april-mei 2014

LB-chat

Laatste bericht: 9 uur, 37 min geleden
 • webmaster: TIP: donderdag 24 juli: hardloop kleding in aanbieding bij Lidl!
 • webmaster: Gelezen: de armzwaai «link»
 • webmaster: Garmin trainingen juli staan er op Gr 1 en 2
 • Ger: Voorinschrijving Teutolauf tm 31 juli tegen laag tarief. 600 hoogtemeters, voor elk lid te doen. (Heuveltraining wordt vast weer georganiseerd!) 29, 12 of 6 km. Hardlopen. Of 12,5 km walking.
 • peter: Knap gedaan ed! Niet gedacht dat jij onder deze omstandigheden de hele zou voltooien.
 • Henk.s: Edward gefeliciteerd met je 2 plaats.
 • Edward: Met 3:12 een 2e plek in een tropische marathon.
 • Erik: Edward succes met deze temperatuur een Marathon!!lopenSMILEYS_EMBARRASSEDpetje op
 • webmaster: Op Facebook vd loopgroep foto's van Bert in Nijmegen. Zie link rechtsboven. Succes met dag 4!
 • webmaster: 6 verrassende voordelen van hardlopen «link»
 • Michel: Vanaf 21juli mag ik weer lopen .eerst een half uurtje .mag het niet goed gaan moet ik wat meer aan krachtsport doen voor mijn knie. Het begin is er .dus hoopt ik dat het goed gaat .
 • Ger: Pracht video van de Ultra Trail van Edward.
 • Roos Velting: Mijn moeder bekeek vandaag de Ommelander, en het blijkt dat ik daar dus in sta met mijn tijd en al!
 • Edward Pechler: 10 dagen geleden alweer: «link»
 • webmaster: 7 tips voor veilig hardlopen op de weg: «link»
 • Henk.s: Roos gefeliciteerd met pr.
 • webmaster: PR voor Roos in haar thuiswedstrijd. 26:55. Gefeliciteerd!
 • webmaster: Succes in Uithuizen!
 • Peter: Foto's: NW en hardlopers samen op e training (3 juli): «link»
 • webmaster: Gerepareerd: de website is (weer) razendsnel!
 • webmaster: 't verslag van Edward is er! Ga er even voor zitten... spannend!
 • webmaster: Stadsloop op Noorderkrant.nl: «link»
 • webmaster: Lavaredo Ultra-trail op Noorderkrant.nl: «link»
 • Peter: De nieuwe stand LB-clubklassment is er!
 • Peter: Foto's Reitdieprun: «link»
Bekijk archief

BoldItalicUnderlineStrikethroughSubscriptSuperscriptEmailImageHyperlinkOrdered listUnordered listQuoteCodeHyperlink to the Article by its id

Klik voor Smileys
SMILEYS_VERY_HAPPYSMILEYS_SMILESMILEYS_WINKSMILEYS_SADSMILEYS_SURPRISEDSMILEYS_SHOCKEDSMILEYS_CONFUSEDSMILEYS_COOLSMILEYS_LAUGHINGSMILEYS_MADSMILEYS_RAZZSMILEYS_EMBARRASSEDSMILEYS_CRYINGSMILEYS_EVILSMILEYS_TWISTED_EVILSMILEYS_ROLLING_EYESSMILEYS_EXCLAMATIONSMILEYS_QUESTIONSMILEYS_IDEASMILEYS_ARROWSMILEYS_NEUTRALSMILEYS_MR_GREENSMILEYS_GEEKSMILEYS_UBER_GEEK

Clubklassement

26 juli: Lauwersoog - Ulrum 15e wedstrijd LB-clubklassement! nog:
3 dagen

In- en uitloggen

Klik voor in- en uitloggen

LB-twitter


 

Wie is online?

Nu online:
 • 2 gasten
Aantal LBers met account: 69
Het Weer

Foto's 2014

Foto's Nordic Walking

Welkom op de website van Loopgroep Bedum opgericht in 1984 en aangesloten bij de KNAU.
Leden jan '14: 114; (M:66, V:48, hardlopen:92, NW: 22)
klik om naar de sponsor te gaan
Marathon rond Sneek en meer, 21 juni 2014
Eerste editie Marathon Sneek


Foto: Jan's toestel. KLIK!

Dit is de eerste editie van een echte midzomernachtmarathon. Hopelijk het begin van meer edities.
Uiteraard trok deze happening een aantal LBers. Er stonden er meer ingeschreven, maar die moesten om diverse redenen verstek laten gaan.
De twee finishers liepen prima tijden. Allebei niet ver van hun beste tijd. Jan in zijn 2e marathon dit jaar (8e totaal) +129 sec en Mente in zijn 10e marathon +45 sec. Klasse heren!
Evelyn is ook gestart in Sneek, maar helaas moest ze halverwege de handdoek in de ring gooien...
Lees de verslagje van Mente en Jan; Mente's Garmin route staat HIER en die van Jan HIER
42.2 km netto
Jan Schipper, zie onder 3:26:23
Mente Wiersema, zie onder 3:56:57


Link naar de website

Na 12 km kom je over een ponton heen, deze is vlak voordat we hier aankomen neergelegd en daarna weer gelijk afgebroken.....
Op de gekste plekken enthousiast publiek om je aan te moedigen........

Het ging bij mij steeds zwaarder en m'n hartslag liep steeds meer op, maar toch bleef ik inhalen. Dat voelde goed.

Lees verslagjes van Mente en Jan>>>
Verslagjes van Mente en Jan

Mente:
Enkele details:
Bij de start kwam de zon door, hierdoor was het eerste uur net iets te warm. Na 10 km loop je ongeveer anderhalf km. over een grasdijkje en door een weiland heen, het was net een stukje Slachtemarathon.
Na 12 km kom je over een ponton heen, deze is vlak voordat we hier aankomen neergelegd en daarna weer gelijk afgebroken. Na 18 km kom je langs het Sneekermeer te lopen, hier kregen we te maken met tegenwind wat in het begin eigenlijk best wel lekker is doordat het voor wat afkoeling zorgde. Na 23 km verlaat je het Sneekermeer en loop je het Friese landschap in, dit is ook het eind van de smalle paadjes.
In dit gedeelte kreeg ik last van mijn hamstrings, ik denk mede door de oneffen paadje welke we hiervoor hebben gehad. Bij km 34 kreeg ik weer last van mijn maagstreek, had in Leiden ook last van gehad, alleen nu kwam ik er wel grotendeels overheen. De laatste kilometers werden extra zwaar doordat je in het donker kwam te lopen met nog maar weinig lopers om je heen, gelukkig kon ik mijn tempo wel vasthouden, mede omdat ik wist dat ik vlak bij mijn pr uitkwam.
Helaas kon ik de laatste kilometers niet meer versnellen om nog een pr te lopen, liep echt op mijn max.
Na de finish zag Evelyn naast Jan staan, wist gelijk dat dit een slecht teken was, helaas voor haar moest ze halverwege uitstappen.
Wat me verder nog opviel:
Op de gekste plekken enthousiast publiek om je aan te moedigen, onder andere Jan Kooistra die ergens helemaal alleen stond om alle namen van de lopers op te noemen.
Lopers die je zag wandelen waren vaak in het bezit van een Camelbag, vraag me dus ook af of dit het lopen niet zwaarder maakt. Na afloop een heerlijke warme douche, maak je ook niet overal mee.

Garmin route: http://connect.garmin.com/activity/525600336

Groet,
Mente

Jan

Toen we gisteren in Ysbrechtum aan kwamen om de auto op de parkeerplaats te parkeren kwamen we in de file te staan. De wandelaars verlieten de P-plaats en de hardlopers wilden erop. En dat allemaal over 1 pad. Het was gewoon een groot weiland waar de koeien net waren verwijderd. Dan is € 5.- euro per auto een leuke bijverdienste. We zagen Mente z´n auto al staan, dus hij was er al.
Lopend naar de bus pendeldienst ongeveer 1 km. Tot onze verbazing stond de bus bij de parkeerplaats van de sporthal, waar we ook zijn opgestapt voor de Slachtemarathon.
Na een kort ritje kwamen we aan op zo´n 200 m van de start.

In het start-finishgebied stond Mente al. Vervolgens het petje met verlichting gehaald, die gedragen moest worden na 22.30 uur voor de veiligheid. Er stond nog een loper die zich afvroeg hoe hij zijn startnummer moest dragen zonder speltjes. Hij was ze vergeten. Gelukkig heb ik altijd een paar op reserve in de tas. Hij weer blij.

Toen het dilemma "wat doen we aan". Het was daar in de zon en uit de wind erg warm. Bij het sneekermeer is het vast frisser dus toch maar een t-shirt met korte mouw onder het LB-hempje. Heb n.l. geen t-shirt meer van de LB.
We hadden nog de opdracht een groepsfotootje te maken van ons drieën. Even een agent gevraagd die in de buurt stond. Mooie foto geworden.

Daarna maar rustig richting startvak. Dat was aan de andere kant van het water. Via een bruggetje het water over. Erg druk daar. Veel publiek stond voor het uitzicht op het hoge bruggetje.
Daar ben ik het eerste vak maar ingedoken na Evelyn een zoen te hebben gegeven en succes te wensen. Mente natuurlijk ook, op de zoen na.

Vlak voor de start gingen de slagbomen, van de brug vlak voor ons, open. Ik kon niet zien of er ook een boot aankwam of dat het een soort startschot zou zijn wanneer de bomen weer omlaag zouden gaan. Er waren meer die zo dachten, want toen de bomen naar beneden gingen begonnen de eersten al te rennen. De speaker had moeite ze tegen te houden. Maar kort daarna klonken meerdere luchthoorns (op gasbusje) om de daadwerkelijke starttijd aan te geven. Lopen maar.

Het eerste stuk was erg druk door de smalle klinkerstraatjes, maar na ruim een km had je meer ruimte. Via (fiets) paden door een park werd je na 3,5 km op de eerste beklimming, een viaduct op, getrakteerd.
Als je nog fit bent is dat nog niet zo erg. Op bijna 7 km nog een viaduct op. Overal veel publiek die je naam roept (op startnr.) en je vreselijk enthousiast aanspoort. Ik had het wel flink warm met de wind grotendeels in de rug.
Dan een wat minder stuk van 3 km langs de A7, maar daarna wordt de route pas echt mooi. Linksaf langs het Jentjesmeer (naar m'n moeder genoemd waarschijnlijk) naar Rufus aan het water. Daar zijn enkele pontons op het water geplaatst om de oversteek te maken. Heel bijzonder. We zitten inmiddels op 12 km.
Vervolgens lopen we door een klein natuurgebiedje genaamd de Zwettepoel.

Na km 17 zien we heel veel water. We lopen op schelpenpaadjes langs de rand van enkele poelen van het Sneekermeer tot we na 21 km ineens de Slachtedijk op lopen. Dan maar een stukje onverhard verder over het gras. Het duurt ongeveer 1 km en dan lopen we langs het kameleondorp Terherne en via fietspaden en schelpenpaadjes achter elkaar door de landerijen verder.
We maken een lus naar links en gaan langs het water, de Nieuwe Wetering, weer terug naar het Sneekermeer. Hier zitten we op 32 km. Hier kregen we de wind meer tegen en werd het ook wat frisser. Gelukkig had ik de nodige plaspauzes al in de eerste helft gehad en kon ik lekker doorlopen. Nou ja, lekker? Bij 28 km begon ik al te tellen, nog 14 km!
Hier stond Jan Kooistra trouwens iedereen enthousiast aan te moedigen. Gewoon maar doorgaan.

Bij elke verzorgings post even gewandeld om èn sportdrank te drinken, èn wat water om het weg te spoelen. De sportdrank vond ik niet zo lekker n.l.
Na 31 km begon ik mijn benen te voelen. Even een gelletje genomen en daarna ging het weer wat "lichter".
Liep Gerrie Visser voorbij die het moeilijk had volgens mij. Eigenlijk heb ik vanaf hier alleen nog maar ingehaald. Een loper op Vibram schoenen die de hele weg met veel praatjes een paar dames "haaste", werd steeds stiller en raakte steeds verder achter. De dames liepen gewoon door.
Het ging bij mij steeds zwaarder en m'n hartslag liep steeds meer op, maar toch bleef ik inhalen. Dat voelde goed. Bij ongeveer 35 km maar weer een gelletje. Zo kon ik het een beetje volhouden.

Bij 38 km nog een gelletje en daarna ging de route over fietspaden door een mooi landelijk, parkachtig gebied tot km 39. Daar kwamen we weer in Sneek.
De laatste lootjes of beter gezegd het laatste lood. Vlak na 40 km liep je onder een fietstunnel door. Naar beneden ging nog wel maar het ging ook weer omhoog. Dat was even wat minder.
Bij 41 km schuin de weg oversteken en daarna de klinkerstraatjes om het echt af te maken, letterlijk en figuurlijk.
Maar de speaker is al te horen en dan weet je, het einde is dichtbij. Na enkele scherpe bochten is de finish in zicht. Vlak voor de laatste bocht staat Evelyn die bij 21.1 km is uitgestapt.

Eindelijk de finish. Ik ben er. Ik kijk op m'n horloge. 03:26:25 over 42.6 km. Op de site van de marathon staat echter 3:26:38.(bruto?)
Ik ben aardig kapot en heb even tijd nodig om bij te komen. Geen P.R., maar dik tevreden.
Evelyn heeft een lekker pilsje voor me gehaald en daar geniet ik van terwijl we op Mente wachten. Het werd al wat donker dus was het moeilijk te zien wie er binnenkwamen.
En ja, daar is ie. Klasse. Jammer dat we niet alle drie hebben kunnen finishen.
Inmiddels was ik behoorlijk koud geworden. Geen gevoel meer in de vingers en zo. Dus zijn we maar naar huis gegaan terwijl Sieb van der Ploeg "Don't look back" zong.

Al met al geen makkelijke maar wel een hele mooie marathon. Ontzettend veel, maar ook erg enthousiast publiek.
Zeker een aanrader, als het tenminste weer wordt georganiseerd.

Garmin route: http://connect.garmin.com/activity/525836985

Groeten,
Jan


 
Foto's Winsum, 21 juni 2014
Lees meer...
 
17e Artemisrun, Winsum, 10 km, 21 juni 2014
Eerbetoon aan Peter Modderman

ArtemisRun2014

Foto: Roos Velting, meer foto's van Roos staan HIER op Picasa


Slechts drie LBers stonden aan de start in Winsum voor de 10km. Deze Artemisrun was georganiseerd als eerbetoon aan Peter Modderman.
De omstandigheden waren prima, daarom liepen deze LBers ook prima tijden! Klasse heren.
De foto's van Roos Velting staan HIER op Picasa en HIER als slideshow
Historie: Henk Prins in de editie van 1997
10 km netto
Henk Prins, 5e M60
45:31
Henk Schuitema, 7e M60
47:56
Henk van Til 51:55
Elly de Lange
1:04 PR?


Link naar de website 

 
TT-RUN, Assen, 13.6 en 9.1 km, 21 juni 2014
Harmen en Sander liepen op het snelste parcours van Noord-Nederland. Ze liepen 3 respectievelijk 2 laps.
Sander liep er vorig jaar ook en nu bijna 6 min sneller dan toen. Prima vooruitgang Sander!
Als je het omrekent liep Sander op de 10km: 59:09 en Harmen: 54:08.
13635m (3 laps)
netto
Harmen Stam
1:13:48
9090m (2 laps)
Sander de Vries 53:43 PR!


Link naar de website
 
Noorderkrant en Ommelander Courant, 18/19 juni 2014 PDF

Succesvolle week voor Loopgroep Bedum
Podiumplaatsen voor atleten Loopgroep Bedum

Lees de artikelen...>>>

 
Acht van Drachten, 8 km, 15 juni 2014
Ben wint in Drachten!

AchtvanDrachten2014
Foto: facebook Ben
Onder goede weerstomstandigheden liet Ben alle andere deelnemers de hakken zien.
Klasse Ben, je geeft 't goede voorbeeld!
8 km netto
Ben Stellingwerf, eerste plaats! 25:52


Link naar de webste
 
Zwolse Halve Marathon Festival, 21.1km, 14 juni 2014
PR voor Erik!

zwolle2013
Foto: (archief LB)
Opnieuw ging Erik naar het 'festival' in Zwolle. Vorig jaar pijlsnel, slechts 11 sec boven zijn PR (1:28:23). Zou hij opnieuw een poging doen?
Kijkend naar de uitslag liep Erik een puike wedstrijd. Hij liep met een tijd van 1:27:51 maar liefst 32 sec (dus bijna 2 sec per km) af van zijn PR. Klasse Erik. Goed voor de 6e plaats in de categorie M45.
21.1 km netto
Erik van Dijken, -32 sec 1:27:51 PR!
ook:
Jonathan Maiyo, winnaar 1:01:00
Olfert Molenhuis 1:05:46
Erben Wennemars 1:21:35


Link naar de website van Zwolle
 
Foto's Harkstede, 12 juni 2014
Lees meer...
 
5e Bekkema Run - Harkstede 21.1, 10 en 5 km,12 juni 2014

Tweede plaats voor Jan Schipper!
Tweede en derde plaats in loopploegenloop!

BekkemaRun2014
Foto: Michel, meer foto's staan HIER

De vijfde editie van de Bekkema Run was opnieuw heel zonnig en trok maar liefst 18 LBers.
Evelyn had de loopploegenloop weer verzorgd en er waren dit keer twee teams.
Erg goed om Wiebo weer in een wedstrijd te zienm zijn eerste sinds 20 okt 2012 (dus na 20 maanden!).
Op alle afstanden stonden er LBers aan de start. Bij de start was 't nog wel wat broeierig, maar even verder (bij de 21km) stond er wel een verkoelend briesje. Ondanks sommige rechte stukken is het halve marathonparcours echt prachtig om te lopen. Helaas kreeg Ger al in de eerste 3 km last van zijn kuit en moest terug wandelen. PeterH die dit keer zijn chip vergeten was bleef strak op het 1u45 schema lopen. Bart en Petra vergezelden hem, maar Bart had veel over en Petra had de dag er voor al heel wat gegeven in Middelstum.
En bijzonder goede resultaten. Jan Schipper werd tweede bij de mannen overall, bij de loopploegenloop werd de 2e en 3e plaats veroverd. Klasse!
Hieronder de trotse Sander en Nico. Een van de bekers staat inmiddels in Stedum bij Anton op de schouw.

BekkemaRun2014 bekers

Veel foto's zijn gemaakt door supporter Michel staan op Picasa: HIER en als slideshow HIER
(Michel bedankt, erg leuk dat je dat wilde doen!). Er staan ook foto's van Lianne en Heleen (collaga van PeterH).

De stand in het LB-clubklassement na Harkstede staat HIER.
De Garmin-route van Peter staat HIER (kun je gelijk zijn tijd checken!).
Meer foto's van de organisatie staan HIER; commerciële foto's staan HIER

21.1 km netto
Jan Schipper, 2e mannen overall 1:33:27
Bart de Vries 1:44:49
Peter v.d. Hulst (zonder chip) 1:45:36
Petra Bus, 4e plaats 1:47:02
Carla Frankruijter en Henk Schuitema 1:53:51
10km loopgroepenloop, link
team 1: 2:33:51, 2e plaats!
Eppe Wolfis 46:18
Nico Vierkant 52:05
Jürgen de Vries 55:28
Sander de Vries 59:36
team 2: 2:39:51, 3e plaats
Janny Klarus 52:12
Anton Zijlstra 55:40
Daniëlle Kors (of 56:16 zoals hier staat?) 1:00:33
Overige 10km
Hans van Santen 44:45
Wiebo Boer, terug na 20 maanden blessureleed 50:19
5 km
 Peter Pettinga, 3e plaats 17:56
Evelyn liep 15 km en helaas viel Ger met een blessure uit.
Sterkte Ger!


Link naar de website

 
Filmpje: Start Middelstum, 11 juni 2014
Bekijk 't filmpje
 
Foto's Middelstum, 11 juni 2014
Lees meer...
 
13e Hippolytusrun, Middelstum, 5 en 10 km, 11 juni 2014
Derde plaats V40 voor Petra!

Middelstum2014
Foto:  Peter
Er deden in Middelstum 215 atleten mee, waaronder 10 LBers.
Iets minder dan vorig jaar, maar dat komt ongetwijfeld doordat de dag er na de Bekkema Run georganiseerd wordt.
Bij de start was het 20 graden, een lekker briesje. En de sfeer is altijd prima op en rondom de ijsbaan.
De nieuwe stand in het LB-clubklassement komt zsm (als alle tijden er zijn)

De foto's van Peter staan als slideshow: HIER en op Picasa HIER.
Een startfilmpje staat HIER
De foto's van Wim Zijlema staan HIER en van Herman Rinket HIER
De stand in het LB-clubklassment na Middelstum staat HIER
10 km netto
Piet Kempenaar 42:52
Petra Bus, derde plaats V40 47:28
Nico Vierkant 54:01
Henk van Til 54:02
Johan Koster 54:19
Sabina Oudman 55:48
Henk Schuitema 55:50
Rinze Kramer komt
5 km
Jürgen de Vries (zelf geklokt) 25:37
Sander de Vries (zelf geklokt) 29:19


Link naar de website

 
Ladies Run, Groningen, 5 en 10 km, 8 juni 2014

Warme Ladies Run

Ladiesrun2014
Foto: facebook Roos Velting, samen met Nienke Eek (ook 28:50)
Deze eerste Pinksterdag begon zonnig maar tegen de tijd dat de 5km start regent het. Later werd het weer droog en kregen de 10km lopers daardoor een pittige loop. Voor Roos is het de eerste wedstrijd in haar hardloopcarrière. Zij liep deze 5 km in een prima loopstijl naar een mooie tijd van 28:50min. Gefeliciteerd! Carla liep met het startnummer van Lianne en ging van start als pacer voor Larissa. Larissa hield het na 5km voor gezien, de hitte werd haar (wellicht) te veel. Volgende keer beter!
Ontbreekt je naam? Mail even!

 5.0 km  netto
 Roos Velting eerste wedstrijd 28:50 PR! 
10.0 km
Carla Frankruijter 52:17
Daniëlle Kors 59:39


Link naar de website

 
Triathlon Feanster 40, Surhuisterveen, 7 juni 2014
Triathlon debuut Harmen!

Feanster40
Foto: facebook Harmen

Harmen had vorige week al een keer gefietst en hardgelopen op één dag. Nu deed hij het voor het eerst aansluitend en ging hij ook nog de 'plomp' in. De omstandigheden waren prima en Harmen genoot er zichtbaar van. Klasse!

Triathlon
zwemmen: 1km, fietsen: 30km, hardlopen: 9km
netto
Harmen Stam
zwemmen: 23:09, fietsen: 55:51, rennen: 50:20
2:15:18


Link naar de website

 
Omloop Grolloo, 10 km, 7 juni 2014
Slechts één LBer verschenen aan de start op het prachtige parcours in Grolloo in zomerse omstandigheden.
10 km netto
Henk van Til 55:07


Link naar de website

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 4

Volg Loopgroep Bedum op Facebook      Volg Loopgroep Bedum op Twitter

LB-(verjaars)kalender

Juli 2014
z m d w d v z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9

Zoeken (vanaf 2008)

Free counter and web stats © 2000-2014 Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst