voor je het weet, loop je een sloot in. Ik doe voorzichtig. Vooral nadat ik door hele diepe blubberplassen ben gelopen waar je tot over je enkels in wegzakt. IJskoud is het water. Maar dat is nog niets vergeleken met wat er komen gaat.

Trailrunnen is niet alleen rennen maar ook goed opletten waar je naartoe moet. In het donker is het helemaal opletten. Paaltjes met reflectoren geven de richting aan. Maar als er een paaltje wat eigenaardig staat, snap ik niet waar ik naartoe moet. Ik twijfel, loop terug om het paaltje nog s goed te bekijken. Ik zie twee mannen van de andere kant komen. Zou er ergens een lus zitten? Ik ga de kant op waar de mannen vandaan kwamen maar zie een hele tijd geen lintjes en paaltjes meer. Omdraaien en terug. Waarschijnlijk waren die twee mannen ook verkeerd gelopen. Jammer dat ze niets zeiden. Weer bij het punt aangekomen waar ik twijfelde, ga ik nu toch maar naar rechts. Daar zie ik wel iets van lintjes. Duik weer een bos in en door de sneeuw zie ik nauwelijks wat. Ook klimmetjes ontbreken niet. Eindelijk de verzorgingspost na een steile klim. Een banaan en wat sportdrank en ik ren door. Nu gaan we een mountainbikeroute volgen. Blubber, blubber en nog s blubber. Mijn trailschoenen zijn hier niet voor gemaakt en ik glij alle kanten op.
Als ik iemand inhaal en aanzet, lig ik voor ik het weet op de grond. Niets gebroken dus verder ploeteren. Bij het afdalen glij ik nogmaals uit. Ik moet toch maar wat voorzichtiger doen. Dan haal ik iemand in die ik al eerder ingehaald heb. Raar. Op een grote heuvel zijn meer mensen verdwaald. Ik hoor ze mopperen. Ik hoor iemand achter me en laat hem er langs. Misschien wel makkelijk want ik zie nauwelijks waar ik lopen moet. De mountainbikeroute is echt zo glibberig. Ik val nogmaals en ik verlies hem uit het oog. Dan staat hij stil en vraagt aan mij of we linksaf moeten. Het bordje zegt toch echt linksaf. "Maar daar zijn we al geweest" zegt hij nog. We volgen toch het bordje en inderdaad, al is het donker, ik herken dit rondje. Een zwaar glibberig klote rondje.
NightTrail2013
Als we weer bij hetzelfde punt aankomen staat er iemand bij het bordje die zegt dat dat bordje waarschijnlijk verkeerd staat en we de andere kant uit moeten. Het lijkt te kloppen maar in de afdaling raak ik mijn medeloper opnieuw kwijt. Ik glij alle kanten op en wil morgen nog Schoorl lopen. Ik relax en ren de wedstrijd rustig uit. 1:37 hoog klok ik en ruim 20 kilometer. Bij de finish een groot glas bier. Alcoholvrij, dat wel. Na wat praatjes gemaakt te hebben, blijkt toch bijna iedereen wel ergens verkeerd te zijn gelopen. Sommigen hebben zelfs minder kilometers gemaakt. Ik laat me nog even masseren en ga dan weer richting Schoorl. Morgen geen blubber. Hoop ik.

Groet
Edward

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 maandag 11 februari 2013 12:37
Ronald Tromp
Hé Edward,

Netjes hoor, 2:06 na die trail van zaterdag + nog even 10 samen met je vriendin, wauw. Ik zou willen dat ik zo ook makkelijk zoveel km's eruit kan rollen maar m'n hamstrings willen de laatste tijd niet zo erg. Succes verder SMILEYS_SMILE.
Groet Ronald. (van: "Maar daar zijn we al geweest" en de wachtkamer voor de massage).

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2020  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst