De 30 van Amsterdam Noord, 30 km, 9 september 2012
30Amsterdam
Foto: Frank Schuring met dank!
Net als in 2009 en 2012 was Edward weer van de partij in de 30 van Amsterdam Noord.
Maar 't was dit keer warm....... heel warm zelf.
Lees daarover alles in zijn verslagje.
30km Netto
Edward Pechler 2:10:35Link
naar de website

Ik krijg het warm en bij de eerste post vergis ik mij en gooi ipv water, sportdrank over mij heen. Plakkerig zwoeg ik verder.

Lees het verslagje van Edward>>>
Vandaag was het mooi weer. Mooi strandweer, lekker fietsweer, heerlijk terrasjesweer. Maar is het ook weer voor de 30 van Amsterdam Noord? De start op de atletiekbaan van de AV ATOS is om 11 uur. Voor het eerst een grote ronde ipv de gebruikelijke 2 x 15 km. Het is druk. Ik kom nog wat medekampeerders van de hardloop4daagse tegen. Het weer doet ons denken aan dat warme pinksterweekend.
 
In het startvak zweet ik al als een otter. Met een met zweet doordrenkt shirt begin ik aan de tocht. Er wordt hier serieus gelopen. Een grote groep vertrek behoorlijk snel. Tempo onder de 4:00 min. Dat lijkt me gezien mijn huidige vorm icm met het lekkere warme weer geen goed plan. Ik laat me wat afzakken en probeer rond mijn marathontempo te lopen. Ondanks het mooie weer is er weinig publiek. De met vlaggetjes versierde en met Hazes muziek opgeleukte straten die ik me van vorige edities herinner liggen er kaal en stil bij. De eerste drie km gaat lekker ontspannend rond de 4:10. Daarna gaat het al snel naar de 4:20. Ik krijg het warm en bij de eerste post vergis ik mij en gooi ipv water, sportdrank over mij heen. Plakkerig zwoeg ik verder. Er is geen schaduw te vinden op het "platte land" ten noorden van Amsterdam. Opeens lijkt 30 km een heel eind. Groepjes vallen uit elkaar. Mijn tempo zakt. In 1:05 kom ik door op de 15 km. Dan hoor ik snelle voetstappen achter mij. Een groepje van drie man komt er aan gedenderd. Ik versnel en sluit aan. 4:05 lopen we en dat voelt een stuk beter dan dat geslenter. Ik besluit om in ieder geval tot de 20 km bij ze te blijven. De laatste 10 km maar wat rustiger lopen want ik had eigenlijk vanaf km 5 al geen zin meer.
 
Een vriendelijke dame in n van de gehuchtjes vraagt me nog of het niet te warm voor me is. Ik zeg dat het heerlijk weer is maar denk dat ze eigenlijk wel gelijk heeft. Het laatste stuk gaat over bekend terrein. Hier train ik vrijdagsavonds regelmatig met mijn Amsterdamse collega die ik vorige week nog gehaast heb in de haarlemermeer run en vandaag alweer de 15 km loopt. Ondanks dat mijn tempo ondertussen is gezakt naar 4:30 haal ik nog veel "ingestorte" lopers in. Wat is het toch altijd fijn als de finish weer in zicht komt. Het idee dat je mag stoppen en rustig kan eten en drinken. Lekker in het gras liggen. Niet meer rennen. Eindelijk draai ik de atletiekbaan weer op. Mijn collega is al gedoucht en ze rent op blote voeten nog een stukje met me mee. Zo te zien heeft ze de 15 km goed doorstaan.
 
In 2:10:35 kom ik over de streep. Wat een ontspannend loopje had moeten worden heeft iets meer van me gevraagd. Ik moet er niet aan denken dat ik nog sneller moet rennen en ook nog 12,2 km meer moet lopen in de berenloop. Gelukkig heb ik nog wat tijd om te trainen.
 
Groet,  Edward.

 


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2020  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst