appingedam2012
Foto: Jan Drenth
De uitslagen worden momenteel verwerkt door de assistent-webmaster.
Niet vermeld? Graag even een berichtje en ik pas het aan. (Ger)
foto's van Michel & Lysbert, foto's van Martin de Jonge

10 km Netto
Jacob Stollenga  48:13
Nico Vierkant, zie onder  48:56
Bart de Vries  49:02
Gerald Schuil  50:20
Henk van Til  52:10
Thom Snijder  52:48
Johan Koster  52:54
Peter Mulder  53:23
Michel Mooiman (1:10:26 ??), zie onder  56:46
Lysbert Oosterhof  59:41
Corry Bijmolt
 1:04:15
Kees v.d. Horn  1:05:25
Sander de Vries  1:06:39 PR!
5 km
Rinze Kramer (bedrijvenloop)  20:29

Michel: Voor mij een speciale loop..... Nico: De mooiste 10km loop van Noord Nederland..... Sander: Net een 4 mijl in het klein.....

Lees verslagjes van Michel, Nico en Sander >>>
Michel: Voor mij een speciale loop want een aantal jaren geleden liep ik hier mijn eerste wedstrijd. 2012 is een warme editie van de 10 km en de 5 km met 11 LBers aan de start.
Veel water posten onderweg en veel publiek toch is het heel mooi om in Appingedam te lopen.
Zou Nico na Winsum in de prijzen vallen? Nico werd deze keer 4de en Henk van Til nummer 5 in de 60 plus. Zouden er dan nog pr worden gelopen? Jammer geen een. 's Middag had ik de startbewijzen op gehaald op de fiets. Normaal fiets ik nooit maar sinds kort heb ik een mooie fiets en wat zou het voor kwaad kunnen. Trots in mijn mooie uit shirt begon ik aan de loop samen met Peter, Bart gingen we van start.
Ik moest eigenlijk bij de wedstrijdlopers lopen, maar ik dacht ga wel bij de recreanten.
Na 3 km werden mijn benen moe maar iets voor mij liep Tom. Ik dacht dan blijf ik bij Tom. Peter, Bart liepen al ver voor mij. Na 5 km kon in Tom ook niet meer bij houden. ik dacht doe ik nooit meer zo fiets tocht. De 2e ronde ik dacht wat kan mijn het schelen. Dus ik stopte bij de man die tussen 1 a 2 km staat met zijn bel.
Ik bedankte hem dat hij er elke jaar hier staat. Vond hij erg leuk om te horen. De laaste loodzware 3 km heb ik uitgelopen .
Mijn tijd klopte niet want op mijn garmin staat 56 min 46 sec maar dit terzijde. Daarna met Bart nog een lekkere braadworst gegeten.
En zo zat de stadsloop er weer op. En ding hebt ik wel geleerd, ik ga nooit meer een fietstocht doen van 30 km voor een hardloopwedstrijd.

Nico: De Stadsloop van Appingedam heeft zijn reputatie van mooiste 10km loop van Noord Nederland weer waargemaakt. Maar liefst 5 orkestjes (en 2 gettoblasters) waren er, genoeg drinkposten met water n sponsjes. En een enthousiast publiek langs bijna de hele route, inclusief bel voor de laatste ronde en tuinsproeier voor de liefhebbers.

24C is niet niks, maar het lijkt een gewoonte te worden in Appingedam, op 2011 na. Toch verschenen er 17 LBers aan de start, verdeeld over de wedstrijd (3x), recreanten 5km (1x), recreanten 10 km (12x) en bedrijvenloop (1x). En er waren nog veel meer Bedumers (waarom zijn die geen lid?). Sander de Vries sleepte er zelfs weer een PR uit.

Na afloop was het nog gezellig druk en werd er nagepraat over het te warme weer en dat die belemmering iedereen treft. Volgend jaar weer!

Sander: "erg leuke loop. met veel publiek. Het was net een 4 mijl in het klein. Parcours door het centrum van Appingedam. Over 2 ronden. Mijn 2de 10km en gelijk 3 minuten eraf gelopen van mijn eerste 10km. Ging erg goed die dag!"


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2020  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst