Verslag: Monnikentocht, 33km, Ter Apel, 3 september 2011
Geschreven door Bart   

Na getipt te zijn door zowel JanS als Peter voor een mooi loopje als voorbereiding op de marathon toog ik samen met een collega naar Ter Apel voor de Monnikentocht. 
Een landschapsloop van 18, 33 of 50 km van Ter Apel naar vestingstadje Bourtange.  Een loopje door de bossen, over het gras, door het zand en over de weg. Ook kon er gewandeld worden.

De wandelaars startten een half uur eerder dan de hardlopers. De start voor de hardlopers was na een korte briefing (we kregen zelfs een routebeschrijving mee) om 09.30 uur.
Een echt startschot viel er niet, er werd gewoon verteld dat je beginnen kon. Heerlijk ongedwongen van start gaan voor een loopje van 33.650. meter. 
De eerste kilometers gingen lekker vlot en al gauw liepen we de eerste wandelaars voorbij. Ook bij de verfrissingsposten was het goed geregeld met water, ranja, cola, koek en bananen. Naarmate de kilometers onder ons door rolden, werd het ook warmer en warmer. Dit begon na ruim 28 km zijn tol te eisen en de laatste kilometers waren zwaar, zeer zwaar.
Heb  zelfs nog even gewoon gelopen iets wat mij niet gauw overkomt.  Was dus blij dat ik over de finish was. Na de finish extra gedronken en hierna naar de camping voor een welverdiende douche. Toen we bij camping kwamen arriveerde de ambulance. Een van de lopers was geveld door de warmte en werd dan ook uit voorzorg meegenomen naar het ziekenhuis. Na in de kantine nog een koele versnapering te hebben genuttigd ging het met de bus terug naar Ter Apel.
Een fantastische ervaring rijker en werd het ook nog even duidelijk dat Grunn een wel hele mooie provincie is. Kom graag nog eens terug.
Oh ja, een exacte tijd heb ik niet. De tijdwaarneming moest je zelf in de gaten houden. Het was volgens mij rond de 3.15 uur.  

Groeten Bart.


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2020  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst