4e Slachtemarathon, Raerd - Oosterbierum, 16 juni 2012
slachte2012_logo
slachte2012_groep_foto_klein
10 van de 12 deelnemende LBers. Klik voor ''n grotere foto.

Het was een vroegertje vandaag; om 02:45 vertrekken vanaf de carpoolplaats Hoogkerk betekent weinig nachtrust. Maar we gaan dan ook naar een bijzonder loopevenement. De Slachtemarathon wordt maar eens in de 4 jaar gelopen, dus dit jaar weer een kans. 12 LBers gingen deze uitdaging aan. Het was een echte uitdaging met vroeg opstaan, auto, sporthal, bus in, in de regen bij de start, schitterend parcours, 6km onverhard (lees gras), waarvan 3km blubberpad, twee bruggen, twee spoorwegovergangen, een slingerend parcours, Friesche cultuur, veel fanfareorkesten, top verzorging, zon, weer regen, de wind grotendeels in de rug (super!).
Dit alles zorgde er voor dat Mente een prima PR (zijn vorige was 6 jaar oud) op dit zware, maar mooie parcours loopt. Klasse. Rinze is de snelste LBer en de 'pechvogel' van de dag is Sabina, die op 42.2km er in slaagde om slechts 1 (één) seconde boven haar PR (4:21:13) te finishen, terwijl ze een medeloper geholpen heeft bij de blubber. De doorzetter van deze marathon was uiteraard Evelyn. Alle respect.
Verder werd er prima gelopen door de anderen en ze genoten volop van deze bijzondere happening. Bij de sporthal (zie foto boven) lekker in het zonnetje gezeten na afloop, incl patatje (waar was Ed?).
HIER staat de Garmin route van Peter (let eens op zijn toenemende HF).
Verslagje van Sabina;
83 foto's als slideshow en op Picasa. De foto's zijn van JanS, Peter H, en met dank: Hans Klunder, Bert Schaaphok, Thierry Groen e.a.
Lees ook 't leuke verslag van Tini Visker (Artemis): 'de Hel van het Noorden'
42.2km netto
Rinze Kramer 3:29:17
Jan Schipper 3:30:03
Peter v.d. Hulst 3:38:32
Dick Huizing 3:41:14
Petra Bus 3:44:29
Ger Coster 3:46:25
Edward Pechler (haas van Jan Rispens) 3:52:01
Mente Wiersema 3:56:12 PR!
Bert Bos, pacer 4:15 4:15:45
Marjo Fleuren 4:18:34
Sabina Oudman, mis PR op 1 (één sec!!), zie onder 4:21:14
Evelyn Schipper 4:27:19


Link naar de website

De onverharde paden, een moerasachtig parcours.. loodzwaar.......

Lees verslagje van Sabina>>>

Slachtemarathon 2012

De voorbereiding voor de Slachte was goed, ik had de nodige km’s gemaakt, voelde me prima.
Geen of nauwelijks pijntjes. En op de dag zelf was ik erg rustig, laat maar komen.
Ik voelde me gewoon sterk en was wel nieuwsgierig naar de marathon.
Nou, ik heb het geweten.. PRACHTIG.
Een mengeling van een marathon en een crossloop, modder tot aan de knieholten!!
Mijn mooie nieuwe schoenen..haha onherkenbaar.
De onverharde paden, een moerasachtig parcours.. loodzwaar.
En ja, dan gaan er mensen onderuit.
Heel vroeg van start, half 7..best een raar idee dat uitslapende kinderen mogelijk wakker worden als jij een marathon hebt voltooid.

Ik ging er ontspannen in.. en maar gapen van te voren.
De hele week flink gedronken en de nodige pasta’s en plastic koeken (eierkoeken) natuurlijk.
De weegschaal bleef zakken, dus eten ,eten ,eten.
Het voelde onwerkelijk vandaag, een giga menigte aan lopers, veel publiek ..zo vroeg?? De muziek, de kunst ,die giga bruggen waarbij ik bij de laatste het gevoel had in een kermisattractie te zijn beland.. de coördinatie werd zwaar onder de loep genomen. En na die brug gewoon verder rennen op grasland.. niet uit te leggen!!
Na die modderpoelen was de brandstof meteen op..onderweg een banaan, 5 gelletjes en continu sportdrank gehad .
De snelheid de tweede helft flink vasthouden.. mijn hartslag was utopia.. Jaron geslaagd. .ik was streng voor mezelf.. de groep voor mij van 4.15 uur viel uitelkaar.. allemaal mensen die er doorheen zaten.
“Je eigen race lopen Sabina”,… kon het niet laten zo nu en dan iemand proberen op te vegen.
Op naar de finish.. die laatste brug. .onvoorstelbaar.. kost minuten.. ik wilde dat inhalen. .beresterk en vol met inzet, vechtlust ging ik door ”Je kan het , en gaat het gewoon doen Sabina!!”

Wat ga ik doen?, laten zien dat ik goed getraind ben. Ik blijf mensen inhalen en vlieg op de finish af waar een man doodleuk zijn zoontje aan de hand neemt (zo’n klein knulletje) en binnenkomt alsof we een 4mijl hebben gedaan.. ik reageer geďrriteerd..hoe kan je dat nou doen.. heb maanden getraind. .bek op stuur.. aan de kant!! Ik word toegejuichd.

En dan is daar de finish..
Super geweldig, ik ben blij.. nog steeds superblij!!
Nee, geen pechvogel.. ben toch sportief??
En ja, dan pas blijkt dat ik 1 seconde boven mijn “PR”zit, jaja.. best zuur. .ik heb tenslotte ook wel graag een verbetering van mijn tijd.

Maar weet je.. op zo’n parcours met zo’n tijd???
Ik ben superblij!!
Met 4 jaar weer??

Groetjes, Sabina

 
alt15 juni: Het weer: volgens Piet Paulusma (twitter: 17u) hebben de deelnemers aan de #Slachtemarathon zon, 18 gr en een harde zuidwester, maar wel droog. Kortom: doe die korte tight zeker in je tas! (by the way: ik heb de eerste rust al te pakken; heb ook gehoord dat sommigen lang in hun bed hebben liggen 'te stinken' vanmorgen en anderen zijn al wat zenuwachtig aan het worden - dat hoort er allemaal bij, t maakt niet uit hoeveelste marathon 't ook is!). Volgens mij is 't vervoer nu allemaal geregeld.............

14 juni: De route gaat langs 22 dorpen; zie HIER de kaart; ik probeer ze uit mijn hoofd te leren, maar dat lukt niet (meer). vergeet niet je buskaartje uit te printen. Heb je die niet, stuur dan zsm een mailtje naar: hardlopers@slachtemarathon.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
De webshop heeft leuke dingen; ik weet niet meer of die ter plaatse ook te koop waren.
Lees HIER als voorpret een terugblik op de 3e editie van 2008. Van de 2e editie 2004 zijn dit de uitslagen en foto's.
Denk om je (nacht)rust op vrijdag; de webmaster is 's middags vrij en zal - zoals Joop Zoetemelk eens zei: "de Tour win je in bed" dan al wat uurtjes op bed gaan liggen, haha. Zijn tas staat trouwens al ingepakt.
Det weersverwachting  voor zaterdagochtend: de wind zal ZW zijn, kracht 4, min 13, max 19 gr; bewolkt met kans op lichte regen of motregen.

13 juni: het afgeven van de spullen bij de start was vorige keer prima geregeld! Zorg er voor wat warme kleding mee neemt in die tas, zeker als je wat langer wilt wachten. Vorige keer heb ik zelfs een fototoestel in die tas gestopt. Ging goed. Na afloop stonden je spullen keurig op rij te wachten en geen gezoek.

12 juni: afgesproken is om 02:45u te verzamelen bij carpoolplaats Hoogkerk. PeterH vertrekt om 02:30u uit Zuidwolde naar die lokatie, dus je kunt mee rijden!

--------------

A.s. zaterdag is het zo ver: maar liefst 12 LBers gaan deelnemen aan de marathon die slechts eenmaal per vier jaar georganiseerd wordt.
Die 12 LBers zijn: Bert Bos, Marjo Fleuren, Sabina Oudman, Petra Bus, Ger Coster, Mente Wiersema, Jan en Evelyn Schipper, Edward Pechler, Rinze Kramer, Dick Huizing (nieuw lid) en Peter v.d. Hulst.

De start van de Slachtemarathon is om 06:30u op de Poppenwiersterdijk te Raerd.
De deelnemers worden met bussen van de sporthal in Tzummarum naar de start gebracht. Het is ca 95 km rijden van Zuidwolde naar Tzummarum (Bedum: 100km). De bussen daar vertrekken tussen 4 en 5 u 's morgens. Rekeninghoudend met parkeren lijkt het handig om ca 02:45u vanuit Zuidwolde (02:35 Bedum) te vertrekken.  We kunnen uiteraard carpoolen; dit spreken we wel af bij de LB-cooling down..
We zijn dan zeker op tijd en in de sporthal daar is het best gezellig.

Tip voor het wegzetten van de flesjes sportdrank:
Evelyn heeft dit gevraagd en het kan:
Je kunt bij de start een aantal bidons afgeven die dan naar drinkposten worden gebracht. Hiervoor staan kratten bij de start. Je moet duidelijk uw naam/startnr op de bidons aangeven en voor welke post ze bedoeld zijn.

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 woensdag 13 juni 2012 19:31
Peter
Zouden er zaterdag marathon pr's gelopen worden? ik denk van wel... zeg nu nog niet wie ik daarvoor tip....haha!! SMILEYS_VERY_HAPPY SMILEYS_VERY_HAPPY

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2019  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst