Leeuwarden - Goutum, 30 km, 4 maart 2012
Goutum2012
Foto: Freke Kloek met dank
Als voorbereiding op Rotterdam, vervolgt Edward met een 30 km. loop in Leeuwarden - goed voor een 6e plaats. Lees zijn verslagje.
30 km netto
Edward Pechler 2:07:27


Link naar de website

Een dikke 3.00 kost het ........ mijn korte broek en korte mouwen die ik vanmorgen heb aangetrokken lijken wat optimistisch.
Lees verslagje van Edward>>>

Vandaag maar eens testen of het nog nut heeft om door te trainen voor de marathon Rotterdam. Een 30 km wedstrijd in Leeuwarden. Een dikke 3,00 kost het. De start is op de atletiekbaan in Leeuwarden.
Het is er koud en mistig. Mijn korte broek en korte mouwen die ik vanmorgen heb aangetrokken lijken wat optimistisch.
Een lange broek heb ik niet bij me, lange mouwen wel en ik wissel toch maar even. Als ik 2:15 (tempo 4:30) kan lopen zonder helemaal kapot te gaan blijf ik geloven in Rotterdam. De achilles voelt deze morgen ok. De start is om 11:10.
Ik denk dat ik rustig vertrek maar zie op mijn Garmin dat ik onder de 4 minuten zit. Ik ga meteen wat rustiger lopen. Rond de 4:20 voelt goed. Kijken hoe lang ik dat volhou.
De dertig maakt eerst een klein rondje en komt dan weer langs de atletiekbaan waar ondertussen de 16 km ook is gestart. Dit helpt want ik liep na de start al alleen en nu mengen we ons met de 16 km lopers. Maar na enkele kilometers slaan we rechtsaf en de 16 km lopers gaan rechtdoor. Meteen is het rustig. Ik zie 1 man voor me en nog 2 lopers ruim een kilometer verder. De rest is te ver weg.
Dan maar op die drie concentreren en heb nog heel wat kilometers om ze in te halen. Als ik na 10 km de eerste heb binnengehengeld moet ik toch echt even stoppen voor een plaspauze. Kan ik weer opnieuw beginnen. Ach ik heb nog 20 km de tijd.
Langzaam haal ik hem nogmaals in en richt me op de twee lopers in de verte. Verder is er weinig afleiding op het Friese platteland. Lekker uitgestorven. De mist is intussen opgetrokken. Ik zie de twee lopers niet altijd. Daarvoor zijn ze te ver weg. Maar elke keer als ik ze zie lijken ze dichterbij. De 15 km passeer ik in 1 uur en 5 minuten. Na de 20 km ga ik een klein beetje versnellen. Dan zie ik dat de twee lopers niet langer samen lopen. De eerste is snel bijgehaald. Die zit er duidelijk doorheen.
Bij de 26 km haal ik de andere loper in. De rest van de lopers ligt veel te ver voor. Ik probeer nog wat te versnellen op het laatst en finish in 2:07:27. Ben tevreden. Voel me niet dood.
Toch maar doortrainen voor Rotterdam.

Groet,
Edward


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2020  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst