Monnikentocht, Ter Apel, 50km, 1 september 2012

Jan en Evelyn voltooien hun eerste ultramarathon!

terapel2012

Foto: Jan Schipper. HIER staan alle 146 foto's (dit is nog maar een selectie!)

Jan en Evelyn zijn de ultra-marathon aan het verkennen. In een vorige editie liepen ze in de Monnikentocht de 34 km, maar dit jaar moest het gaan gebeuren: de 50km. En het lukte, en hoe! De webmaster ontving bijna 300 foto's en een enthousiast verslag. Lees en bekijk 't zelf allemaal. Volgend jaar meer LB'ers?? Wie weet, maar 50km blijft ondanks de schitterende omgeving een heel eind! Ook Bart was er en hij liep 'maar' 34km. Jan en Marike fietsen een heel stuk mee.... lees 't allemaal in het verslag van Jan. 
Gefeliciteerd met jullie eerste ultra!

HIER staat de Garmin route van Jan en HIER alle foto's in een slideshow.
De foto's van Marike staan HIER
50.5 km netto
Jan en Evelyn Schipper, eerste ultra! 5:44:08
34 km
Bart de Vries


Link naar de website

Een duitser applaudiseert en vraagt: Wieviel haben sie gelaufen, zehn kilometer? Ik zei: Nein, fünfzig. Hij weer: WAS !!! FÜNFZIG?

Lees verslagje van Jan>>>
Wij zijn dus naar Ter Apel geweest. De 34 km hadden we daar al eens gedaan en zeiden toen dat we er ook de 50 km eens wilden lopen. En dat was dus gisteren.
Het was geweldig mooi, wat een omgeving. Bossen, weilanden, fietspaden, zandpaden, graspaden, schelpenpaden, kanaaltjes, beekjes etc.
Elke 5 km was er een verzorgingspost waar je de keuze had uit water, sportdrank, cola,koek, banaan, soms partjes sinaasappel en zoute tucjes.
Even kletsen met de arme vrijwilligers die bij deze posten jammer genoeg werden belaagd door wespen die op de zoetigheid afkwamen. Ze hadden het er maar druk mee. Kranten over de bekertjes en de eterij. Zelf hadden we er geen last van, alleen moest je goed opletten dat ze niet in je  drinken of op je eten zaten. Maar allemaal prima verzorgd.

Het eerste stuk hebben we met Bart de vries en een loopmaatje van hem gelopen. Zij gingen voor de 34 km en liepen later wat harder dan ons.
Later hebben we met een aantal lopers van loopgroep Garrelsweer opgelopen. Toen waren er nog redelijk wat lopers te zien, maar na het 22 km-punt, waar de 34 en 50 km splitste, hebben we nog maar 1 hardloper gezien. En die hebben we ook nog ingehaald bij 26 km. Na de verzorgingspost op 35 km wachtte ons een grote verrassing. Er kwamen ons 2 fietsers tegemoet op de racefiets. Toen ze stopten zagen we wie het waren. Jawel, Jan & Marieke !!!. Geweldig, niet? Ze hadden er tegen gereden om ons nog te kunnen vinden. Marieke was onderweg alleen jammer genoeg ergens met haar wiel langs een rijplaat gereden en gevallen. Ze zag er behoorlijk gehavend uit, maar de bikkel deed alsof er niets aan de hand was.
Evelyn zat net in een dipje, maar ging hierna verder als een speer. De rest van de loop werden we vermaakt met verhalen en gesprekken, waardoor je niet merkt dat je zo maar weer 5 of 10 km verder bent.
Tussen 40 en 45 km kwam er nog een verrassing. Aan de andere kant van het water hoorden we iemand roepen. Verrek dat is Bart de Vries. Die was natuurlijk al lang binnen en zag er nog fris uit. Snel even een foto van hem gemaakt. Hij vroeg hoe het ging en wenstte ons verder succes.
Bij 45 km de laatste verzorgingspost nog wat energie tanken voor de laatste etappe. Opeens zegt Jan Wedema: Ik zie links de vesting al liggen. We hadden echt niet in de gaten dat we er al bijna waren, maar het leek dichterbij als het werkelijk was. Je loopt dan nog helemaal
rond, eromheen. De laatste paar honderd meter zijn, echt waar, genieten.
Jan & Marieke roepend hoe goed het nog wel gaat/lijkt (Het voelde iets anders). Dan zie je de ophaalbruggen en de schilderachtige vesting steeds dichterbij komen en dan denk je wat een geweldige finish is dit toch. Het pleintje nog over en WE ZIJN ER !!!

Een duitser applaudiseert en vraagt: Wieviel haben sie gelaufen, zehn kilometer? Ik zei: Nein, fünfzig. Hij weer: WAS !!! FÜNFZIG?

Echt een aanrader voor iedereen die deze landschapsloop wel of niet eerder heeft ervaren. Je loopt lekker je eigen tempo. Het is geen wedstrijd.
Ik heb onderweg heel veel foto's genomen om een indruk te geven van deze fantastische loop. Heb je zin, bekijk ze maar.
Ik hoop dat de lopers op Borkum ook zo hebben genoten.

Jan & Marieke hartstikke bedankt voor de support. Het maakte de laatste 15 km een stuk lichter en het was erg gezellig. Marieke nog beterschap gewenst met je verwondingen.

Groetjes Jan & Evelyn


Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 maandag 03 september 2012 20:26
Ger
Knap gedaan Evelyn & Jan. Na de "Slachte" gewoon door trainen en dan de 50km onder de schoenen door... Respect! SMILEYS_RAZZ

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2020  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst