april-mei 2014

LB-chat

Laatste bericht: 6 uur, 12 min geleden
 • webmaster: Alle Garmin trainingen maand augustus staan er op!
 • webmaster: De nieuwe stand is er!
 • Peter: Foto's Ulrum van Ger en Roos: «link»
 • Ger: Omdat het zo warm is: «link»
 • Edward Pechler: Het voordeel van een TomTom: «link»
 • webmaster: Super dat Harry en Ger dinsdag weer van de partij waren met 10x3 min!
 • webmaster: Gelezen: de armzwaai «link»
 • webmaster: Garmin trainingen juli staan er op Gr 1 en 2
 • Ger: Voorinschrijving Teutolauf tm 31 juli tegen laag tarief. 600 hoogtemeters, voor elk lid te doen. (Heuveltraining wordt vast weer georganiseerd!) 29, 12 of 6 km. Hardlopen. Of 12,5 km walking.
 • peter: Knap gedaan ed! Niet gedacht dat jij onder deze omstandigheden de hele zou voltooien.
 • Henk.s: Edward gefeliciteerd met je 2 plaats.
 • Edward: Met 3:12 een 2e plek in een tropische marathon.
 • Erik: Edward succes met deze temperatuur een Marathon!!lopenSMILEYS_EMBARRASSEDpetje op
 • webmaster: Op Facebook vd loopgroep foto's van Bert in Nijmegen. Zie link rechtsboven. Succes met dag 4!
 • webmaster: 6 verrassende voordelen van hardlopen «link»
 • Michel: Vanaf 21juli mag ik weer lopen .eerst een half uurtje .mag het niet goed gaan moet ik wat meer aan krachtsport doen voor mijn knie. Het begin is er .dus hoopt ik dat het goed gaat .
 • Ger: Pracht video van de Ultra Trail van Edward.
 • Roos Velting: Mijn moeder bekeek vandaag de Ommelander, en het blijkt dat ik daar dus in sta met mijn tijd en al!
 • Edward Pechler: 10 dagen geleden alweer: «link»
 • webmaster: 7 tips voor veilig hardlopen op de weg: «link»
 • Henk.s: Roos gefeliciteerd met pr.
 • webmaster: PR voor Roos in haar thuiswedstrijd. 26:55. Gefeliciteerd!
 • webmaster: Succes in Uithuizen!
 • Peter: Foto's: NW en hardlopers samen op e training (3 juli): «link»
 • webmaster: Gerepareerd: de website is (weer) razendsnel!
Bekijk archief

BoldItalicUnderlineStrikethroughSubscriptSuperscriptEmailImageHyperlinkOrdered listUnordered listQuoteCodeHyperlink to the Article by its id

Klik voor Smileys
SMILEYS_VERY_HAPPYSMILEYS_SMILESMILEYS_WINKSMILEYS_SADSMILEYS_SURPRISEDSMILEYS_SHOCKEDSMILEYS_CONFUSEDSMILEYS_COOLSMILEYS_LAUGHINGSMILEYS_MADSMILEYS_RAZZSMILEYS_EMBARRASSEDSMILEYS_CRYINGSMILEYS_EVILSMILEYS_TWISTED_EVILSMILEYS_ROLLING_EYESSMILEYS_EXCLAMATIONSMILEYS_QUESTIONSMILEYS_IDEASMILEYS_ARROWSMILEYS_NEUTRALSMILEYS_MR_GREENSMILEYS_GEEKSMILEYS_UBER_GEEK

Clubklassement

25 augustus: Ten Boer 16e wedstrijd LB-clubklassement! nog:
23 dagen

In- en uitloggen

Klik voor in- en uitloggen

LB-twitter


 

Wie is online?

Nu online:
 • 4 gasten
Aantal LBers met account: 69
Het Weer

Foto's 2014

Foto's Nordic Walking

Welkom op de website van Loopgroep Bedum opgericht in 1984 en aangesloten bij de KNAU.
Leden jan '14: 114; (M:66, V:48, hardlopen:92, NW: 22)
klik om naar de sponsor te gaan
Marathon rond Sneek en meer, 21 juni 2014
Eerste editie Marathon Sneek


Foto: Jan's toestel. KLIK!

Dit is de eerste editie van een echte midzomernachtmarathon. Hopelijk het begin van meer edities.
Uiteraard trok deze happening een aantal LBers. Er stonden er meer ingeschreven, maar die moesten om diverse redenen verstek laten gaan.
De twee finishers liepen prima tijden. Allebei niet ver van hun beste tijd. Jan in zijn 2e marathon dit jaar (8e totaal) +129 sec en Mente in zijn 10e marathon +45 sec. Klasse heren!
Evelyn is ook gestart in Sneek, maar helaas moest ze halverwege de handdoek in de ring gooien...
Lees de verslagje van Mente en Jan; Mente's Garmin route staat HIER en die van Jan HIER
42.2 km netto
Jan Schipper, zie onder 3:26:23
Mente Wiersema, zie onder 3:56:57


Link naar de website

Na 12 km kom je over een ponton heen, deze is vlak voordat we hier aankomen neergelegd en daarna weer gelijk afgebroken.....
Op de gekste plekken enthousiast publiek om je aan te moedigen........

Het ging bij mij steeds zwaarder en m'n hartslag liep steeds meer op, maar toch bleef ik inhalen. Dat voelde goed.

Lees verslagjes van Mente en Jan>>>
Verslagjes van Mente en Jan

Mente:
Enkele details:
Bij de start kwam de zon door, hierdoor was het eerste uur net iets te warm. Na 10 km loop je ongeveer anderhalf km. over een grasdijkje en door een weiland heen, het was net een stukje Slachtemarathon.
Na 12 km kom je over een ponton heen, deze is vlak voordat we hier aankomen neergelegd en daarna weer gelijk afgebroken. Na 18 km kom je langs het Sneekermeer te lopen, hier kregen we te maken met tegenwind wat in het begin eigenlijk best wel lekker is doordat het voor wat afkoeling zorgde. Na 23 km verlaat je het Sneekermeer en loop je het Friese landschap in, dit is ook het eind van de smalle paadjes.
In dit gedeelte kreeg ik last van mijn hamstrings, ik denk mede door de oneffen paadje welke we hiervoor hebben gehad. Bij km 34 kreeg ik weer last van mijn maagstreek, had in Leiden ook last van gehad, alleen nu kwam ik er wel grotendeels overheen. De laatste kilometers werden extra zwaar doordat je in het donker kwam te lopen met nog maar weinig lopers om je heen, gelukkig kon ik mijn tempo wel vasthouden, mede omdat ik wist dat ik vlak bij mijn pr uitkwam.
Helaas kon ik de laatste kilometers niet meer versnellen om nog een pr te lopen, liep echt op mijn max.
Na de finish zag Evelyn naast Jan staan, wist gelijk dat dit een slecht teken was, helaas voor haar moest ze halverwege uitstappen.
Wat me verder nog opviel:
Op de gekste plekken enthousiast publiek om je aan te moedigen, onder andere Jan Kooistra die ergens helemaal alleen stond om alle namen van de lopers op te noemen.
Lopers die je zag wandelen waren vaak in het bezit van een Camelbag, vraag me dus ook af of dit het lopen niet zwaarder maakt. Na afloop een heerlijke warme douche, maak je ook niet overal mee.

Garmin route: http://connect.garmin.com/activity/525600336

Groet,
Mente

Jan

Toen we gisteren in Ysbrechtum aan kwamen om de auto op de parkeerplaats te parkeren kwamen we in de file te staan. De wandelaars verlieten de P-plaats en de hardlopers wilden erop. En dat allemaal over 1 pad. Het was gewoon een groot weiland waar de koeien net waren verwijderd. Dan is € 5.- euro per auto een leuke bijverdienste. We zagen Mente z´n auto al staan, dus hij was er al.
Lopend naar de bus pendeldienst ongeveer 1 km. Tot onze verbazing stond de bus bij de parkeerplaats van de sporthal, waar we ook zijn opgestapt voor de Slachtemarathon.
Na een kort ritje kwamen we aan op zo´n 200 m van de start.

In het start-finishgebied stond Mente al. Vervolgens het petje met verlichting gehaald, die gedragen moest worden na 22.30 uur voor de veiligheid. Er stond nog een loper die zich afvroeg hoe hij zijn startnummer moest dragen zonder speltjes. Hij was ze vergeten. Gelukkig heb ik altijd een paar op reserve in de tas. Hij weer blij.

Toen het dilemma "wat doen we aan". Het was daar in de zon en uit de wind erg warm. Bij het sneekermeer is het vast frisser dus toch maar een t-shirt met korte mouw onder het LB-hempje. Heb n.l. geen t-shirt meer van de LB.
We hadden nog de opdracht een groepsfotootje te maken van ons drieën. Even een agent gevraagd die in de buurt stond. Mooie foto geworden.

Daarna maar rustig richting startvak. Dat was aan de andere kant van het water. Via een bruggetje het water over. Erg druk daar. Veel publiek stond voor het uitzicht op het hoge bruggetje.
Daar ben ik het eerste vak maar ingedoken na Evelyn een zoen te hebben gegeven en succes te wensen. Mente natuurlijk ook, op de zoen na.

Vlak voor de start gingen de slagbomen, van de brug vlak voor ons, open. Ik kon niet zien of er ook een boot aankwam of dat het een soort startschot zou zijn wanneer de bomen weer omlaag zouden gaan. Er waren meer die zo dachten, want toen de bomen naar beneden gingen begonnen de eersten al te rennen. De speaker had moeite ze tegen te houden. Maar kort daarna klonken meerdere luchthoorns (op gasbusje) om de daadwerkelijke starttijd aan te geven. Lopen maar.

Het eerste stuk was erg druk door de smalle klinkerstraatjes, maar na ruim een km had je meer ruimte. Via (fiets) paden door een park werd je na 3,5 km op de eerste beklimming, een viaduct op, getrakteerd.
Als je nog fit bent is dat nog niet zo erg. Op bijna 7 km nog een viaduct op. Overal veel publiek die je naam roept (op startnr.) en je vreselijk enthousiast aanspoort. Ik had het wel flink warm met de wind grotendeels in de rug.
Dan een wat minder stuk van 3 km langs de A7, maar daarna wordt de route pas echt mooi. Linksaf langs het Jentjesmeer (naar m'n moeder genoemd waarschijnlijk) naar Rufus aan het water. Daar zijn enkele pontons op het water geplaatst om de oversteek te maken. Heel bijzonder. We zitten inmiddels op 12 km.
Vervolgens lopen we door een klein natuurgebiedje genaamd de Zwettepoel.

Na km 17 zien we heel veel water. We lopen op schelpenpaadjes langs de rand van enkele poelen van het Sneekermeer tot we na 21 km ineens de Slachtedijk op lopen. Dan maar een stukje onverhard verder over het gras. Het duurt ongeveer 1 km en dan lopen we langs het kameleondorp Terherne en via fietspaden en schelpenpaadjes achter elkaar door de landerijen verder.
We maken een lus naar links en gaan langs het water, de Nieuwe Wetering, weer terug naar het Sneekermeer. Hier zitten we op 32 km. Hier kregen we de wind meer tegen en werd het ook wat frisser. Gelukkig had ik de nodige plaspauzes al in de eerste helft gehad en kon ik lekker doorlopen. Nou ja, lekker? Bij 28 km begon ik al te tellen, nog 14 km!
Hier stond Jan Kooistra trouwens iedereen enthousiast aan te moedigen. Gewoon maar doorgaan.

Bij elke verzorgings post even gewandeld om èn sportdrank te drinken, èn wat water om het weg te spoelen. De sportdrank vond ik niet zo lekker n.l.
Na 31 km begon ik mijn benen te voelen. Even een gelletje genomen en daarna ging het weer wat "lichter".
Liep Gerrie Visser voorbij die het moeilijk had volgens mij. Eigenlijk heb ik vanaf hier alleen nog maar ingehaald. Een loper op Vibram schoenen die de hele weg met veel praatjes een paar dames "haaste", werd steeds stiller en raakte steeds verder achter. De dames liepen gewoon door.
Het ging bij mij steeds zwaarder en m'n hartslag liep steeds meer op, maar toch bleef ik inhalen. Dat voelde goed. Bij ongeveer 35 km maar weer een gelletje. Zo kon ik het een beetje volhouden.

Bij 38 km nog een gelletje en daarna ging de route over fietspaden door een mooi landelijk, parkachtig gebied tot km 39. Daar kwamen we weer in Sneek.
De laatste lootjes of beter gezegd het laatste lood. Vlak na 40 km liep je onder een fietstunnel door. Naar beneden ging nog wel maar het ging ook weer omhoog. Dat was even wat minder.
Bij 41 km schuin de weg oversteken en daarna de klinkerstraatjes om het echt af te maken, letterlijk en figuurlijk.
Maar de speaker is al te horen en dan weet je, het einde is dichtbij. Na enkele scherpe bochten is de finish in zicht. Vlak voor de laatste bocht staat Evelyn die bij 21.1 km is uitgestapt.

Eindelijk de finish. Ik ben er. Ik kijk op m'n horloge. 03:26:25 over 42.6 km. Op de site van de marathon staat echter 3:26:38.(bruto?)
Ik ben aardig kapot en heb even tijd nodig om bij te komen. Geen P.R., maar dik tevreden.
Evelyn heeft een lekker pilsje voor me gehaald en daar geniet ik van terwijl we op Mente wachten. Het werd al wat donker dus was het moeilijk te zien wie er binnenkwamen.
En ja, daar is ie. Klasse. Jammer dat we niet alle drie hebben kunnen finishen.
Inmiddels was ik behoorlijk koud geworden. Geen gevoel meer in de vingers en zo. Dus zijn we maar naar huis gegaan terwijl Sieb van der Ploeg "Don't look back" zong.

Al met al geen makkelijke maar wel een hele mooie marathon. Ontzettend veel, maar ook erg enthousiast publiek.
Zeker een aanrader, als het tenminste weer wordt georganiseerd.

Garmin route: http://connect.garmin.com/activity/525836985

Groeten,
Jan


 
17e Artemisrun, Winsum, 10 km, 21 juni 2014
Eerbetoon aan Peter Modderman

ArtemisRun2014

Foto: Roos Velting, meer foto's van Roos staan HIER op Picasa


Slechts drie LBers stonden aan de start in Winsum voor de 10km. Deze Artemisrun was georganiseerd als eerbetoon aan Peter Modderman.
De omstandigheden waren prima, daarom liepen deze LBers ook prima tijden! Klasse heren.
De foto's van Roos Velting staan HIER op Picasa en HIER als slideshow
Historie: Henk Prins in de editie van 1997
10 km netto
Henk Prins, 5e M60
45:31
Henk Schuitema, 7e M60
47:56
Henk van Til 51:55
Elly de Lange
1:04 PR?


Link naar de website 

 
TT-RUN, Assen, 13.6 en 9.1 km, 21 juni 2014
Harmen en Sander liepen op het snelste parcours van Noord-Nederland. Ze liepen 3 respectievelijk 2 laps.
Sander liep er vorig jaar ook en nu bijna 6 min sneller dan toen. Prima vooruitgang Sander!
Als je het omrekent liep Sander op de 10km: 59:09 en Harmen: 54:08.
13635m (3 laps)
netto
Harmen Stam
1:13:48
9090m (2 laps)
Sander de Vries 53:43 PR!


Link naar de website
 
Acht van Drachten, 8 km, 15 juni 2014
Ben wint in Drachten!

AchtvanDrachten2014
Foto: facebook Ben
Onder goede weerstomstandigheden liet Ben alle andere deelnemers de hakken zien.
Klasse Ben, je geeft 't goede voorbeeld!
8 km netto
Ben Stellingwerf, eerste plaats! 25:52


Link naar de webste
 
Zwolse Halve Marathon Festival, 21.1km, 14 juni 2014
PR voor Erik!

zwolle2013
Foto: (archief LB)
Opnieuw ging Erik naar het 'festival' in Zwolle. Vorig jaar pijlsnel, slechts 11 sec boven zijn PR (1:28:23). Zou hij opnieuw een poging doen?
Kijkend naar de uitslag liep Erik een puike wedstrijd. Hij liep met een tijd van 1:27:51 maar liefst 32 sec (dus bijna 2 sec per km) af van zijn PR. Klasse Erik. Goed voor de 6e plaats in de categorie M45.
21.1 km netto
Erik van Dijken, -32 sec 1:27:51 PR!
ook:
Jonathan Maiyo, winnaar 1:01:00
Olfert Molenhuis 1:05:46
Erben Wennemars 1:21:35


Link naar de website van Zwolle
 
5e Bekkema Run - Harkstede 21.1, 10 en 5 km,12 juni 2014

Tweede plaats voor Jan Schipper!
Tweede en derde plaats in loopploegenloop!

BekkemaRun2014
Foto: Michel, meer foto's staan HIER

De vijfde editie van de Bekkema Run was opnieuw heel zonnig en trok maar liefst 18 LBers.
Evelyn had de loopploegenloop weer verzorgd en er waren dit keer twee teams.
Erg goed om Wiebo weer in een wedstrijd te zienm zijn eerste sinds 20 okt 2012 (dus na 20 maanden!).
Op alle afstanden stonden er LBers aan de start. Bij de start was 't nog wel wat broeierig, maar even verder (bij de 21km) stond er wel een verkoelend briesje. Ondanks sommige rechte stukken is het halve marathonparcours echt prachtig om te lopen. Helaas kreeg Ger al in de eerste 3 km last van zijn kuit en moest terug wandelen. PeterH die dit keer zijn chip vergeten was bleef strak op het 1u45 schema lopen. Bart en Petra vergezelden hem, maar Bart had veel over en Petra had de dag er voor al heel wat gegeven in Middelstum.
En bijzonder goede resultaten. Jan Schipper werd tweede bij de mannen overall, bij de loopploegenloop werd de 2e en 3e plaats veroverd. Klasse!
Hieronder de trotse Sander en Nico. Een van de bekers staat inmiddels in Stedum bij Anton op de schouw.

BekkemaRun2014 bekers

Veel foto's zijn gemaakt door supporter Michel staan op Picasa: HIER en als slideshow HIER
(Michel bedankt, erg leuk dat je dat wilde doen!). Er staan ook foto's van Lianne en Heleen (collaga van PeterH).

De stand in het LB-clubklassement na Harkstede staat HIER.
De Garmin-route van Peter staat HIER (kun je gelijk zijn tijd checken!).
Meer foto's van de organisatie staan HIER; commerciële foto's staan HIER

21.1 km netto
Jan Schipper, 2e mannen overall 1:33:27
Bart de Vries 1:44:49
Peter v.d. Hulst (zonder chip) 1:45:36
Petra Bus, 4e plaats 1:47:02
Carla Frankruijter en Henk Schuitema 1:53:51
10km loopgroepenloop, link
team 1: 2:33:51, 2e plaats!
Eppe Wolfis 46:18
Nico Vierkant 52:05
Jürgen de Vries 55:28
Sander de Vries 59:36
team 2: 2:39:51, 3e plaats
Janny Klarus 52:12
Anton Zijlstra 55:40
Daniëlle Kors (of 56:16 zoals hier staat?) 1:00:33
Overige 10km
Hans van Santen 44:45
Wiebo Boer, terug na 20 maanden blessureleed 50:19
5 km
 Peter Pettinga, 3e plaats 17:56
Evelyn liep 15 km en helaas viel Ger met een blessure uit.
Sterkte Ger!


Link naar de website

 
13e Hippolytusrun, Middelstum, 5 en 10 km, 11 juni 2014
Derde plaats V40 voor Petra!

Middelstum2014
Foto:  Peter
Er deden in Middelstum 215 atleten mee, waaronder 10 LBers.
Iets minder dan vorig jaar, maar dat komt ongetwijfeld doordat de dag er na de Bekkema Run georganiseerd wordt.
Bij de start was het 20 graden, een lekker briesje. En de sfeer is altijd prima op en rondom de ijsbaan.
De nieuwe stand in het LB-clubklassement komt zsm (als alle tijden er zijn)

De foto's van Peter staan als slideshow: HIER en op Picasa HIER.
Een startfilmpje staat HIER
De foto's van Wim Zijlema staan HIER en van Herman Rinket HIER
De stand in het LB-clubklassment na Middelstum staat HIER
10 km netto
Piet Kempenaar 42:52
Petra Bus, derde plaats V40 47:28
Nico Vierkant 54:01
Henk van Til 54:02
Johan Koster 54:19
Sabina Oudman 55:48
Henk Schuitema 55:50
Rinze Kramer komt
5 km
Jürgen de Vries (zelf geklokt) 25:37
Sander de Vries (zelf geklokt) 29:19


Link naar de website

 
Ladies Run, Groningen, 5 en 10 km, 8 juni 2014

Warme Ladies Run

Ladiesrun2014
Foto: facebook Roos Velting, samen met Nienke Eek (ook 28:50)
Deze eerste Pinksterdag begon zonnig maar tegen de tijd dat de 5km start regent het. Later werd het weer droog en kregen de 10km lopers daardoor een pittige loop. Voor Roos is het de eerste wedstrijd in haar hardloopcarrière. Zij liep deze 5 km in een prima loopstijl naar een mooie tijd van 28:50min. Gefeliciteerd! Carla liep met het startnummer van Lianne en ging van start als pacer voor Larissa. Larissa hield het na 5km voor gezien, de hitte werd haar (wellicht) te veel. Volgende keer beter!
Ontbreekt je naam? Mail even!

 5.0 km  netto
 Roos Velting eerste wedstrijd 28:50 PR! 
10.0 km
Carla Frankruijter 52:17
Daniëlle Kors 59:39


Link naar de website

 
Triathlon Feanster 40, Surhuisterveen, 7 juni 2014
Triathlon debuut Harmen!

Feanster40
Foto: facebook Harmen

Harmen had vorige week al een keer gefietst en hardgelopen op één dag. Nu deed hij het voor het eerst aansluitend en ging hij ook nog de 'plomp' in. De omstandigheden waren prima en Harmen genoot er zichtbaar van. Klasse!

Triathlon
zwemmen: 1km, fietsen: 30km, hardlopen: 9km
netto
Harmen Stam
zwemmen: 23:09, fietsen: 55:51, rennen: 50:20
2:15:18


Link naar de website

 
Omloop Grolloo, 10 km, 7 juni 2014
Slechts één LBer verschenen aan de start op het prachtige parcours in Grolloo in zomerse omstandigheden.
10 km netto
Henk van Til 55:07


Link naar de website

 
Hardloop4daagse, Apeldoorn, 60/100 km, 6-9 juni 2014

Edward en Vanessa opnieuw in Hardloop4daagse
Edward finisht als 5e bij de M40 (7e overall)

Hardloop4faagse 7juni
Foto (2e etappe) : Harry Stens met dank, meer foto's
Edward en Vanessa maken er opnieuw een echt hardloop-Pinksterweekend van!
Zij doen mee aan de Hardloop4daagse te Apeldoorn. Dat betekent voor beiden : 100 km in 4 dagen als dat lukt..
Lees o.a. bij de chat berichtjes van Edward over deze happening.
Succes!! Het is wel erg warm....

Edward Pechler netto (in 2013, 2012)
vrijdag: 17.1 km, etappe 1 1:08:03 (1:05:42,1:12:03)
zaterdag: 20.5 km, etappe 2 1.25.17 (1:22:10, 1:28:46)
zaterdag: 14.56 km, etappe 3 1:05:27 (57:09, 1:04:54)
zondag: 8.4 km, etappe 4  33:08 (31:42, 35:03)
zondag: 19.12 km, etappe 5  1:25:39 (1:17:44, 1:26:35)
maandag: 20.32 km, etappe 6  1:30:34 (1:23:03, 1:32:46)
Totaal 5e M40, 7e overall  7:07:23 (6:37:37, 7:20:04)
Vanessa Wuijster
(2013) 
vrijdag: 17.1 km, etappe 1 1:40:03 (1:32:36)
zaterdag: 20.5 km, etappe 2 13,5 km gedaan


Link naar de website


KLIK voor vergroting.

Ik maak me geen illusies en weet dat ik op deze korte afstanden niet meer de snelheid heb die ik vorig jaar had.
Het is mijn laatste trainingsimpuls voor de bergen...........

Lees verslagje van Edward>>>
De hardloop4daagse. Een uniek evenement in Nederland. Puike organisatie en mooie etappes door de Veluwe. Dat is even wat anders dan het lege vlakke Groningse landschap. Voor de derde keer sta ik aan de start van de honderd kilometer. Zes etappes in vier dagen met een unieke tijdrit op zondagochtend. Het weer is zoals het eerste jaar dat ik mee deed. F*ck*ng warm. Vorig jaar was het rond de twaalf graden en hadden we het 's nachts koud in ons tentje. Nu is het meer richting de dertig graden en hebben we ons tentje ingeruild voor een camper. De camping waar veel van de lopers verblijven is geen officiële camping maar een voetbalveld van de plaatselijke voetbalvereniging. Dat betekent dat er behalve de kleedkamers met douches van de voetbalvereniging geen speciale campingvoorzieningen zijn. Wel zijn er drie extra toiletten op het veld geplaatst. Wat ik een voordeel vind is dat er geen openbare lijkverbranding is toegestaan. Veel bekende gezichten op de camping. Concurrenten van mij die wel in vorm zijn zoals de plaatselijke favoriet Dick Elzinga, die ik vorig jaar nog ver achter me liet, vertelt me dat hij in bloedvorm is. Filip, die ik vorig jaar niet kon bijhouden is er ook weer. Ik maak me geen illusies en weet dat ik op deze korte afstanden niet meer de snelheid heb die ik vorig jaar had. Het is mijn laatste trainingsimpuls voor de bergen.

Vanessa maakt zich zorgen over haar vorige week opgelopen blaren. Ik stel haar gerust en zeg dat ze het altijd proberen kan. Beetje sporttape en blarenpleisters en gaan.
4daagse 2 klein

De eerste etappe is op vrijdagavond om half acht  en vertrekt van de camping en finisht op de camping. Ik ben benieuwd wat ik kan op 17,5 km. Ik merk al snel dat de jongens waar ik vorig jaar met gemak meeliep nu al snel uit het zicht verdwenen zijn. De hardloop4daagse is juist zo leuk omdat er een klassement wordt bijgehouden waardoor je geprikkeld wordt om je plaats te verdedigen of te verbeteren. Na vanavond weet ik wie ik in de gaten moet houden. Het lopen gaat moeizaam omdat ik toch sneller wil dan ik op dit moment kan. Deze korte afstanden beheers ik niet meer.  Het is erg warm en door het heuvelachtige gebied begin ik na tien kilometer aardig weg te zakken. Met veel moeite weet ik er nog een beetje snelheid in te houden en finish ik een kleine drie minuten langzamer dan vorig jaar.
Vanessa komt niet al te blij de finish over en heeft last van haar voeten en de warmte en wil niet meer. Ze heeft met een collega gelopen die een losse etappe meeloopt. Ik probeer haar over te halen om, na wat extra blaren behandelingen, toch morgen te starten.
Zaterdagochtend elf uur is de tweede etappe.  Vanessa besluit op het laatste moment het toch te gaan proberen. We gaan op de mountainbike . Na  zeven kilometer fietsen zijn we bij de start. Deze etappe gaat hoofdzakelijk door het bos, verhard en onverhard. Erik uit Rotterdam is gisteren vlak achter mij gefinisht en is in mijn categorie een concurrent. We lopen het eerste stuk dan ook samen. De temperatuur kruipt weer richting dertig graden. Ik los hem pas in de laatste kilometer en pak weer een paar seconden op hem. Als ik sta na te praten hoor ik de organisatie druk praten over een deelneemster die niet verder kan maar ergens staat waar geen auto kan komen. Ik denk meteen aan Vanessa en bij navraag blijkt het inderdaad om haar te gaan. Samen met iemand van de organisatie fiets ik naar haar toe. Valt niet mee mountainbiken door de bossen na twintig kilometer gerend te hebben. We rijden het parkoers in tegengestelde richting en bij 13,5 km zien we haar zitten. Ze heeft geen puf meer om verder te lopen. De vrijwilliger geeft haar zijn mountainbike en rent zelf met ons mee naar de dichtstbijzijnde plek waar ze met de auto opgehaald kan worden.
Ik kan haar niet overhalen om die avond de derde etappe te gaan rennen en ze blijft lekker op de camping. Ik lift met Filip mee naar de start voor een etappe van ruim 15 kilometer. Hier ging ik vorig jaar heel erg kapot doordat ik mij te sterk voelde en de eerste tien kilometer met Filip, die een maatje te groot was, meeging. Nu voel ik me zwak. Superzwak. Ik wil slapen. Als het startschot valt zie ik mijn concurrent Erik er vandoor gaan. Ik heb geen kracht om ook maar in de buurt te blijven. Het is ongelooflijk warm. Ik kom nauwelijks vooruit. Het liefst sluit ik mijn ogen om te gaan slapen onderweg. Na een kilometer of zeven word ik door Ilonka, de eerste vrouw, ingehaald. Ik kan niet aanhaken en word constant ingehaald. Ook Lydia Doornbos komt me voorbij. Ondertussen loop ik met Arnold, die mijn directe concurrent was toen ik voor de eerste keer meedeed. Arnold die al 5 keer Winschoten heeft gelopen en ook dit jaar van de partij is probeert mij te motiveren. "Denk dat dit de laatste tien kilometer van Winschoten zijn. Dan heb je nog genoeg snelheid om makkelijk onder de negen uur te finishen". Het lukt om Lydia weer in te halen en ik laat me op sleeptouw nemen door Arnold. We pikken nog de eerste dame  van de 60 kilometer op, maar ik moet in de laatste kilometer toch echt lossen. Ik ben kapot. Dik acht minuten langzamer dan vorig jaar en toen was het mijn slechtste etappe. Mijn concurrent Erik loopt meteen 5 minuten op mij uit.
Ik probeer om vroeg te gaan slapen maar echt vroeg lukt niet. Zondagmorgen moet ik om 10:27:30 starten voor mijn tijdloop. Erik 30 seconden later. De etappe is geheel onverhard met een paar heftige klimmetjes. Maar 8,5 km moet te doen zijn. Het miezert een beetje en dat is wel ff lekker. Als we op de mountainbike halverwege de start zijn realiseer ik me dat ik andere schoenen heb aangedaan voor de korte etappe maar vergeten ben om de championchip ook te wisselen. Snel weer terug racen naar de camping. Met nog tien minuten te gaan komen we aan bij de start. Voor ik het weet sta ik in de paardentrailer en mag ik op jacht naar Jasper, een senior die ik gisteren ondanks mijn slechte dag in de laatste kilometers heb ingehaald. Hij had het nog zwaarder dan ik want hij moest zelfs wandelen. Ik voel me wel weer fris en ontdek dat ik met deze lichte schoenen beter op techniek kan lopen. Als ik dertig seconden na Jasper mag starten zie ik hem nog lopen. Die moet ik inhalen. Na 3 kilometer kom Zac Freudenburg me als een raket voorbij. Wat mooi om te zien hoe het echt hoort. Hij gaat zonder twijfel het record breken. In Groningen is er een cross naar hem vernoemd. Hij is lid van het Amerikaanse mountainrunning team en wint eigenlijk elke trail met overmacht. Ik kom zelf telkens dichter bij Jasper en haal hem zelfs in. In de laatste kilometers hoor ik Dick en Filip achter mij. Ik geef nog wat gas. Voor mij zie ik Lydia. Zou ik die nog kunnen inhalen voor de finish? Dat lukt net niet maar Dick en Filip hebben me niet meer ingehaald. En ik heb zelfs een minuut teruggepakt op Erik.
Zondagmiddag vijf uur is het alweer tijd voor de vijfde etappe. De start is in een dorp met drie inwoners en honderden schapen. De schapen zijn speciaal voor ons eerder van de heide gehaald. Het is weer erg warm. Het eerste stuk gaat naar beneden maar daarna is het klimmen geblazen in de volle zon over de zandpaden van de heide. Ik blijf bij Erik lopen en hoop hem ergens te kunnen lossen om die paar minuten nog goed te maken. Maar zodra we in het zand komen gaat juist Erik ervandoor. Ik leg me erbij neer en ga genieten van de omgeving. Die 4e plek ben ik kwijt. Ik heb geen kracht om verder te strijden. Het lopen gaat best lekker alleen niet meer zo snel. Maar doordat ik nu wat behoudender loop is het zoveel aangenamer en kan ik de laatste kilometer nog lekker tempo maken. Nog eentje te gaan.
Maandagochtend. Met de bus worden we naar Vaasen gebracht. Vandaar uit lopen we een parkoers van ruim twintig kilometer terug naar de camping. Dat is een mooie afsluiting. Wederom is het erg warm. Ik begin behouden en loop met Jasper en Bob mee. Zijn staan 11 minuten achter me dus als ik die niet teveel laat uitlopen behoud ik mijn 7e plek in het algemeen klassement. Erik staat teveel minuten voor me. Dat ga ik nooit meer goed maken. Bij deze etappe is het na een kleine afdaling vooral klimmen. Na 8 kilometer is er zelfs een 3 kilometer lang, met steentjes bezaaid bospad, dat alleen maar omhoog gaat. Ik loop rustig met Bob en nog wat lopers omhoog. Zodra we na 11 kilometer linksaf slaan gaat het naar beneden. Nu is het nog maar 9 kilometer voornamelijk omlaag. Het loopt heerlijk en ik geniet van de onverharde bospaden. Ik versnel wat en loop de laatste 9 km helemaal alleen. Het finishen op de camping is altijd een feest. Een vrijwilliger van de organisatie geeft me een high five. Gisteravond stond hij ook op het parkoers en moedigde mij aan maar zijn uitgestoken hand voor een high five interpreteerde ik verkeerd. Ik dacht dat ik de bocht om moest. Dit keer begreep ik het wel. In totaal was ik 31 minuten langzamer dan vorig jaar. Maar dit is niet het jaar van de snelheid maar van de lange adem. De hardloop4daagse, een uniek evenement. En een ervaring die ik elke hardloper kan aanraden.

Groet,
Edward

 

 

 
Self Transcendence, Amsterdam, 100 en 50 km, 31 mei 2014
Vanessa voltooit 50 km in Amsterdam met 3e plaats VSen
Amsterdam50km 2014 klein
Foto: Edward - Leonie v.d. Haak en Vanessa
Edward en Vanessa reisden (opnieuw) af naar Amsterdam om deel te nemen aan de Self Transcendence (= "zelf-overstijging") 50/100km.
Dat is 22 of 44 ronden door het Amsterdamse Bos. Edward startte als eerste. Helaas voor hem kreeg hij niet 'de flow' te pakken die hoort bij een 100 km wedstrijd. Hij besloot 't na 38,5 km voor gezien te houden en zich daarna op het verzorgen en aanmoedigen van Vanessa te storten. En met succes!
Vanessa slaagde er in de 50 km te voltooien (haar 3e ultraloop) en werd daarmee 3e bij de VSen. Gefeliciteerd!
Tergelijk werd er door Leonie v.d. Haak een nieuw Nederlands record gelopen op de 100km afstand: 8:28:05.
Zowel Edward als Vanessa maakten diverse foto's
Deze zijn HIER te vinden.
HIER staan nog meer foto's
50 km netto
Vanessa Wuijster, 3e plaats VSen 5:59:08


Link naar de website

Ik denk teveel en vraag me af of het wel verstandig is om deze tocht op deze manier af te maken.

Ik moet toch echt ’s gaan trainen op de lange afstand.......
Lees verslagje van Edward>>>

Een jaar geleden stond ik hier, een week na een redelijk succesvolle hardloop4daagse, zonder enige verwachting aan de start van mijn eerste 100 km. Pas enkele dagen voor de start had ik me laten overhalen om de 100 km te doen ipv de 50. Als voorbereiding op Zwitserland leek het me een goeie training en ik kon stoppen wanneer ik wilde. Het zijn immers rondjes van ruim twee kilometer. Nu doe ik het ter voorbereiding op de Lavaredo Ultratrail, maar heb ook de kwalificatie voor de 120 van Texel 2015 in mijn achterhoofd. Binnen de 9 uur 30 moet ik dan finishen. Tempo 5:42. Dat moet toch een makkie zijn.
Vanessa, die mij vorige keer zo goed verzorgde, gaat nu zelf ook rennen. Zij gaat voor de 50 kilometer die om 12:00 uur van start gaat. Ik mag drie uur eerder starten en hoop dat ik om 12:00 al een kilometer of 32 heb gerend. We hebben overnacht in de camper op een paar meter van de start. Gratis parkeren in Amsterdam kan nog steeds. Helaas is er housemuziek in het bos. De herrie dreunt door tot in de camper. Gelukkig stoppen ze om elf uur.
Zoals gewoonlijk sta ik te laat op en moet ik me toch weer haasten. Gelukkig heeft Vanessa nog wat meer tijd om ons tafeltje klaar te maken. Ons tafeltje steekt wel een beetje af bij de rest. Veel te veel eten hebben we. Twee grote watermeloenen hebben we voorgesneden. Voor de rest zal ik het met bananen, appels, blauwe besjes, aardbeien, dadels en tomaten moeten doen. Er is trouwens ook een goed gevulde verzorgingspost met o.a. vijgen.
Het rondje is bekend. Bijna tien uur lang heb ik vorig jaar dit rondje gerend. Echt fanatiek getraind heb ik niet maar ik heb genoeg lange afstanden gelopen om weer aan een honderd te beginnen.
Het begin gaat natuurlijk lekker. In het aanlooprondje vraag ik Leonie of ze wat van plan is omdat ze de snelheid er goed in heeft zitten. Ze heeft er zoals altijd zin in. Al snel loop ik op kop en hoor Leonie en Tabe enkele meters achter me kletsen. Rustig aan, denk ik nog, maar de kilometers gaan sneller dan mijn beoogde tempo. Misschien toch wat opgejaagd door Leonie. Na enkele rondjes begint het. Ik moet piesen. Het eerste uur moet ik maar liefst vier keer. Plas ziet er normaal uit en ik maak me verder geen zorgen.
Beter weer kan je je niet wensen. Zonnetje, soms wat wolkjes en nauwelijks wind. Het is gezellig druk in het Amsterdamse bos. Na mijn plaspauzes loop ik op de derde plek. Leonie en Tabe lopen een dikke minuut voor me. Geen probleem, die ga ik nog wel inhalen. Ik vermaak me met het observeren van de verschillende groepjes die hun ochtendtrainingen in het Amsterdamse bos doen. Van jonge bootcampmeiden tot oude hardloopmannen.
Na 8 rondjes ben ik de tel al kwijt. Ik vertrouw erop dat de enthousiaste tellers hun werk doen. Na het nieuws van de Midwinter Marathon, waar de organisatie gezwicht is voor meer deelnemers, of moet ik zeggen meer inkomsten, is een loop als dit een verademing en kan ik het iedereen aanraden die een keer een ultra wil lopen.
Maar na een kilometer of dertig hapert het. Ik loop niet lekker. Wat ik ook probeer ik kom niet in mijn ritme. Zijn het de deadlifts die ik deze week voor het eerst gedaan heb? Ik ren door en probeer er niet meer aan te denken. De flow zoals in Gieten lukt niet. Ik denk teveel en vraag me af of het wel verstandig is om deze tocht op deze manier af te maken. Ik wil fris en sterk zijn in Italië. Hoeveel herstel zal ik nodig hebben als ik doorzet? Al deze  gedachten leiden af van het lopen en ik wil stoppen. Na 34,5 km is het 12:00 uur en starten de 50 km lopers, waaronder Vanessa. Nu wordt het wat drukker op het parkoers. Maar de rondes komen niet vanzelf meer. Mijn rechterbeen werkt niet meer mee en ik kan niet lekker meer rennen. Mentaal kan ik het niet opbrengen om nog 65 km te rennen. Ik stop halverwege de ronde en kijk of Vanessa er toevallig aankomt. Maar een groepje 50 km lopers onder aanvoering van Mo, die ik regelmatig bij ultralopen tegenkom, komt eraan. Mo zegt dat ik het gewoon moet proberen en ik ga met hem mee. Het tempo is sneller dan ik tot nu toe gelopen heb en dat voelt best lekker, maar al snel is het voorbij. Ik blijf me zorgen maken over of ik mezelf niet de vernieling in help door dit af te maken en ik kap ermee. Een honderd kilometer komt niet vanzelf. Vandaag heb ik het niet. Ik ga Vanessa helpen om de 50 af te maken.
Vanessa heeft eigenlijk helemaal niet getraind voor lange afstanden. Twintig kilometer is al heel wat. Als ze op de helft is en ik een rondje mee ren, heeft ze het gehad. Ze wil stoppen. Ik probeer haar te motiveren, ze is immers al over de helft. Echt leuk vindt ze het niet maar ze rent door. Ik ren nog 4 keer een rondje mee en ondertussen voer ik haar elke ronde. Maar veel eet ze niet. Cola blijkt haar favoriete sportdrank. Ze heeft last van blaren. Veel blaren. Haar voeten doen pijn maar de rest werkt nog. Ook haar loopneus is weer van de partij, maar daar heeft ze een trucje voor gevonden:
Met het hoofd scheef omhoog, loopt het ipv uit de neus rechtstreeks de keel in.
Ondertussen dringt het door dat Leonie het Nederlandse record op de 100 km kan gaan verbeteren. Mildred Haans had dat afgelopen maand nog aangescherpt tot 8:30:38. Met nog drie kwartier voor minder dan 9 kilometer gaat ze ervoor. Aan haar snelheid te zien gaat ze het halen.
Vanessa gaat iets minder snel maar is nu wel vastbesloten om de 50 km uit te lopen. En dan toch wel onder de zes uur. Ondanks een poeppauze lukt het haar om nog net onder de zes uur te finishen. „Ik moet toch echt ’s gaan trainen op de lange afstand” zegt ze na afloop. „Dan kan ik een 50 km tenminste een keer lekker lopen en wat sneller”.
Lijkt me een strak plan.
Bij deze ultraloop staan er onderweg borden met teksten van Sri Chinmoy. „Volmaakt geluk is enthousiasme minus verwachting”. Het enthousiasme had ik dit keer niet. Misschien wel een verwachting. In Winschoten nieuwe kansen en ga ik enthousiast van start zonder verwachtingen.
Vooruit, eentje dan: sneller zijn dan de snelste Nederlandse vrouw. Dit lijkt me een goed streven om boven mezelf uit te stijgen.

Groet,
Edward

 
13e Nacht van Groningen, 21.1, 15, 10 en 5 km, 29 mei 2014
9 LBers in actie op 4 afstandenen 2x eerste plaats!

NvG2014
Foto: Danielle (Facebook)
De Nacht van Groningen trekt elk jaar diverse LBers. Vorig jaar 17, nu 9!
De langste afstand is al jaren de halve marathon, maar de kortere afstanden wisselen regelmatig. Vorig jaar 14 en 7 km, nu 15, 10 en 5 km.
Er werd prima gepresteerd! Een tweetal debuteerde op de 15 km en Daniëlle liep een geweldige PR (-202 sec!).
Tevens eerste plaats (met etensbon) voor PeterP in de estafetteloop over 15 km en een eerste plaats bij de bedrijvenloop voor een team van Wierden en Borgen met Rinze en Roelof.
Alle uitslagen behalve de 5km tellen mee voor het LB-clubklassement.
21.1 km netto
Nico Vierkant 1:50:48
15 km  
David Samson, debuut 1:07:47 PR!
Harmen Stam, debuut 1:16:29 PR!
10 km  
Daniëlle Kors - 202 sec 52:56 PR!
Henk van Til 55:25
5 km  
Peter Pettinga, 1e plaats estafetteloop 18:10
Rinze Kramer, 1e plaats bedrijvenloop 20:52
Roelof Roffel, 1e plaats bedrijvenloop 21:35
Henk Prins 26:29Ontbreekt je naam dan even mailen

Link naar de website
 
29e Westland Marathon, 25 mei 2014
Warme historische Westland Marathon!

Westland 1 klein
Foto: Michel en zijn zus, gemaakt door Kirsten de Vries. HIER staan meer foto's
Al een jaar lang staat 25 mei omcirkeld in de agenda van Michel. Ter ere van het 400 jarig bestaan van Maassluis wordt de Westland Marathon opnieuw als eenmalige editie georganiseerd. De laatste editie was op 12 april 1997. Het is/was een na de oudste marathon van Nederland (na Enschede) gestart in 1969. Door concurrentie van de grote steden is was het onmogelijk deze marathon in stand te houden.
Drie van 'onze' marathonmannen reisden op zaterdag af naar het westen. Het zag er naar uit dat dit een warme editie zou kunnen worden. En dat werd het ook. Op zo'n moment telt alleen de roem van het uitlopen. Bart (zijn 7e marathon) zou samen met Thom (zijn 3e) deze marathon gaan lopen, en Michel (zijn 6e) koos zijn eigen strategie na zijn blessure enkele weken terug. Daarbij werd hij begeleid door zijn zus Angèle op de fiets. Hij had trouwens nog veel meer supporters staan onderweg, maar daarover gaat hij zelf nog veel meer vertellen......
Krantenartikel Noorderkrant
Westland Bart Thom klein

Klasse gedaan mannen!
De Garmin route van Miche staat HIER
HIER staan de eerste foto's
42.2 km netto
Michel Mooiman 4:10:52
Thom Snijder 4:37:34
Bart de Vries 4:37:38


Link naar de website

.... Ik ben zelf zeer onrustig ik wil het einddoel zo graag halen....
....dat is de eerste keer dat je me niet tegen spreekt....
... er zijn er al een hoop aan het wandelen ... de warmte eist zijn tol!\

Wij moeten ons echter maar op één ding focussen, en dat is het uitlopen van de marathon.

....Iemand die zo diep kan gaan en pijn kan verdragen verdient het om alleen en als gladiator en overwinnaar over de finish te gaan.....
Lees verslagje van Michel>>>

Verslagjes van Michel en Bart

Michel:

Het is eindelijk zover: de Westland Marathon. Op zaterdag vertrokken naar Maassluis.
Om bij een kennis van Bart een heerlijk bordje spaghetti te eten. Slapen in een lekker rustig hotel om 's ochtends nog een heerlijk ontbijt te nuttigen. Om 11.30 is de start. Toch de afgelopen weken geplaagd door een blessure. Alles goed ingetapet om de reis van 42 km te maken.
Ik ben zelf zeer onrustig ik wil het einddoel zo graag halen en besluit om de 5 km even bij drankpost te gaan wandelen, zodat de blessure even rust krijgt. Bart en Thom kiezen hun eigen strijdplan. Thom wil graag zijn pr verbeteren. Al bij de start zie ik hun al niet meer. Ik probeer rustig te starten maar samen met de halve marathon valt dat niet mee. Ook is het warm bij de Westland Marathon maar dat hoort erbij als ik de berichten van vorige editie's lees.
We gaan eerst door het oude centrum van Maassluis, waar Bart zijn vrouw, dochter en hun kennis ons aanmoedigen. Zij zijn ook ons voorraadposten bij 22 km en 30 km. Super geregeld! Daarna naar Maasland toe. En ik loopt naar de volgende drinkpost toe. Ik voel nog geen pijn dat was wel eens anders bij de 10 km. Rustig even wandelen bij de drinkpost en weer op pakken. Bij km 8 komt ik in mijn ritme, wil graag rond de 6 min per km lopen. Via Maasland gaan we naar De Lier toe. Het is warm maar toch loop ik lekker. Ik kom ook in een groepje terecht dat rond de 6 min loopt dus dat is helemaal mooi. Bij de splitsing halve marathon en hele marathon, bij km 19 is dat, staat mijn zus Angèle. Ze is op de fiets en besluit om een stukje mee te fietsen. We praten wat en komen zo heel wat supporters tegen. Vol trots vertel mijn zus die bijna het hele Westland kent. Kijk hier loop mijn broer. Via de heenweg gaan we richting 's Gravesande. De tocht is mooi, maar tussen de kassen is het warm. Daar staat mijn vriend Dim - even een handje en gauw weer doorlopen. Bij km 30 zie ik Thom en Bart wandelen. Wat is er aan de hand?. Later bleek dat Thom veel last van zijn lies had. Ik loopt ze voorbij met mijn zus die nog steeds naast mijn fietst. Is nu mijn drank- en eetpost. Maar bij elke 5 km even wandelen en dat doet wonderen. Bij km 25 komen een vrouw tegen die flesjes cola uitdeelde. Ik neem er ook een mee en geef die aan mijn zus. Ze zegt: ik rij mee tot de finish. Via Naaldwijk en de Maasdijk richting de finish in Maassuis. Ik loopt nog steeds op 4u11. Mooi dat is het zo vol houdt. Mijn zus die praat tegen mij zegt in eens: dat is de eerste keer dat je me niet tegen spreekt. Bij km 40 neem ik nog rustig wat te drinken. Er zijn er al een hoop aan het wandelen: de warmte eist zijn tol. Er staat veel publiek onderweg, de laatste 2 km en dan ben ik er. In 4u10 kom ik binnen. Ik krijg een hand van de burgemeester, een mooie medaille en handdoek. De missie is volbracht! Dan is het wachten op Thom en Bart. Die komen in 4u37 binnen. Thom die veel last heeft van zijn lies gaat er even bij liggen. Daarna heeft die hem in laten tapen.
En zo konden we de terug weg naar Groningen in gang zetten. Onderweg nog wat gegeten. En rond 22.00 uur thuis.
Het was mijn mooiste marathon in de streek waar ik geboren ben. Met veel plezier en vreugde zal ik hier aan terugdenken, ook al was het warm.
Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. De organisatie was goed en ook iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt bedankt.

Michel


Bart

Daar was ie dan, de Westland Marathon. De op een na oudste marathon van Nederland. Langzaam uitgestorven door de concurrentie van de grote steden, die zagen dat een marathon organiseren een stad op de wereldkaart zou zetten. Met een snel parcours en een budget van heb ik jou daar.
Natuurlijk is een start en finish op de Coolsingel of het Olympisch Stadion van 020 een happening op zich, maar als ik terug kijk naar de route, het enthousiaste publiek in Maassluis, De Lier, Maasland, H. v. Holland, ‘ s Gravenzande en tussen de kassen, doet deze er niet voor onder. Een perfecte organisatie, top verzorgingsposten, muziek onderweg , alles aanwezig voor een mooie marathon.
Ook het weer zat mee. Of eigenlijk ook niet. Dat het warm zou worden dat wisten we, maar de beloofde bewolking voor de middag die de temperatuur wat kon drukken kwam niet.
Bij de start, door good old Cor Vriend vijfvoudig winnaar van de Westland, toch het voornemen om een p.r. voor Thom te lopen. Een tijd onder de 4.10 uur, daar gingen we voor. De eerste vijf km liepen we met de stroom mee. Daardoor gingen we iets te hard. Ook bij de 10 km lopen we nog onder schema.  We zaten op 4.08. Twee minuten onder streeftijd.
De kilometers  tikken gestaag onder ons door. We drinken goed en Thom eet ook vlot de meegenomen koek weg.
Wat ook gestaag gaat is de temperatuur. Het wordt warmer en warmer. Gelukkig heb ik wat extra drinkposten voor ons geregeld. Mijn vrienden staan samen met mijn vrouw en jongste dochter op strategische plekken met extra drinken. Ik heb nog steeds het volste vertrouwen in een goede afloop.
Maar dan, zomaar uit het niets, schiet het bij Thom in de lies. Alsof je geraakt wordt door een kogel. Elke stap doet pijn en is er een teveel. Ook het gelletje die Thom net had ingenomen valt volledig verkeerd. Inmiddels is Michel ons voorbij gelopen. Wij moeten ons echter maar op één ding focussen, en dat is het uitlopen van de marathon. Het wordt een kleine hel. Dat we op 30 km nog steeds perfect op schema lopen, 2.58 uur, is niet meer interessant.
We gaan afzien, maar dan ook echt afzien.
Bij de 35 km verzorgingspost moet Thom voor het eerst even zitten. Ik vraag even de aandacht van de ehbo voor Thom. Terwijl zij zich inzetten voor deze topper, vermaak ik mij met het publiek. Probeer ze zodanig op te jutten dat dit overslaat op Thom. Ik vraag de sponzen-dame of ze al een kus heeft gehad vandaag. Ze zegt; nee, nog niet. Ik geef haar een dikke smok op de wang en bedank haar voor haar bijdrage aan de marathon. Het publiek vind het super.
Inmiddels is Thom weer wat bij getrokken en gaan we vol goede moed op pad voor de laatste zeven kilometertjes. Het publiek roept  ‘veel succes’ en daar gaan we weer. Ja, nog zeven kilometertjes. Het leken er wel het dubbele.
Elke stap die Thom zet zie ik de pijn in het gezicht. Ook de maag is nog behoorlijk van streek.
Maar ik hoor geen enkele kreet of klacht. We draven stug door. Gezamenlijk en met diepe bewondering van mij voor Thom komt de finish in zicht. Met nog twee honderd meter te gaan pakt hij mijn hand om samen over de finish te lopen. Ik laat echter honderd meter voor het einde zijn hand los. Iemand die zo diep kan gaan en pijn kan verdragen verdient het om alleen en als gladiator en overwinnaar over de finish te gaan. Met gerespecteerde afstand eindig in achter Thom.
De felicitaties van de burgemeester is fijn. Hij blijft staan tot de laatste loper binnen is.
Thom is even gaan liggen in het gras en komt nu tot rust. We worden nog gefeliciteerd door mijn vrouw, dochter en vrienden voor behaalde prestatie.
We lopen naar de sporthal voor een welverdiende douche. Thom laat zich nog even masseren. Één been wordt niet gemasseerd. Daar ligt vlak bij de lies een bobbel ter grote van een ganzenei. Intapen en verder niks. Rust is het advies. Nog wat gedronken bij onze vrienden en dan op weg naar huis. Halverwege nog even de KFC, ons eerste vaste eten. Moe maar voldaan weer terug naar Grunn.
Het is mooi geweest. 
Op naar de volgende marathon.   

Groet Bart 
7e Ten Poster Meul'n Loop, 10 en 5 km, 22 mei 2014
Warme Meul'n loop!

TenPost groepsfoto2014
Foto: Lianne
Na een afwezigheid van 3 jaar werd voor de 7e keer de Ten Poster Meul'n Loop georganiseerd. het was een warme avond. Volgens Nico: 'temperatuur en vochtigheidsgraad waren hoog'.
Doordat de training speciaal voor deze gelegenheid was opgeschort stonden er veel LBers aan de start. Ook enkele nieuwe leden zijn gesignaleerd (zoals Marloes Bosma, Elly de Lange, Elmer Bos). Er zijn dus ook weer flink wat punten gescoord voor het clubklassment!
Je kunt helpen door je NETTO tijd te mailen aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Bart en Lianne maakten enkele foto's. Bedankt!. Ze staan HIER en HIER als slideshow
Foto's "geleend" van Dorpsbelangen Ten Post (Bert Merema). Het album staat HIER
Nog meer foto's: Hardlopen met Toli
10 km netto
(*=bruto)
Jan Schipper 42:15
Ger Coster 45:21
Roelof Roffel 46:26
Petra Bus 47:36
Jogchum Oosterhof 47:54*
Jan la Crois 48:56
Elmer Bos debuut 49:57* PR!
Nico Vierkant 50:37
Evelyn Schipper 50:58
Henk Schuitema 51:57
Carla Frankruijter 51:57
Jürgen de Vries 53:47
Henk van Til 54:22*
Marloes Bosma debuut 55:56 PR!
Sander de Vries (slechts 6 sec boven zijn pr) 57:28
Jeannette van Voorn en Marianne v.d. Ploeg 1:12:42
5 km
Anton Zijlstra 26:17*
Joop Werkman 29:06
Rieta van Heuveln 29:50*
Elly de Lange 32:32*Link naar de website
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 3

Volg Loopgroep Bedum op Facebook      Volg Loopgroep Bedum op Twitter

LB-(verjaars)kalender

Augustus 2014
z m d w d v z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Zoeken (vanaf 2008)

Free counter and web stats © 2000-2014 Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst