Jubileumweekend Loopgroep Bedum - 30 jaar, 17/18 januari 2015
Geschreven door Peter   


Of 't nu een jubileumweekend of een trainingsweekend zou worden: what's in a name. Feit is dat Loopgroep Bedum op 8 december j.l. 30 jaar bestond en dat is een feestje waard. En voor 't eerst werd dit met een overnachting gevierd en wel in Appelscha. In zo'n prachtige omgeving kun je niet stil blijven zitten, dus waren er veel buitenactiviteiten.

De fotos'staan HIER op Picasa en HIER als slideshow. Heb je ook foto's die je wilt delen: mail aan: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Wiebo had bij aankomst iedereen gestimuleerd om in navolging van de slogan bij 'je loopt al 20 jaar achter Loopgroep Bedum aan' een nieuwe slogan te gaan bedenken. De genoteerde en een paar extra slogans (die vergeten waren te noteren) zijn:

Wees niet bevreesd om langzaam vooruit te komen, maar wel om stil te blijven staan!

Lopen, lopen... 30 jaar loopt Loopgroep Bedum door weer en wind!

Ik loop, jij ook? Ik loop, dus ik beweeg!

Nait soezen, deur broezen

de extra slogans:

Kan ik blijven hopen, dat ik altijd door mag blijven lopen.

Bedum staat achter de Loopgroep.

Loopgroep Bedum doet geen pas op de plaats.

Met Loopgroep Bedum sta je nooit stil.

Met Loopgroep Bedum kom je altijd vooruit!

Voor vele fijne kilometers moet je bij Loopgroep Bedum zijn.


Weet je ook nog een slogan? Mail die naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

We werden getracteerd op '30-jaar gebak' van Bakker Hoekstra (bedankt!).Een heerlijk lunch na een korte wandeling ging er wel in. Toen werd het tijd voor de 'poles' en de hardloopschoenen. De Nordic Walkers trokken er op uit gewapend met een plattegrond, want je kunt echt wel verdwalen in het Drents-Friese Wold. De drie trainers wisten de hardlopers met allerlei bijzonder orginele oefeningen te vermaken.Dat werden al veel pittige km's rond om het bospaviljoen. Ook van 'de wip' werd gebruik gemaakt en op de hardloopachtervolging werd flink vals gespeeld. Uiteraard het spel met de dobbelstenen, pionnen in allerlei variaties. We konden hierbij genieten van 't heerlijke zonnetje op deze zaterdagmiddag. Wat een geluk! De koks Bart en Thom waren inmiddels al aan de slaggegaan, want 'uitgehongerde' sporters lusten wel wat. Maar voor dat het zover was, liepen sommigen nog een extra rondje en was het 'borreltime' met de filmpjes van de Benelux Run en een babbeltje hier en daar. Inmiddels was het gezelschap ook weer gegroeid. 't Avondeten was een echte belevenis, daar hadden Bart en Thom een feestmaal van gemaakt.Samen met het heerlijke nagerecht, was 't een van de vele hoogtepunten van dit weekend. Over de avond blijft deze rapporteur kort: we hadden een prima band (4WheelDrive) die veel LBers op de dansvloer kreeg. Rond 23uur kwam zelfs de politie even 'meeswingen', maar toen moest de muziek toch echt even zachter. Door de avond heen werden we nog voorzien van allelei heerlijke snacks en wist Sander de uitgevloerde lopers prima van drankjes te voorzien.
De volgende dag stond een duurloop op het programma na een ontbijt 'uit het vuistje'. Die werd creatief op verschillende manieren ingevuld met afstanden varierend van 12 tot meer dan 20km. Een paar dingen waren voor iedereen hetzelfde: we liepen regelmatig verkeerd, kwamen met natte voeten thuis en genoten van de prachtige omgeving. Sommige stukken waren erg steil (zie onder)Opgefrist en wel begonnen we aan de 'brunch' die opnieuw prima verzorgd was. We werden echt in de watten gelegd dit weekend.
Het werd tijd om weer huiswaarts te gaan, maar natuurlijk niet nadat de Jubileumcommissie: Erna, Rieka, Bart, Piet en Gerald, de koks: Bart en Thom, en alle anderen die dit weekend tot een geslaagd lustrumweekend gemaakt hebben bedankt waren......

Groetjes van de webredactie.
Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 vrijdag 23 januari 2015 11:56
webredactie
Als je per ongeluk nog een SLOGAN te binnen schiet, zet dat gerust bij de reakties!
 
© 2000-2021  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst