Amsterdam Marathon, 18 oktober 2009
Niet alleen de internationale toppers hadden het zwaar in de slot van de marathon.
Ook onze topper Rinze Kramer had het zwaar in zijn 7e marathon. Gezien zijn tussentijd op halve marathon (1:36:10) was Rinze van plan zijn huidige PR (3:30:57) met een straatlengte te verbeteren.
Rinze was in goede vorm de laatste wedstrijden, maar elke marathon heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen afloop.... We zijn benieuwd wat Rinze zijn verhaal is...
Edward kampt met lichamelijk ongemak en Vanessa heeft niet genoeg km's in de benen na de 50 van Assen. Daarom startten zij op de halve i.p.v. de hele.
42.2 km
Rinze Kramer 4:05:24
21.1km
Vanessa Wuijster en Edward Pechler 1:54:44


Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 maandag 19 oktober 2009 10:56
rinze kramer
Zoals Peter al schrijft, het ging de laatste tijd best lekker.
Toch blijkt dat ik daar enige tol voor moet betalen, een achillespeesirritatie speelde op. Een aantal behandelingen bij door de fysio een laatste duurloop (als testcase) en de 4 mijl brachten mij er toe wel te starten in Amsterdam. De omstandigheden waren perfect. Met het herfstzonnetje en zonder wind langs de Amstel. Dat was genieten. Hoewel mijn hartslag op peil bleef waren de tussentijden voor mijn doen te hoog, maar het ging lekker en heel ontspannen. Wat moet je dan? Je gaat maar door. Na 25 kilometer steken in de achillespees. Shit!! Proberen wat minder af te zetten met rechts. Dit ging goed. Tussentijden stegen maar dat was niet erg. Bij 34 kilometer liep mijn rechter kuit helemaal vol. Ik kon nog nauwelijks wandelen. Door de ehbo van straat geplukt om mij even flink te masseren. Daarna het laatste stuk gestrompeld naar de finish. Net als de eerste keer in 2002. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.
ps toch een inofficiele pr op de halve 1.36,10

Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2020  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst