1e Zeemijlenloop, Delfzijl, 3 en 6 zeemijl, 28 oktober 2012
LBers in eerste editie van de Zeemijlenloop, Delfzijl

Delfzijl2012
Foto's: Herman Rinket, met dank. HIER staan er nog 19.
Een 7-tal LBers trotseerden de eerste kou dit najaar en stonden aan de start van de eerste editie van de Zeemijlenloop te Delfzijl. De zon scheen heerlijk waardoor 't toch behaaglijk aanvoelde (of was dat niet zo???). Uiteraard de nodige twijfel wat je moest aantrekken.
De afstand is nogal incourant (één zijlmijl is 1852m) en langer dan de engelse mijl (1609m). Daarom zijn de tijden nergens mee te vergelijken. Ter oriëntatie: 10km per uur geeft over 6 zeemijl: 1:06:40.
Uiteraard liep iedereen over deze afstand een PR, dus dat noteert de webmaster dam maar niet...
Verslagje van Piety en foto's van Herman Rinket, met dank!
6 zeemijl = 11,112km netto
Jan la Crois 52:53
David Samson 57:52
Peter Mulder 58:59
Henk van Til 59:04
Pauline Mulder 1:04:24
Corrie Bijmolt 1:08:30
Piety Hamersma (RIP), zie onder 1:08:33
3 zeemijl = 5,556km
Kees v.d. Horn 34:41


Link naar de website

.....we keken enigszins jaloers naar die korte broek en shirtje van de dames voor ons........

Lees verslagje van Piety>>>
Met een aantal leden van groep 3 zijn we naar Delfzijl afgereisd om mee te doen aan de 1e Zeemijlenloop. Een hele nieuwe loop, dus we laten ons verrassen.
Gezien de weersberichten voor zondagmiddag hadden we ons ( na enig wiikken en wegen)  toch goed aangekleed en we verbaasden ons ook over sommige niet wedstrijdlopers die in een korte broek met shirt met korte mouw stonden te kleumen.
Nadat het startschot om 2 uur was gegeven konden we los, in het begin liep alles vast doordat we allemaal door een smal paadje moesten, dit kostte ong 30 sec, ook daarna was het eerst erg 'vol' en kon je niet in je eigen tempo komen.  Eenmaal goed en wel op pad door de straten van Delfzijl, waar veel publiek was, kwamen we er achter dat het toch aardig warmer was dan gedacht en we keken enigszins jaloers naar die korte broek en shirtje van de dames voor ons.
Op de dijk aangekomen hadden we eindelijk een beetje frisse wind, ook was er erg veel zon, die ons vaak hinderlijk in de ogen scheen. Maar beter zo dan allemaal regen.
Nadat we weer op de atletiekbaan waren aangekomen konden we onze weg vervolgen voor de 2de ronde, nu was er ruimte zat.
Helaas moest Kees afhaken na de eerste ronde en hebben Corrie en ik onze weg samen vervolgd. Iin een mooi rustig tempo hebben we de tweede ronde afgelegd en ondertussen genoten van het mooie parcours. Toen we gefinished waren stonden onze troeven David en Pauline al op ons te wachten.
Ook zij vonden het een mooie en goed georganiseerde loop. Daarna zijn we in het Eemshotel neergestreken voor de 'derde helft' met een mooi uitzicht op de dijk waar we even eerder gelopen hadden. Het was een geslaagde middag en de Zeemijlenloop is voor herhaling vatbaar.
 
Groetjes,
PietyZie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2020  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst