Sint-Pietersbergloop, Maastricht, 21.1km, 30 september 2012
Maastricht2012
Foto (c) Sportingmaastricht.nl
Als Michel een weekendje op stap met vriend Ruud, dan wordt er uiteraard hardgelopen.
In Maastricht nemen ze deel aan de Sint-Pietersbergloop. Deze halve marathon is meer een trial-run, door weilanden, bospaden en tweemaal de beklimming van de Sint-Pietersberg met een totaal hoogteverschil van 274m. Mooiman, gewend aan vlakke wegen genoot met volle teugen van deze ‘run’ .
HIER staat zijn Garmin route en HIER staat een filmpje.
21,1km
Netto
Michel Mooiman
2:03:17Link naar de website

Ik ben de eerste loper uit de provincie Groningen. Daar ben ik wel trots op........

Lees verslagje van Michel >>>
Deze keer met vriend Ruud lopen in de omgeving van Maastricht.
Het weer was super lekker, een zonnetje. Gelukkig maar, want iemand zei dat als je op deze hardloopschoenen met blubber had gelopen had je de finish niet gehaald.
De Sint-Pietersbergloop wordt gestart uit de ENCI-groeve. Voor de start komt ik met een dame in gesprek die in de buurt woont. Vorig jaar heeft ze ook meegedaan en ik werd al gelijk op mijn hart gedrukt dat het hier om genieten gaat en geen pr. Ook het begin van de wedstrijd kan je beter rustig beginnen zeiden ze en dat heb ik ook gedaan.
Het parcours is onverhard maar ook verhard. De eerste paar km maak je een rondje door de ENCI-groeve. Daarna gelijk de Sint-Pieter. Bovenop de Sint-Pieter is het uitzicht super mooi. Je kijkt uit over limburgse dorpjes.
Daarna lopen we langs een rivier de brug over richting Belgie. Het is gewoon genieten door dorpjes heen, echt limburgs.
Na 9 km komen we de grens over. Ik loop voor het eerst een wedstrijd in het buitenland. km 11 en 14 lopen we nog een heuvel op en het uitzicht is weer prachtig.Langs beekjes door weilanden en bossen je kan het zo gek niet noemen. Tussen km 18-19 voor het laatst de Sint-Pieter op maar nu van de andere kant. Het is erg stijl en ik zie de meesten wandelen maar ik heb gelukkig nog wat over en probeer er een tempo in te houden. In km 19 nog een stukje door een weiland. Daarna door het bos terug naar de ENCI-groeve.
Na de finish kregen we een medallie. Na de wedstrijd reed er een busje, die je naar een vereniging brachten, waar je kon omkleden en douchen.
We kwamen er achter dat deze niet reed omdat de meeste deelnemers uit limburg kwamen. Dus pakte iemand van de organisatie zijn auto en bracht ons naar die vereniging.
Er waren ook deelnemers uit Haarlem, Nijmegen. Dat verdient deze loop ook. Ik ben de eerste loper uit de provincie Groningen. Daar ben ik wel trots op.
Voor mij een loop die ik niet snel vergeet. Dat was de 5 uur zaterdag en 5 uur zondag in trein wel waard .

Groetjes,
MichelZie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2020  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst